Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiřičky nad vchodem - jak se jich zbavit?

Od: hop® odpovědí: 10 změna:

Zdravím a prosím o radu!

Na chalupě si mé nové podnájemnice - jiřičky - vybraly místo pro stavbu hnízda přesně u trámu nad vchodem do chalupy. Už léta rád toleruji vlaštovky ve "chlívě" a vím jak vypadá místo pod hnízdem v době, kdy krmí mladé. A nechci, aby podobný vzhled měla rohožka před vchodem. Nechci jiřičkám nijak ublížit, ale rád bych je nějak "přesvědčil" ke stěhování. Nemyslím až k sousedům, stačilo by o dva trámy vedle! Poraďte, jak na to, dík! :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Hope jsem rád, že je něchceš "přestěhovat"osobně. Je vidět, že máš rozum. Letos s nimi nic neuděláš, i když jak jsem tě tady poznal, Ty jseš schopnej je snad i ukecat.*smich* Né dal bych pod ně pro letošek kousek prkna aby ta jejich ozdoba nepadal před vchod a až odcestují do Afriky *plac*, tak hnízdo zbourat a před vchou na trám umístit něco třepotavého. Vyberou si místo co nejblíže kde budou mít klid.

doplněno 04.06.11 12:11:

To nemusíš dávat někam dolu ,ale hned pod hnízdo, Stará když čistí hnízdo zak to vyhyzuje hned ze "vchodu"a když jsou ptáčata větší tak jen vystrčí pr.. a taky rovnou ze vchodu. Taky jsem to na chaloupce řešíval tím prknem. Nic jiného nejde, hlavně nebuď barbar.

havirovsky.denik.cz/...

hop®
hodnocení

Asi je budu muset ukecat, protože když dám pod trám prkno, tak se o to prkno budu mlátit do hlavy. *ee*

nadne

To "prkno" nemusí být FOŠNA. Stačí dát slabý pevný kousek PVC destičky, a raději tmavé, aby se jí nebály.

hop®
hodnocení

I kdybych tam místo fošny dal dýhu, tak ušetřím minimum výšky. Chalupa je z předminulého století, takže vše je opravdu nízké. Nicméně tam možná dám něco, aby se samy začaly bát, stavba hnízda je v zárodku, tak je to možná odradí a třeba začnou stavbu o kus jinde...

Stále ještě správné místo asi hedají a jsou zmatené, občas se rozhlížejí i po mém pokoji, jen proto, že mám otevřené okno...*nevi*

des*

Stačí tam přiklepnout srolovaný igelit,pytel třeba a je vymalováno.

hop®
hodnocení

Tak problém "jiřičky" jsem vyřešil "po svém", přestěhoval jsem je.

Ten jejich základ hnízda jsem ráno sundal a jílem přilepil o několik trámů dál, raději na připravený podůrný špalíček. Jiřičky chvíli nadávaly, pak koukaly jak vrány, ale odpoledne už vesele pokračovaly ve stavbě v "novém" bydlišti. Jsem rád, že mi ten risk vyšel a jiřičky na mne nezanevřely. Protože na tom novém místě mi nevadí, budou tam mít větší klid a klidně se tam můžou příští rok vrátit...

Děkuji všem za reakce! *palec*

nadne
hodnocení

0x

Takže pane "Hope", to je veliké překvapení. A pro mne to nejlepší překvapení. Teda já bych si toto netroufl. A vidíte, jak jsou ti ptáčci ROZUMNÍ. Že to Vaše riskantní stěhování jejich hnízdečka přežily a dokonce se přizpůsobily, to je jejich VELIKÁ ZÁSLUHA a vysoká míra tolerance k Vám. Toho si velmi važte. Vždyť ony Vám celé léto budou kolem chaloupky vychytávat mouchy a komáry.

hop®
hodnocení

I já jsem moc rád, že zůstaly. I přesto, že už mám v podnájmu troje vlaštovky. Ale těchto kamarádek není nikdy dost! :)

ar*

Ale houby, Hop si vymejšlí. Prachsprostě je ukecal, já to věděl už předem. Ten by vymámil i z jalové krávy tele.*smich*

Hope *palec*

hop®
hodnocení

*smich*

... no než aby mi (a mne) tam s*aly, tak jsem se snažil to nějak vymyslet. Pravda, dopoledne jsem neměl moc čisté svědomí a skoro jsem je ukecával, aby popolítly o těch pár trámů vedle...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]