Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje rozmnožování slepic?

Od: imsorry* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, nepodařilo se mi nikde nalézt odpověď na mou otázku. Jak to funguje se slepicemi? To je jako jednou za čas oplodní kohout, pak jsou z vajec kuřata, a když zrovna snesou neoplodněné vejce, tak se prodává na jídlo? *smich* To asi ne, co? Já nevím. Jak to tedy funguje? A jak často snášejí? Díky *hi*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Nuž, podívejme se na věc takto. V průmyslovém chovu slepic, které život stráví většinou v klecích, si tyto slepice mohou o kohoutovi nechat leda zdát. Tudíž je předpoklad, že vejce od nich jsou neoplodněná. Ovšem v domácím chovu, kdy v hejnu slepiček je také jeden kohout, je to jiné. Dnes má tuto slepici, zítra tamtu slepici... Jestliže slepice na vejcích nesedí, tak tam ten zárodek se ani vyvíjet nebude. Ale ano, oplodněná být teoreticky i prakticky mohou. Slepice snášejí vejce obvykle každý den jedno. Ale v zimním období si vybírají dovolenou a těch vajec pak tolik není - toto platí pro domácí chov. V průmyslovém chovu asi na vejcích makají až do konce života bez nároku na oddych a volno.

jabraka*
hodnocení

0x

Nemusíš se tolik omlouvat,Skutečně se odborníci domnívají.že si slepice část semene od kohouta mohou nechat v záloze.Je to tak i u jiných druhů zvířat.Pak se do hnízda dostanou oplodněná vejce mezi neoplodněnými.Dříve existovaly prosvětlovačky,hde se při prosvícení silným světlem najdou případné zárodky.

JABRAKA

drubez
hodnocení

0x

Jednou za čas je neoplodní.On je docela náruživý,takže se po nich lomozí dost často,docela. ;) Pokud je v chovu kohout,jsou vajíčka oplodněná.Poznáte to tak,že na žloutku najdete takovou malinkou tmavší skvrnku.Pokud jsou slípky ve výběhu sami,tak samozřejmě vajíčka oplodněná nejsou. Když nemají kohouta dost často se pomilují mezi sebou,nebo se před Vámi přikrčí a čekají to od Vás. *smich* Vajíčka snáší denně.V zimě méně a když přepeřují nesnáší vůbec.To že je vajíčko oplodněné ještě není záruka toho,že se z něho vylíhne kuře. K tomu musí být slepice,která na vajíčkách bude sedět a zahřívat je nezbytně nutnou dobu.To se jí ale musí chtít. To že chce mít slepice dětičky se pozná tak,že se přestane vyjadřovat běžnou spepičí řečí *smich*,ale začne charakteristicky kvokat.Chodí po dvorku a pokvokává. Když jí dáte příležitost šťastně se uvelebí na vajíčkách. Po doslova mystickým čísle 21 dnů se líhnou první kuřátka.Je dojemné vidět kvočnu s jakou pečlivostí o ně pečuje.Ta starostlivost je fascinující.

imsorry*
hodnocení

Takže ta skvrnka na žloutku znamená, že je vejce oplodněné? To mě právě taky zajímalo - myslela jsem, že je to na všech. Ještě by mě napadlo moře otázek, ale raději už toho nechám, někteří mě asi mají za úplného pitomce *smich* Díky za odpověď s kapkou vtipu *palec*

krkovicka*
Ne,ne...pitomec nejste.O prázdninách co jsem celé 2měsíce strávila u babičky jako dítě,tak jsem potají kradla vajíčka slepicím aby se mi vylíhlo kuřátko.Pak jsem dlouho vejce nejedla v domnění,že zabíjím kuřátka.Kohouta bábi měla,kuřátka však nikdy...K slepicím se v životě snad už nikdy nedostanu,nehodlám je chovat a teď už aspoň vím,jak to u slepiček chodí ;)

Myslím, že se tomu říká kohoutí znamínko. Taky nejsem z vesnice, ale mám takovou matnou vzpomímku, že v mládí (to je už hodně matná vzpomínka) jsem neco takového zaslechl.

imsorry*
hodnocení

No vidíte, a přítel mi zase včera tvrdil, že slepice nesnese vejce, pokud není "obskočená" kohoutem. Holt každý nemůže vědět všechno :) Můj starší bratr, když mu bylo něco kolem osmnácti, dvaceti, našel venku ježka, vzal ho domů , ukrojil čtvrtku jablka, napíchl mu jí na bodliny a vrátil ho zpátky tam, kde ho našel. K jeho velkému podivu si ale ježek jablíčko z bodlin nespapal, ačkoliv tomu tak je v kreslených pohádkách. Člověk se stále učí *smich*

hop®

Chtěl bych vidět Vašeho přítele ve funkci jediného kohouta ve velké slepičárně! ;)*smich*

Ale analogicky: i jeptišky mají menses...

Tohle platí u ptáků obecně, u slepic to bylo šlechtěním potlačeno, že slepice snáší i neoplodněná a některá plemena dokonce ignorují svoje vejce a nesedí na nich ani na oplodněných. Musí se pak rozmnožovat v umělé líhni nebo s vejci jiných plemen.

plechatymilos
hodnocení

0x

jak oplodnuje kohout slepice.

Kohout nemá penis, tak slepici přidrží, přitisknou kloaky k sobě a je to.

hujer123*
18.02.15 07:58

sanyo*
hodnocení

0x

ajmsorry - trochu teorie páření resp. pojímání ...s trochou horší kvality skeneru

Jak funguje rozmnožování slepic?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rozmnožování slepic

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]