Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit zápachu?

Od: goofy* odpovědí: 9 změna:
Prosim Vás, o radu. Máme doma staršího kocoura. a v poslední době začal značkovat všude možně, na stěny, koberec,... Nemusím dodávat, že to docela nepříjemně zapáchá. Prosím poraďte jak se toho zbavit, běžné čistění nepomáhá. Je sice náš mazel, ale co je moc to je moc.
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
pokud máte staršího kocoura,je vaše zjištění překvapivý,copak to dřív nedělal?.Kocour si značkuje rajon,když ho vypustíte ven,označkuje si rajon venku.Potřebuje se vyřádit,to je celý.Před pár dnama tu byl stejnej problém,sice z králikama,ale řešení je stejný.Kocour se dá těžko převychovat a tak pomůže asi jen kastrace.
goofy*
hodnocení

dříve to opravdu nedělal. Proto je to pro mne nové. Vím, že kocouři značkují, ale nikdy jsem nezjistila, že by to doma udělal. Až v poslední době. Pach který se line z označených míst se nedá přehlédnout dříve tomu tak nebylo, tak nevím. Spíše mě zajímá jak ten zápach dostat pryč.
Kocour ví co dělá a dělá to kvalitně.Pokud to de,hadry vyprat,sedačka bude asi problém.Vim o čem mluvim,boj s kocourama mám již za sebou.

ukulele*
hodnocení

0x
Ahoj, řekl bych, že tento problém odstraní kastrace, ale nezmiňuj se před ním o tom!

goofy*
hodnocení

0x
tak víte jak jsem to vyřešili? na doporučení na výstavě jsme koupili likvidátor pachu. řada chovatelů mi to doporučovala, že to pomáhá. ted mají novou recepturu . a měli pravdu. opravdu to funguje, při správném použití. tedy hodně zastříkat na smradlavý místo, koberec stěna, ale postříkat důkladně, aby to nasáklo. koupil jsem 0,5 l balení pro veterináře, je to prý silnější. nemohu si ted stěžovat. někde jsem to musel udělat víckrát ale nyní je to ok. tak vá mdíky za "rady" hlavně ty s kyselinou sírovou ( ...olové)

jirka n
hodnocení

0x
Sháněl jsem podobnou informaci - jak se zbavit zápachu a nestačil jsem se divit, když jsem zde viděl odpovědi zúčastněných.
Především mě dostal chytrák kibic, který očividně "ví" o čem mluví. Za prvé kastrací se nezbavíte značkování kocourů - většinou kocour značkuje dál, akorát to pak méně zapáchá. Za druhé kocour/kočka si značkuje svoje teritorium jak venku tak i vevnitř. Nesouvisí to s nějakým vyřáděním venku. Nejčastěji značkují nové neznámé věci v bytě, protože z nich mají strach.
Víc k tomu nemám co říct.
Netušim,jak se tu dneska tohle téma objevilo,asi někdo odboural reklamu,ale jirkovi n bych chtěl vzdát obdiv,protože mi v jádru dal za pravdu,jeho konstatování ale asi vidí jen do chovu kočky v paneláku v bytě, kerej to zvíře nemá za celej život šanci opouštět.I tak ale přiznává určitou účinnost kastrace.Pokuď kočky maj svuj rajon patřičně označkovanej,chovaj se v něm celkem slušně.Jiný je to,pokuď do tohohle místa docházej třeba návštěvy se zvířaty.Pokuď má kočka možnost pobytu mimo byt,značkuje výhradně venku,protože tenhle společnej prostor navštěvujou i jiný zvířata,kerý tu po sobě zanechávaj svý podpisy.Chytrák kibic fakt ví o čem mluví, má kočku na chalupě a ta nikdy její nitro neznačkuje!Nemá totiž důvod!

salam*
hodnocení

0x

Nebojte se kastrace.Druhý den kocour pomalu nic neví a je to jediná cesta jak ho zbavit přirozeného chování-značkovat.Ale potom zase pozor na překrmování.

martad*
hodnocení

0x
Na odstranění zápachu zvířat výborně pomáhá přípravek LAPAREN. Je to prášek,který se nasype na talířek nebo nějakou misku a nechá působit. Působí nekolik měsíců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]