Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popis slova Drill

Od: pixyn* odpovědí: 5 změna:

Zdravím... zajímal by mě přesný popis výrazu cvičit drillem..je to zastaralý styl a proto se mi ho nepodařilo najít..ne že bych tak chtěl cvičit svého psa, pač se to u mé rasy nedoporučuje...jen mě zajímá jak to probíhá...abych si dal pozor na to co nemám dělat :)

Děkuji za odpovědi..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když jsem připravovala svého prvního psa na zkoužky, měla jsem drilu plné kecky. Úplně jsem to nenáviděla. Stále dokola: lehni, sedni, k noze, zůstaň, ke mně a znovu sedni, atd. . . Bylo mi však vysvětleno, že je to nutné. Pes u mé nohy musí přestat být osobností a můsí se stát psem, který ihned poslechne. Bez přemýšlení, bez zaváhání. A opravdu, bylo to tak. Poslechl a pak přemýšlel. Jakmile začal chytat roupy a začal vymýšlet alotria, nastoupil, místo trestu, dril. Také jsem ho takhle trestala. A najednou začal poslouchat. Bez kraválu, bez trestu. Byl to služební pes, knírač. Jmenoval se Andy. *palec*Teď, Dorotka, když váhá s poslechnutím, dám příkaz "Ke mně a sedni." Je zajímavé, že ihned ví, že se musí poslouchat, ať je to vlkodav nebo jorkšík.:D Chodím teď o vysokých berlích a psina musí poslechnout, chce-li jít se mnou a být v bezpečí. I přes širokou silnici s tramvajemi. Bez vodítka, které by se nám motalo mezi berlemi a nohami. A troška drilu, žádnému psovi neuškodila. *sok* A myslím si, že s vojáky je to podobné. Jinak si vůbec nedovedu vysvětlit, že příkaz, o kterém ví, že je zabije, poslechnou bez zaváhání. Zapomněli, že jsou myslící lidé a stali se čísly, vojáky. To z nich udělal dril.*sok*

raduz*
hodnocení

0x

dril: tvrdý drsný výcvik, stálé opakování až do zblbnutí

Tak "lze" cvičit nejen psy, ale třeba i násobilku. A po pravdě, u té násobilky to má myslým větší uplatnění.

naihonn*

Já si myslÝm, že by se to dalo uživit i u pravopisu. *smich*

Sorry, překlep (že by z nedostatku drillu? *zed*)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]