Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat co je pro psa lepší.Ujmula jsem se toulavého asi 10letého pejska,který vůbec nežere granule.Vypadá to,že byl krmený zbytkama.Já mu tedy dávám převážně psí konzerv y,ale zajímalo by mě jestli je vhodné střídat různé konzervy,aby si přeložil,nebo mu podávat jen stejného výrobce.Zatím mu to střídám,ale nevím jestli dělám dobře.
Zdravím, nechcete mu zkusit vařit? Nožky, maso, vývary s kostmi apod. Je to výživnější a zdravější, než nějaké granule, a pejsek by byl jistě vděčný.
doplněno 08.01.14 18:39: Příloha zůstane, i když maso rozdrtíte na malé kousky a mícháte? Přítelův pes to zblajzne málem i s miskou:D. Zkuste smíchat se starším pečivem, ne tvrdým. A nožky zkuste, předešlému psovi nesedly, ale tomuto chutnat můžou - zkouškou nic nezkazíte.
Jen ještě dodám, "náš" Ben miluje starší chléb zalitý vývarem i se zeleninou.
Já mu vařím kuřecí prsa,nebo paličky zítra bude mít vepř.jazyk,míchám mu to s rýží,nebo těstovinami.Maso sežere,a příloha zůstane.Maso mu oberu od kostí,protože je nerozkouše.A podávám mu malé kousky jinak to vyhazuje ven.Vyhovuje mu když ho krmím z ruky.
Také má v horní čelisti mezi zubama nádor,kvůli tomu jsme byli trhat zub.(Operace nemožná-slabé srdíčko)
Nožky bych mu vařila,ale mám obavu,aby neměl průjem.(zkušenost u minulého psa)
Zkusím ještě ty granule zalité vývarem.Já nechci,aby byl jen na granulích,ale aby měl změnu.
Kočíčí konzervy má rád,hlavně Gurmetky,ale kamarádka říkala,že mají jiné složení a nejsou vhodné pro psi.Já vím,že mu tím neublížím,hlavně že mu chutná a on toho moc nesežere.Krmím ho 3krát-4 denně.Granule Proplan pro seniory má stále nasypanéPárkrát jsem zkoušela mu nic jiného nedat,ale ani se jich nedotkl,tak už jsem večer neměla to srdce ho trápit hlady a dostal konzervu.Zkoušela jsem i jiné značky,ale nic.Také jsem je drtila do konzervy-jednou to snědl po druhé ne.Také mu to nechci nechávat celý den,nebo do druhého dne,tak to vyhodím.Není zvyklý ani na pamlsky.Masíčkem ve všech provedenich ale nepohrdne.
Ráda bych,aby se naučil jíst také granule,ale chyba je zřejmě ve mě-jsem měkká.
Kupte kvalitní granule pro seniory a přelijte vývarem. Bude baštit.
doplněno 08.01.14 18:27:Píšete, aby měl změnu a nebyl stále jenom na granulých. Naopak. Změna je špatně. Rozhodněte se, čím ho vlastně chcete krmit, protože každá změna mu rozhodí žaludek a než si zase zvykne, je další změna.
Je to francouzký buldoček,když ho syn přivezl,tak veter.říkal,že tak zbídačenédo psa neviděl.Mám ho od května a v tu dobu měl 7kg. Za 3 měsíce už měl 13kg.Musí brat léky na srdíčko a na odvodnění a také má ekzem,tak ho koupu ve speciálním šamponu.Je to prý pozůstatek z minulého života.Ale je moc hodný,tak mu chci dopřát hezké stáří.
Já svému pejskovi kupuji pajšl a kus vepřových jater k tomu. Uvařím najednou, rozkrájím, promíchám a nadělám porce. Pak ke každé porci přimíchám třeba vařenou rýži, nebo bezvaječné těstoviny, ty levné. No a pak si ty jednotlivé porce zmrazím a postupně rozmrazuji. Je toho hodně. sem a tam mu koupím konzervu, ale má raději to maso. Vyjde to levněji, akorát je s tím práce. Ale zase jednou za týden a víc dní. Záleží, kolik toho uděláte najednou a jestli se vám to vejde do mrazáku. Já mám velký. V tom pajšlu jsou ty hrupavky a to je pro psa důležité. I moje kóča se oblizuje. Té to nakrájím na jemnější kousky a bez těch těstovin.
Majenko, ty Tvoje kočičky jsou výstavní a je na nich vidět, jak jsou spokojené. krásné kočky. Pejsek je ale také hezký. Ale já jsem spíše na ty kočky.
Buldočci mají velmi citlivé trávení, když jsou vpořádku. Ten váš, asi toho zažil hodně nedobrého, co se mu na trávení podepsalo. Chudák! Dejte řeč s veterinářem a pokuste se ho převést na granule, které vám vet doporučí. Ty jsou nejbezpečnější. Nejprve je zkuste přelít polívkou a přimíchat trošku konzervy. Na ovonění. A pak všeho ubírat, až zůstane jen na granulích. Je to pohodlné pro vás a bezpečné pro pejska. Pohlaďte ho za mně.
Majenka, kočky, kočky máte parádní! Jen co je pravda. Ten sfinx, to je prčovní kočka.
Jo a vůbec se nemusíte starat, pejsci stejně nežvýkají. Vlasně ne. Žvýkají to, co jim nechutná. Jinak zhltají bez kousání Granulky jsou malé, nekoušou je. Křupkají jen ze slušnosti.
Babko a ostatní, co doporučujete ty granule. Také je kupuji, ale dávám jenom občas. Mám vnitřní a ničím jiným podložený pocit, že právě ty granule nejsou pro zvíře nic moc. Připadá mi to nějak umělé a divné. Já je dávám, když se stane a nemám připravené jiné jídlo. Je to samozřejmě praktické, to ano. Nasypu granule a je to. Nemusím nic vařit, ani uchovávat otevřenou konzervu v lednici.
Ale ráda se nechám poučit a přesvědčit. Proč jste si tak jisti, že jsou granule nejlepší a že pes, nebo kočka nemusí jíst jinou stravu? Je to jenom proto, že Vám doporučil veterinář nějakou značku, kterou sám prodává, nebo s ní má nějakou smlouvu? To se mi totiž stalo. Pak mi jiný vetereinář zase řekl, že ty co používám, jsou nekvalitní, že on má lepší. Tak jsem se nad tím začala zamýšlet. Tenkrát se jednalo o kočindu...
Dvěma psům jsem 25 let vařila. Nakoupila jsem levné maso, v tlakáči uvařila se zeleninou, na mlýnu s velkými otvory v šajbě, jsem namlela a naporcovala do krabiček od pribiňáků nebo co to bylo a naskládala do výparníku v ledničce. Pak jsem krabičku nechala rozmrazit a smíchala s přílohou (rýže,nudle někdy brambory), krabička vyšla na 2 dny. :D Pak začaly granule a já jsem byla tvrdě proti nim. Až Dorotka mi vaření zprotivila. Byla a je to nevypočítatelný tvor, co se týče jídla, ikdyž jsem krmila v pravidelných hodinách. Někdy sežere s chutí, jindy se pošťourá, někdy odejde a po troškách ujídá. Byla jsem na mrtvici, když odmítá něco, co ji včera chutnalo. Schovala jsem to, přihřívala, vyhazovala, když jsem měla pocit, že už to není zas až tak. Jednou vyrobila hovínko, jindy kravinec, někdy bobky. Pak už začaly být na trhu kvalitní granule. Ráno nasypu, vyměním vodu a kdy si ona sní se nestarám. Někdy všechno nechá, ale já nemusím schovávat, přihřívat, plakat nad kvalitou, kterou házím do wecka. Jindy zkřupká ihned, někdy v průběhu celého dne. Je mi to fuk, protože je zdravá, má výstavní hovínka, hraje si, provokuje i ve svýách téměř devíti letech. Když jí dám něco jiného, ještě na sítku přelité vařící vodou, abych vypláchla masnotu, stejně vyrobí kravinec. Ale zelí, to miluje po něm jí nic není. A tož tak. Proto granule.
Jo, tak tomuhle vysvětlení rozumím. Děje se mi totiž přesně to samé. Také to kolikrát tady dávám kočičkám ze statku, protože ta moje "bestie" ofrňuje. To jí pak právě hodím ty granule. Přesně jak to popisuješ. Najednou si usmyslí, čumí a chodí kolem misky a sem tam kousek, jakoby z nutnosti pomalu a s pochybnostmi sežere. Ale hovínka má pořád stejná. V tom jsem rozdíl nepozorovala. Jenomže já mám obyčejného "podvraťáka", Ty máš pejska s rasou.
doplněno 09.01.14 19:34:A ještě,. To zelí jí dáváš vařené, jako třeba od oběda? Nebo syrové?
Suzy, to zelí, to je pro mě záhadou, proč ho všichni moji psi tak milují. Syrové - po cestě z trhu jsme ujídaly obě ze sáčku a paní, která šla kolem, se mohla zbláznit. Vařené jako příloha, polívku zezdola i segedýn s jedním natrhaným knedlíkem. Ještě že mi nechodí upít piva! A všichni, když jedli zelí, měli naježené fousy a vypadají srandovně. I kníráčci i jorkinka. Však není problém vyzkoušet. Ne plnou misku, ale pár lžic klidně. Jsou to vitamíny, vláknina, je to zdravé pro všechny.
To je pravda,že jsou nevypočitatelní,myslím s tím jídlem.Já toho také dost vyhazuju.Říkám si,že bych uživila jednoho venkovního kočičáka.Co já jsem vyzkoušela kočičích granulí,než jsem přišla na to,aby chutnaly všem třem kocourům.A to jsem kupovala jen premiové a super prémiové.Teď už delší dobu krmím proplanem housecat.
S tím Sphynxem to také nebylo jednoduché.Po 3 nedělích co si ji přivezl kočka dostala průjem a než se přišlo na to co jí to způsobilo,tak mu kompletně posr.celý byt.Tam se pořád čistilo a čistilo, syn byl s toho úplně na dně.Kočka nesmí nic jiného než Hills Prescription diet I/D.Jsou drahé,ale je klid.Je to takovej ufonek,ale milej.Jednou nemohl najít klíče od auta a když šel čistit záchudek,tak klíče byly zahrabané ve stelivu.Nebo když večer leží a dělá že ji nevidí,kočka nabere do packy stelivo a mrskne to po obyváku.Je ráda středem pozornosti.
Krásné čičiny, hned bych se šla pomuckat.To jsou siamky?Ty málo línají že?Také mám na ní zálusk i na malého pejska,který nelíná,ale těď ne.Teď toho mám dost.I když jsem každý den na netu a sonduju které si vybrat.
Jsou to kocouři,nebo i kočičky jsou úžasné.To máte doma také veselo.
doplněno 11.01.14 19:11:Hned bych si vybrala.Čím je krmíte?
To jsou dceřini kluci, všichni vykastrovaní. Ta fotka siamáka a krátkosrstého orientálka, ta je ze včerka. Dcera krmí Orien a ještě nějakými lehkými a dietními na ledviny. Má sice každý své, nají se ze své misky a jde zkontrolovat kámošovu. Takové Škatule hejbejte se a vylížou ji dočista dočista. Do každé misky kápne trošku z kapsičky a horkou vodu, nasype granule a prstem zamíchá. Ta kapsička je na dva, tři dny v ledničce.
Orientálek miluje rajčata a ovoce. Také všichni milují Pangamin, pivovarské kvasnice z lékárny. A jako pamlsky sušené rybičky a nějaké drobné bonbonky. A pažitku! Tu jsem včera přinesla v květináči čerstvou.
Tu šedou,tu bych hned brala,to zbarvení se mi noc líbí.Jsou vaše siamky mazlivé? Vidíte a naše kocouři Orijenem pohrdli.Já jsem jim chtěla ,aby mě nej,nej a oni jen čichli a odešli,tak jsem je dala paní,která krmila na zahrádce toulavou kočičku.A takhle to dopadlo u mnoha granulí.Zeleninu žádnou nejí,ale pažitku mám také okousanou.Pamlsky si dá jem maiňák,ragdoll ani briťák ne.Ragdoll si dá jen tuŇáka a granule.a ten Pangamin,jak ho podáváte?Drobíte ho,nebo si ho zbaští jako bonbonek?Tady vidím,že každý tvoreček má jiné chutě.
Zkoušelii jste mu ty granulle namočit? Možná se tu o tom mluvilo, nezvládl jsem pročíst podrobně celé vlákno, ale mohlo by to pomoci, konec konců i na ty zuby.
A zkoušeli jste různé granule,? Třeba ten náš si usmyslel, že nebude žrát jehněčí granule a vyžaduje kočičí (dáváme mu Nutram).
Milá MAJENKA,přečetla jsem si celý link o úžasných tvorečcích,které máte doma a dovolte vzdát Vám hlubokou poklonu a uznání za ta zvířátka.Hlavně za toho pejska,který u Vás našel vlídnost a domov.Jsem z toho až dojatá,jak se staráte.Já mám 14letého pejska Shih Tzu,je to náš miláček,ale samozřejmě stárne.Pozoruji,že začíná špatně vidět a tak musíme dávat pozor,aby se zbytečně neuhodil.Ale zatím to jde.Také nechce granule,i když dříve je měl rád.On ráno dostává maso,buď kapsičku,nebo uvařené-kuřecí srdíčka,nebo i jiné masíčko,prostě to střídám.Hlídáme ale množství,protože tito psi mají náběh na srdeční onemocnění a tak si drží stále váhu 5 kg,což je v pořádku.Ale k těm granulím:zjistila jsem,že má rád mléko.On totiž má vyoperované přední zuby a tak jsme po té operaci/asi před 4 lety/mu dávali nějdříve jen hladkou stravu,a potom už měl dovoleno granule,ale namočené.No a já jednou měla pocit,že mu dodám trošku vápníku,tak jsem mu namočila jednou granule do mléka.Hned byly sežrané.Moc často mu to nedávám,ale vyměšování má dobré,mléko nedělá žádný problém.Granule střídám,hlídám složení na obalu a podáváme mu je večer.Někdy si ani nevezme,ale ráno třeba ano.Ještě jednou Vám děkuji za ta Vaše zvířátka,jste ohromná a hodná panička!S pozdravem S.Ještě:tato rasa pejsků nelíná,je velmi kamarádský a hodný.Jen chodíme 1x za 2 měsíce na stříhání./to že jste psala,že možná byste ráda malého pejska,co nelíná./
Dobrý den,děkuji za uznání.Já mám Zvířátka moc ráda už od mala a nedokázala bych je odstrkovat.Když přemýšlím do budoucna,kterého pejska bych si vzala,tak jen malého,protože ho strčím do tašky a jde se.Měla jsem baseta a ten měl 35kg a když se šprajcnul tak si klidně lehl do prostřed silnice i já tahala a řidiči s toho měli srandu.Ale byl to můj miláček.
Rozmýšlím se mezi právě mezi Shih tzu,ten se mi moc líbí,pak naháček čínský chocholatý,krátkosr.čivava.
Shih Tzu se češe, stříhá a prý se mu musí vytrhávat chlupy z uší.Napište mi prosím plusy i zápory,nemoce kterými trpí.
Byla bych moc ráda,kdyby se mi ozvali majitelé těchto plemen,abych měla představu co které plemeno obnáší.
Ještě bych se chtěla zeptat na to mléko.Kočky ho nesmí,to vím a psy ano?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.