Nejste přihlášen/a.
Krytí fenečky je možné po 10.dni hárání. Odborníci tvrdí, že nejlepší den je 12. A nakrytí je možné až snad do 18.dne. Ale úplně nejlepší je sledovat, kdy fenka vyhledává psa. Už na dálku se staví jakoby bokem, ocas dává stranou a opravdu svádí.
Při počítání se totiž může stát, že jste si nevšimli, že má vulvu zduřelou a psina se stačila očistit, že jste nezaznamenali první narůžovělý výtok. A celé počítání dnů je posunuté. Sledujte kolem předpokládaných dní psinu, jestli svádí psy.
Jorkinka Dorotka tak toužila po štěňatech, že sváděla na dálku ježka a chvíli jí trvalo, než pochopila, že to pes není. Svedla by snad i kocoura. :D A pozor pak i po nakrytí. Ať vám neuteče a nenakryje ji další pes. Může mít štěňata dokonce i s pěti dalšími. Se stejnými znaky jako jejich otcové.
Když má mít fenka štěnata poprvé je to dobré zkoušet od devátého dne,kdy začala barvit.Většina fenek se nechá nakrýt dvanáctý den,ale jsou i výjimky.Znala jsem fenečku buldočka,kterou nakrývali devátý a jedenáctý den a dvanáctý už na sebe pejska nepustila.My jsme zase měli fenu německého ovčáka a ta se nechala nakrýt dvacátýtřetí den.Dva roky jsme to s ní zkoušeli kolem dvanáctého dne,zkoušeli jsme různé psy,protože jsme mysleli,že se jí třeba nelíbí.Žádného na sebe nechtěla pustit.A třetí rok až ten dvacátýtřetí a měla nádherná štěnata.A to samé pak ,když jsme ji nechali nakrýt znova po třech letech.A zajímavé je,když se fena nechá poprvé nakrýt třeba devátý den, tak když u ní budete chtít štěnata někdy příště,tak se nechá nakrýt zase devátý den.
Babko,ty jsi fenomenální odbornice!.Ty znalosti jsou jako od zvěrolékaře.
K tomuto problému jsem zažil veselou historku,já se ji zůčastnil jen z povzdálí.Přišel kamarád,že potřebuje pomoci také s tímto problémem.Měl nádherného německého ovčáka se všemi možnými trofejemi a jeho známá moc krásnou čubu téhož plemene.
I rozhodli se je zasnoubit.Já vzal psa do svého auta a jeli jsme do vsi,kde "psí nevěsta" žila.Zavřeli je spolu do dvorka a my si zatím sedli ke stolu a dali si svačinku.Oba psi se seznamovali.On kroužil kolem ní a ona nic.Trvalo to víc jak hodinu a pes byl viditelně nabuzen a čuba zalezla do kouta a nechtěla ho ani vidět Pes začal být netrpělivý,až se třásl,ale platilo heslo,když čuba nechce,tak si ani pes neškrtne.Nakonec všichni přihlíželi na úhybné manévry a my mému kamarádovi doporučili,aby se teda pokusil čubu oplodnit sám,kdyř to pes neumí.Nakonec to dopadlo tak,že si pes začal olizovat přirození a ukájel se sám.Odjeli jsme neúspěšně.Nebyl prostě její typ.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.