Nejste přihlášen/a.
Zdravím... zajímal by mě přesný popis výrazu cvičit drillem..je to zastaralý styl a proto se mi ho nepodařilo najít..ne že bych tak chtěl cvičit svého psa, pač se to u mé rasy nedoporučuje...jen mě zajímá jak to probíhá...abych si dal pozor na to co nemám dělat
Děkuji za odpovědi..
Když jsem připravovala svého prvního psa na zkoužky, měla jsem drilu plné kecky. Úplně jsem to nenáviděla. Stále dokola: lehni, sedni, k noze, zůstaň, ke mně a znovu sedni, atd. . . Bylo mi však vysvětleno, že je to nutné. Pes u mé nohy musí přestat být osobností a můsí se stát psem, který ihned poslechne. Bez přemýšlení, bez zaváhání. A opravdu, bylo to tak. Poslechl a pak přemýšlel. Jakmile začal chytat roupy a začal vymýšlet alotria, nastoupil, místo trestu, dril. Také jsem ho takhle trestala. A najednou začal poslouchat. Bez kraválu, bez trestu. Byl to služební pes, knírač. Jmenoval se Andy. Teď, Dorotka, když váhá s poslechnutím, dám příkaz "Ke mně a sedni." Je zajímavé, že ihned ví, že se musí poslouchat, ať je to vlkodav nebo jorkšík.:D Chodím teď o vysokých berlích a psina musí poslechnout, chce-li jít se mnou a být v bezpečí. I přes širokou silnici s tramvajemi. Bez vodítka, které by se nám motalo mezi berlemi a nohami. A troška drilu, žádnému psovi neuškodila.
A myslím si, že s vojáky je to podobné. Jinak si vůbec nedovedu vysvětlit, že příkaz, o kterém ví, že je zabije, poslechnou bez zaváhání. Zapomněli, že jsou myslící lidé a stali se čísly, vojáky. To z nich udělal dril.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.