Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílí červíci u jorkšíra

Od: hanicka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den moudré hlavičky,prosím Vás o radu.Dnes jsem venčila svého 7 měsíčního "1,4 kg" jorkšíra Rockyho a našla jsem v hovínku tři asi jeden centimetr dlouhé bíle červiky*hi*.Přitom není to tak dlouho co jsme mu dávali čtvrtečku prášku PRATEL tbl. "Novartis"proti odčervení dle pravidelného dávkování veterináře.Bylo to cca kolem konce Brezna. Tak jsem mu jak jsme dorazili domů dala daší čtvrtečku prášku pač veterinář říkal,že jak uvidíme červika máme mu dát PRATEL hned a nečekat na další odčervovací období.Nemohu mu tím nějak ublížit?A co ty červíci,myslíte že to zabere nebo bychom měli jít radši k veterinářovi?Popřípadě dá se tomu předejít,jsou nějaký přípravky na trhu?

Předem děkuji za odpovědi*pusa*

Hanka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Dívala jsem se na ten váš prášek a ten pouze červy paralyzuje (hlísty). Nevyloučil ten váš pejsek jenom mrtvé červíky? Za další. Ten prášek se mi nějak nelíbí, nesmí se kombinovat s piperazinem, který obsahuje hodně prostředků proti parazitům, ale vnějším. Kapky proti blechám, repelenty apod. To vám veterinář řekl? A už vůbec mě zaráží to doporučení častého dávání prášku. Podívejte se na tehle článek...

Jaké jsou další argumenty proti pravidelnému odčervování? Odčervování jednou za půl roku je zcela nelogické, protože jak již bylo řečeno, může nastat tato situace: Psu jsem dnes v 8:00 podal odčervovací tabletu a v 8:30 jsem s ním vyšel na procházku. V 9:00 našel na trávníku trus jiného psa a s chutí se do něho pustil. V trusu byla vajíčka škrkavek a on je právě pozřel. Mezitím perfektně působí odčervovadlo - vrchol jeho největšího působení je asi 3 hodiny po jeho podání - ovšem pouze na dospělé červy, čili na ty, kteří (možná) byli ve střevě mého psa. Červi jsou ve 12:00 zabiti a při druhé procházce v 15:00 odcházejí ve stolici. Vajíčka pozřená dnes v 9:00 však zůstávají. A z nich se za 4 týdny vyvinou ve střevě mého psa dospělé škrkavky. Já jsem si však udělal do kalendáře poznámku, že odčervit mám zase až za 6 měsíců. Dopřeji tedy novým škrkavkám ve střevě mého psa spokojený život po dobu 5 měsíců. Pokud by chovatel chtěl správně odčervovat, musel by odčervovadlo podávat každý měsíc. Navíc by měl podávat pokaždé jiné, protože si parazité dokáží za určitý čas vyvinout rezistenci na stále stejný lék. Cena jednoho odčervení není také zanedbatelná - pro psa o hmotnosti 30 kg přesáhne 100,- Kč. Jak již bylo řečeno, dospělí psi škrkavky mívají jen velmi výjimečně a léky jsou zatěžováni zbytečně.

veterina-info.cz/...

Já osobně kluky odčervuji jednou za půl roku a bohatě to stačí.

doplněno 13.05.11 17:48:

*smich*sic preventivně, ale nikdy nebyl problém.

hanicka*
hodnocení

Děkuji za odpověd @marenka .Já jsem to tak dopodrobna nezkoumala zda se hybali či ne *zed* Nic méně přítel taky prý včera viděl cosik bílého v hovínku ale neskoumal to a vcelku poctivě hlídáme Rockyho aby nic nespapal venku,pač to když byl malej moc rád dělal;) nic méně myslíte že bych teda radši měla zajít k veterináři?

marenka*

Haničko, zašla bych. Nevím jak jste na tom s penězi, ale pokud dobře, trvala bych na vyšetření trusu. A vůbec, já osobně bych zkusila jiného veterináře, tohle se mi fakt nějak nezdá. *modla*

doplněno 13.05.11 18:29:

Ten váš veterinář o tom nemusí ani vědět. ;) Můžu vám říct, že já když vyměnila po 2 letech veta, jenom jsem zírala. *zed*

kejki
hodnocení

0x

Nebyly to články z tasemnice? Každopádně já už odčervuji 2x po 14 dnech, aby s dospělci odešli i nově dozrálé potvory, a pak za 3 měsíce. Ovšem mám kočky s přístupem ven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]