Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dne 12.5.2011 nám na parkovišti v Praze před obchodním domem "nastoupila" do auta mourovata kočička. Někdo ji na parkovišti asi zanechal a odjel. Na parkovišti seděla celá nešťastná a mňoukala. Jakmile jsme na ni promluvili, okamžitě přiběhla, skočila na sedadlo a již se nehnula. Je zvyklá v autě jezdit. Sama se o sebe neumí postarat. Dle všeho žila pouze v bytě. Kočička je velice milá, přítulná a čistotná (chodí na kočičí záchůdek). Rád bych pro ni našel hodné majitele, ale nevím jak. Nemám v tomto směru žádné zkušenosti. Poraďte prosím. Děkuji.Petr
Děkuji za odpověď. Obojek nemá, ale je vidět, že je zvyklá na lidi. Pořád by se mazlila. Net jsem projel, dokonce jsem našel podobnou kočičku (stejnou si netroufám říci, protože foto není moc kvalitní), ale uvedený mail byl již nefunkční (inzerát z listopadu loňského roku). Ochranka z parkoviště nám ale řekla, že tam byla max. dva dny. Jelikož byla čistá, vypadalo to, že skutečně ji tam asi někdo nechal před krátkou dobou. Bylo nám ji líto, nechat ji tam tak na pospas osudu, protože bylo jasné, že si neví rady. Zanechali jsme tam kontakt, v případě, že by ji někdo hledal. Spíš si ale myslím, že si někdo kočičku pořídil, a pak ho přestala bavit. Domnívám se, že se jedná o kočičku mladou. Petr.
Uvažoval jste o možnosti si kočičku nechat? Kočka toho moc nepotřebuje, nemusí se venčit a za dobré chování se Vám odmění láskou. Ta je docela jiná než od psa, kočka si své lidi vybírá. K dceři se taky kdysi venku přidalo mourovaté kotě a nakonec skončilo u mne. I Když se ten kocourek dožil jen 11 let, strašně moc pro mne znamenal a od té doby si život bez kočiček neumím předtsavit i když normálně by mne to vůbec nenapadlo. Patronka
Máte pravdu, že kočičky jsou méně náročné než pejsci (minimálně v otázce venčení). Kdyby to bylo možné, tak by u nás zůstala, ale mám velkého psa, který se s kočičkami vůbec nekamarádí a aby ji neublížil, snažím se ho držet odděleně, což není vždy jednoduché. Byl bych velice rád, kdyby se dostala k hodným lidem, protože i za tu chvilku co ji máme nám přirostla k srdci. Petr.
Vím o rodině, kde hlídají firmu dvě dobrmanky. Jsou to nesmírně ostré hlídací psiny a vyvraždily všechno, co se dostalo za plot, včetně koček. Ale tu svou, domácí ne. Nepokusil byste se je skamarádit? Psisko možná kočku příjme jako majetek pána, který je třeba bránit.
Už jsem to zkoušel, ale pes se nikdy s žádným jiným zvířetem o pána dělit nemusel, takže zde funguje i žárlivost a jakékoliv zvíře, které se přiblíží k jeho pánovi je pro něho konkurence a tudíž nepřítel číslo jedna. Problém je i ten, že pes žije v bytě. Kdyby byla k dispozici zahrada, tak věc je již dávno vyřešena. V současnosti je kočička umístěna v místnosti kam pes nemůže, ale ten jen čeká na svou příležitost.
Zkuste se obráti na sdružení Toulavé tlapky, jsou tam fajn lidi, třeba pomůžou najít kočičce nový domov. Moc bych jí to přála. utulek-kocky.cz/...
Děkuji za informaci a za odkaz. Zkusím je kontaktovat. Petr.
doplněno 15.05.11 16:28:Tak jsem prostudoval jejich stránky a zjistil, že mají pro zdravé kočičky stop stav. Tato kočička není ani plachá či jinak handicepovaná či nepřizpůsobivá. Je velice čistotná (na záchůdku vše okamžite zahrabe), hodná a pořád by se mazlila. Je vidět, že skutečně byla zvyklá žít pouze v bytě. Venku si neví rady, je velmi důvěřivá a fixovaná na člověka. Petr.
Ještě mne napadlo - udělat letáky s její fotkou a kontaktem a rozvěsit je po okolí místa nálezu kočičky. Taky to občas vytisknou některé noviny (Blesk?), ale ty já nečtu, tak nevím jestli to ještě dělají. Když se sousedce ztratil kocour, volali jsme nejdřív do městského útulku, tak jestli poblíž nějaký máte, nechte tam taky informaci. Kdyby se mi ztratila kočička, tak zblázním i policii. Je mi jí strašně moc líto, když vidím jak tady vedle mne spokojeně spinkají dva mourovaté kožíšky. Patronka
Děkuji za radu. Zkusím se zeptat zda ji někdo v útulku nehledal. Podle informací od ochranky parkoviště to spíše vypadá, že ji někdo na parkoviště zavezl a odjel, protože tam byla hodně nešťastná. Domnívám se, že kdyby se ztratila, tak by se nezdržovala po celou dobu pouze na jednom místě, ale vydala by se třeba na krátký "výlet". Což ona vůbec neudělala. Ale zkusím Váš postup. Také mi je jí moc líto, protože je vidět, že byla zvyklá na lidi, věřila jim, a pak najednou žádný "pán", pouze ulice a bezradnost. No nic, budu se snažit ji pomoci. Kdyby jste věděla o nějakém hodném člověku, který by ji měl rád, není problém kamkoliv přijet. Petr.
doplněno 19.05.11 11:23:Tak jsem zapátral v okolí parkoviště, kde k nám nastoupila, zašel do útulku nahlásit, že byla nalezena kočička a zda ji někdo nepostrádá. V útulku sdělili, že se jedná o mladou kočičku tak cca 1,5 roku starou, dobře živenou a udržovanou. Pátral jsem po čipu, ale bylo mi řečeno, že kočičky se běžně nečipují. Jelikož jsem neměl to srdce ji tam nechat (bylo evidentní, že se ji tam vůbec nelíbí a chtěla pryč), vzal jsem ji zpět. Má li někdo zájem o mladou, čistotnou, hodnou a přítulnou kočičku budu rád, když se mi ozve.Petr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.