Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ostříhat yokšíra?

Od: menko odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

koupil jsem si strojek a chtěl bych se naučit stříhat yokšíráka. Neporadil by mi někdo jak začít a čemu se vyhnout?

Ty pevné vousy co má u čumáčku se nesměhí stříhat? Jak se to kolem nich stříhá?

Jak se poté dají zkrátit drápky?

Děkuji mockrát, Menko

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

2x

Ukázka stříhání je

zde

hodnocení

2x

prolistujte archiv, nedávno jsem na tutéž otázku odpovídala a také speciálně na úpravu hlavičky. Seznam rubrik-zvířata-psi- ;)

menko
hodnocení

Děkuji, skvělé

menko
hodnocení

Chtěl bych se ještě poradit jak mohu moc zastřihnout drápky? Neb´vím po kolik mohu abych mu nestřihnul do nervu :(

ohneta*

Toho bych se právě bál. Na zimi se právě cévky a nervy dostávají víc ke konci drápku, na jaro se opět stahují blíž k tlapce. Doporučuje se stříhat po malých kouskách v úhlu 45°a až se v drápku objeví tmavá tečka, tak přestat. Dobře střižený drápek by se neměl dotýkat země. Osobně bych stříhání přenechal veterinářovi, aspoň to první abych to trochu odkoukal. Ono se může stát, že střihneš víc a drápek začne krvácet. Někdy i krvácení nejde zastavit.

V létě není potřeba stříhat drápky. Stíhají je obrousit o asfalt a beton. V zimě, když je sníh, drápky se neobrušují a je potřeba stříhat. Opravdu jen milimetry. Ne nerv, ale tepénka, žilka tam je a krvácí to jako blázen. Pes vyvádí, krev stříká, strašné! Opravdu jen pár milimetrů. Nebojte, příjdete na to! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]