Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chtíč po fence u jorkšíra

Od: hanicka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den moudré hlavičky, moc bych Vás chtěla poprosit o radu*hi*. Mám 8měsíčního jorkšíra-kluka a jelikož je již v začátcích puberty dostal už chuť na fenečky a jejich "oplodňování". Zkoušel to i na mne, ale hned jsem ho okřikla, aby to nedělal že to nesmí. Koupila jsem mu plyšáka a tak " to dělá" s ním, protože fenečku jsme ještě žádnou pro něj nenašli a taky je na to ještě moc mladý. Píši Vám proto, že bych ráda veděla, zda tím že ho nechávám "dělat to" na plyšáku je správně, jestli to není chyba? Děkuji předem všem za odpovědi*palec*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já vám nevím. Mi osobně huncování u pejsků vadí. Protiví se mi to. *blee* Dokonce jsem prvního psa pro tohle nechtěla, chtěla jsem čubinku. A muž mi řekl, že všecko je o výchově. Že mívali dogy a později ovčáka, zkrátka psiska jak stodoly, a žádný z nich to nedělal. A jestli si dovedu představit, že takové psisko huncuje. Okřikli ho hned od štěněte. A když to začal dělat Andy, houkla jsem po něm a nedělal to později nikdy. *hej*Sexuální chování sem, sexualní chování tam. Pár věcí pes nesmí dělat a nedělá je! *bum*Nedovolím to stejně, jako věci, které nechci aby dělal.

raadek*
hodnocení

0x
Vůbec mu to neublíží, to samé dělají i fenky. Jen ať se vyblbne. :) R.

tlapka*
hodnocení

0x

Dělají to i fenky, není to totiž jen výraz sexualního chování. Psi si takto v některých případech ujasňují pozici ve smečce - kdo je dominantní. Proto je dobře, že jste ho okřikla, že na vás nesmí. :)

kikina1
hodnocení

0x
Já bych to neřešil. Dělá to i naše Kikina, a to je to holka.
Fotky a rady: www.sukup.cz/jorksirsky-terier-jorksir-yorksir-yorksirsky-terier/

izu*
hodnocení

0x

Kamarádka má také yorkšíra,je to sexuální maniak,celý den ojíždí plyšáky.Je to úplně normální,možná jen zvýšit pejskovi aktivitu,ale jinak mu nebraňte.:)

hanicka*
hodnocení

Všem děkuji za rady a tipy*palec*Rozhodli jsme se, že jednou za čas mu to akceptovat budem, ať se vyblbne na jeho plyšové fenečce z Ikeii:)

manicka182*
hodnocení

0x

Zdravím,chci se zeptat ohledně tohoto tématu... Mám osmiměsíční fenku čínského chocholatého psa, občas má choutky, ale tak 1-2x za týden, více ne. Když byla malá, byla hodně bojácná, velmi nedůvěřivá, bála se všeho, co bylo venku. Teď přijde i k lidem a očuchá je, venku štěká o poznání méně jak na lidi, tak na věci, ne tak, jako když byla mrně. Byla vidna naprostá, dle mého názoru až přehnaná podřízenost rodině, když jste ji plácli po prdeli, tak se před váma týden krčila(opravdu poze přiměřená rána, obzvlášť velikosti tomuto psa).

Taky "jede" na ruku, nechávám ji z důvodu, ať si trochu- laicky řečeno-"zvedne sebevědomí". Nedělám chybu? Atˇ se mi to v budoucnosti nevymstí.

Děkuji za odpovědi :)

katerina77*

Fenky tohle delaji z jinych duvodu nez psi, ve vasem pripade pujde pravdepodobne o projevy naklonosti a podlezani. Ale ani tak bych ji to nenechala lidem delat. Nicmene netrestala bych ji, proste jen v klidu sundat.

Jen si neodpustum jednu poznamku - pokud se vas fena bala, tak trest (placnuti pres zadek) byl evidentne neprimereny, i kdyz si myslite opak. nejde o to jak moc to boli, ale o to, jak to pes vnima, pro citliveho psa muze byt i zvyseni hlasu velkym trestem.

marenka*

Tak to bych nenechala ani jednoho z mých psů dělat ani náhodou. Opravdu se Vám to může vymstít, co až u Vás bude návštěva? Náš mladší pes občas zkusí naskočit na staršího. To jenom hromovým hlasem zařvu "Maxi" a je klid. Někdy to na něj přijde po ránu, než jdeme ven. V tu chvíli dělám, že ho vůbec nevidím a pokračuji v původní činnosti. Frekvence takových chvilek se s věkem snižuje tak nějak sama od sebe. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]