Nejste přihlášen/a.
Pěkný den, neustále se s někým hádám, zda legenda o škvorovi, kterak vleze do ucha nic netušícím táborníkům a kempařům a tam třeba ještě prokousne bubínek, je pravdivá, či není. Osobně jezdím na tábory od 8 let, posledních 7 let jako vedoucí a nikdy jsme žádného škvora v uchu neměli, ovšem rok co rok se nám mladší děti bojí usínat právě z toho důvodu. Dokonce jsem četla v časopise, že se jedná o tvz. městskou legendu, stejně jako jehly infikované HIV napíchané v sedadlech MHD či červi ve špičkách banánů:D:D
Ovšem včera mi známý vehementně tvrdil, že škvor vlezl do ucha jeho kamarádovi a že mu ten bubínek prokousl. Prý byl u lékaře a lékař mu řekl, že škvory láká ušní maz, proto tam lezou. Stále to považuji za výmysl, co myslíte (slyšeli jste a víte), vy?
Kde se to v lidech bere? :D Martino, nedejte se!
Vybavuji si i další takové povídačky - na čokoládě je tropická plíseň (to když je nerovnoměrná barva tabulky - i když nevím, čím to je, plíseň to nebude), špičky banánů jsou nakousané od hadů, když se mladá dívka bude holit, narostou jí tvrdé chlupy, když se dítě ostříhá dohola, vlásky mu zhoustnou... dokonce i, že když si nechám po umytí vlasů dlouho ručník na hlavě, dostanu vši.
Plus dvě veselé příhody z natáčení aneb skutečně se stalo: 1) Miminko má prdíky. Dědeček přesvědčuje matku, že to je kvůli tomu, že věší vyprané pleny uschnout ven, fouká vítr, vzduch se nasaje do plen a dítě z toho má prdíky...
2) Probírali jsme tyhle pověry s kamarády ve škole a svorně jsme je zavrhli. Nedlouho poté (asi dva tři dny) si kamarád přinesl na svačinu banán, oloupal ho, ulomil špičku a pustil se do něj. Já na to : "Ty věříš, že je to nakousaný od hadů?" On se zarazil, s plnou pusou řekl, že ne, ale že babi ho naučila vždycky odlomit špičku a že špička se stejně nedá jíst...
Která historka se Vám líbí víc?
:D:D Zasnu:D Pravda je, ze cim vice se chlupy holi, tim pevnejsi jsou a jejich konce jsou ostre, to je fakt... pravidelnym strihanim lze vlasy posilit, to jo, ale nikoli jejich oholenim, ackoli mam par kamaradek, co byly dohola a ted svorne tvrdi, ze lepsi kvalitu vlasu. Tak nevim Bananovou spicku take nejim, ale z duvodu, ze je tam cosi cerneho, proste mi to vzdycky zhorkne na jazyku...nechutna mi to. Na hadi jed neverim, hady mam doma:D
Ale s temi prdiky jste me fakt dostala:D:D
Přesně tuhle otázku položil za mé školní docházky (a to už je hezky dávno) můj všetečný spolužák "soudružce učitelce přírodopisu".
Švor nebo-li také uchavec je brouk ,který má rád tmu ,už tu bylo řečeno.A čistě teoreticky za vhodných podmnek by mohl do ucha vlézt,ale rozhodně po vás nepoleze za účelem vlézti Vám do ucha a prokusovat Vám v něm bubínek.
Nicméně jeho kousnutí velmi,ale VELMI bolí.Mám osobní zkušenost,přestože jsem hroznové víno přinešené ze zahrady omyla,tak při chroustání v přítmí tv obrazovky jsem si s vínem dala do úst i toho hajzlíka.No kousnul mě do rtu ,ale takovou bolest bych Vám nepřála.Teď raději příště koukám ,co do té papuly strkám.
Jinak podobných nesmyslů a vžitých blbinek je spousta,vemte třeba ježek s jablky na zádech apod.
Dobrý den, je to už spousta let, na táboře v Krkonoších jsme spali ve stanech na podsadách. Probudila jsem se ráno ještě před budíčkem, v hlavě slyším nějaké nezvyklé zvuky, v nose mě něco šimralo až bolelo. Ucpala jsem si jednu z dírek a silně frkla. Nic. Potom s druhou. Z nosu mi vylítl veliký škvor, potom když jsem pak smrkala, měla jsem na kapesníku slabě krev. Byla jsem z toho trochu "vedle", ale ta krev brzy přestala a ani jsem o tom nikomu neřekla. Ale příjemné to rozhodně není, když z nosu vyfrknete škvora.Jaga
Od té doby jsem ve stanu spala ještě mnohokrát, ale už nikdy mi žádná podobná neřest do nosu nezabloudila.
Špičky banánů se maj odlamovat, protože v nich může být plíseň. Říkal to známý léčitel, již mrtvý páter Ferda.
Netopýři Vám do vlasů vletí z toho důvodu, že vlasy neodrážejí ultrazvukové vlny, kterými netopýr "vidí" Všimněte si, jak moudrá matka příroda vybavila některé můry na hlavičce jakoby vlásky, Proč asi?
S těmi banány to bylo nějaké složitější. Mám pocit, že v těch špičkách někdo žil. Nějaký moc nepříjemný a nebezpečný hmyz. Taky to říkala soudružka ve škole.:D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.