Zdravím mám asi nejmensí druh křečka ktery se bezne prodáva ( asi 5 cm velikost nebo méně) je strašně plachý a nenechá se pohladit nic pořád utíka a podobně... Jak ho mohu nějak sklidnit a získat si jeho duvěru?
Dejte mu do klece ruku...klidně položte a dejte mu do ní úplně ty největší mňamkyy=) mělo by to zabrat. Pak si ho vyndejte třeba nagauč, aby nikam nezdrhl a nechte ho aby prostě, je jedno jakým způsobem, ale aby vám chodil přes ruce, třeba ho obkličte rukama a ať on přes ně přeleze... pak mu dejte zase do položené, klidné ruky nějaký pamlsek, nebo mniamku=)) a pokud kouše, tak si ho berte třeba do klína s rukavicema. Tak jsme to také praktikovali a nádherně si zvykli a nikdy ani jednou pak už nekousli. Hlavně mu nedávejte čokoládu ap. Ve zveráčích prodávají pamlsky pro křečky, po kterých se mohou utlouct=)) jmenují se "DROPS".
krkovicka*
Jsme tady vcelku dvě,co jsme se sešly,že máme křečíky strašpytlíky.Na ten gauč ho vytahuji i já.Ruky si nevšímá a odstupuje od ní,po celém gauči chodí cukavě,a jakmile se přehoz zavlní,tím jak tam položím ruku nebo se hnu,zdrhá do škvíry mezi polštáři a sedí tam schoulenej jako socha.Mám ho z chovné stanice.Je už zvyklý na ruku,jen se všeho bojí...A díky ty dropsy vyzkoušíme. doplněno 29.05.11 23:14: Ne že bych vlnila jak blázen,ale opravdu u něho se nesmíte ani hnout.Dcera si kýchla ve vedlejší místnosti(docela obyčejně) a ten pelašil jak divý,sypala jsem mu krmení do misky a ten málem měl z toho infarkt.Už fakt nevím,přece nebudem chodit kolem něj po špičkách a nemluvit vubec...
edems23
Jenom bavíme se tu o malem krecku podle me sestry dobrowsky?
Máme taky lekavého,tichá,klidná ruka jemné pohlazení,šepot. Taky praktikujem už 6den a žádna změna.asi je to v povaze.
edems23
Takže se to nedá nijak ovlivnit?
krkovicka*
Asi to chce čas.Víte já být táákhle malinká,a někdo na mě furt šahá obří rukou,tak mi to taky trvá než se osmelím a přestanu se bát.My když jsme si ho donesli domů tak si očuchal klec,pak jsem promluvila a božátko se narval do škvíry mezi klecí a domečkem a jen vykukoval,do ruky si ho vemu ale je hrozně přikrčený,a jakmile se hnu nebo zvuk cukne.Je to ještě malý,tak čekám až dospěje.Mějte ale každodenní kontakt,jinak se bude bát úplně.
edems23
Takže jestliže se ho snažím hladit a pomalu chytat a podrzet si ho ( nikdy mi do ruky nesedne ale musím ho pridrzovat druhou jinak utece) tak je šance že se to zlepsí?
krkovicka*
Já doufám,že ano.Takhle to praktikujem my.Ale co jsem jako dítě měla křečky,tak všechny se dali ochočit bez problému jen tenhle teda chce jiný přístup,tak jako Váš.Každý den se mu věnujte,nabídněte mu z ruky i jídlo,přiložte si ho i ke tváři.Prý si zapamatuje i vůně dechu tak aby stále věděl že mu nic nehrozí.Za měsíc napíšu zda se aspoň něco u nás zlepšilo.
Chovam křečky už přes deset let .Někteří byli klidní jini plaši,nervozni,vzteklí.Je to i povahou.Teď mam zlateho je ochočený necha se vzit do ruky,ale je lekavy.Někdy se lekne že vyskočí 10cm do vyšky.Podivejte se do literatury je jich o křečcích spousta.Ze začatku (měsíc) musíte byt trpělivi než si zvykne.
edems23
Ten muj me porad kouse do nehtu
krkovicka*
Není plyšový?Ten náš už se trochu osmelil,už tak necuká.Malinko mě kousnul a to jen ruka ležela,ale jen zkusil zda nejsem k snědku.Dropsy jsem zakoupila,snad to dotáhneme do konce,kdy si sám na ruku vstoupí.Co u Vás?
edems23
Copak o to uz tolik necuká ale porád trochu kouše jinak si rajče napríklad odemne z ruky vezme
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.