Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče vypelichalo

Od: xx* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, ráda bych se zeptala...

Máme dvě zhruba měsíc a půl staré morčátka. Maminka jim bohužel zemřela týden po porodu, ale od té doby se krmí sami. Předevčírem, ze dne na den, jeden z nich vypelichal, ale způsobem, že dlouhé chlupy mu zůstaly na hlavě a přes záda až k zadečku. Po bocích je však holý, ale ne uplně na lysinku. Vy padá to jako by byl ostříhaný uplně na krátko.:).. Chci se tedy zeptat, zda někdo netuší, čím to je. Normálně jí, chová se. Zajímá mě, zda nejde o nedostatek mlíka od mámy a tudíž nedostatek vitamínů? Céčkem je rvu furt. Parazit to podle mě není, v kleci je ještě jeho sourozenec a táta a ti josu v pořádku.

Vzhledem k zimě, která je venku a toho, že je tak maličký se mi ho nechce tahat k veterináři a stresovat ho, ale nerada bych něco podcenila. Není třeba možné, že se malým morčátkům nějak obnovuje srst?

Moc děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

geryw
hodnocení

0x

Některý takový jsou...

zvirataazdravi.cz/...

xx*
hodnocení

dík, to jo, ale oba rodiče jsou rozety a aon byl doteď taky..tohle je buď vypadaný, vykousaný, nebo nevim...

hodnocení

0x

Morčátko může být nemocné. Není normální u morčátek taková rychlá ztráta srsti. Podávejte hodně zeleniny bohaté na vitamín C a trochu rozdrceného Pangaminu. Během několika dnů by měla srst začít růst, do měsíce by mělo obrůst srstí. Možná by bylo i lépe, kdyby jste s ním zašla za veterinářem. Morčátka chovám, ale se ztrátou srsti jsem ještě problémy neměla.

Nepochopila jsem - céčkem je rvu furt.

xx*
hodnocení

Děkuji za radu, zkusím. Veterináře nejspíš asi také. Měla jsem na mysli, že nedostatkem vitamínů C netrpí, ten kontroluji a podávám v různých formách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]