Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zklidní kastrace psa?

Od: rudolfovi* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenosti s kastrací u psa. Máme dva a semtam se mezi sebou neshodnou někdy to vygraduje a tak máme strach aby si neublížili. Zklidní kastrace jejich pudy a chování vůči sobě nebo jen v některých případech? Protože je to nevratný proces sháním informace než se rozhodneme to udělat nebo neudělat.

doplněno 12.05.11 20:04:

Všem moc děkujeme za pomoc při rozhodování a za rady jak to vyřešit i bez kastrace :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

My máme psa vykastrovaného, ale bylo to ze zdravotních důvodů. No pes se zklidnil natolik v tom ohledu, že ho feny vůbec nezajímají. Pokud nějaká v blízkosti hárá, nechává ho to naprosto klidným, i když v minulosti by řádil a kňučel a vyl o sto šest. A ztloustl, protože zpohodlněl. Psi pak neprodukují ten svůj pohlavní hormon, pro druhé psy jsou tudíž málo čitelní, je to poznat při očuchávání se s jiným psem. Ten jiný pes si totiž u toho našeho říká: "Copak je to? Tak je to pes, nebo není?" No záleží na vás, jak se rozhodnete. Je pravda, že je to už nevratný proces. V případě, že by náš pes nebyl nemocný, kastraci by nepodstoupil, asi tak no.

rudolfovi*
hodnocení

Děkujeme moc, tohle jsme tak trochu chtěli "slyšet". Moc nám do té kastrace nechtělo, takže tak no :)

marenka*
hodnocení

1x

Kastrace tohle nevyřeší, ani agresivitu. Naopak, jsou známy případy, kdy byl kastrovaný pes zlejší ke svému okolí. Ví, že je jiný a ostatní ho mezi sebe nechtějí vzít. Mám taky dva psy, taky si "vyřizovali" pozice. Vždycky jsem přihlížela a když se mi zdálo, že jeden víc "machruje", než je zapotřebí, zasáhla jsem. Takhle to bylo snad rok, než jsem zjistila, že dělám chybu. Vyřešilo se to tak nějak samo, příroda si poradila. Museli se poprat, když jsme byli v práci, nebo nevím. Je vidět, že mladší provokuje, ale jen se starší naštvaně zvedne, mladší se jde ke mě schovat. To dřív nedělal, takže k něčemu patrně došlo. Prostě ten starší si mladého vychoval sám. ;)

Mařenko, úplně přesně. Je to tak! *hej**palec*

rudolfovi*
hodnocení

Takže nezasahovat do jejich rozporů, právě že jsem taky nevěděla, jestli je mám od sebe "trhat" nebo je nechat ať si to vyřeší mezi sebou. Asi teda párkrát přečkat to rafání a pak bude pokoj :) děkuju moc za radu

ewa*
hodnocení

1x

Z důvodů jiných, než závažných zdravotních, určitě NEkastrovat. Moje zkušenost: Náš pes to musel podstoupit(v pozdním věku), ale má teď větší problémy v komunikaci s ostatními psy než dřív. Je na něm vidět, že se cítí být jiný, má komplexy méněcennosti. Je naopak navíc agresívnější, venku si vytvořil psí nepřátele, vyhledává raději společnost lidí. Jinak se povahově nezměnil, línější není.

Vaši psy si zřejmě potřebují ujasnit své místo ve smečce-nechte je, ať si to vyříkají po svém, třeba se poperou, obvykle si neublíží tak, že by tekla krev.

krkovicka*
hodnocení

0x
Tak agresi určitě.Tvoří mezi sebou vůdce a nadsamce když se rvou.Takže ano.Dále kastrace se provádí i u psů kteří neustále kopulují...Nechcete se radši zeptat veterináře?
rudolfovi*
hodnocení

Máme právě strach že veterinář tohle moc neřeší. Ani nám nevysvětlil rizika a podobně. Stejně budeme navštěvovat jiného protože nás zklama právě tím svým postojem k věci :(

krkovicka*
Máte možná pravdu s veterinářem.Mě poslední dobou připadá že ani "lidský doktor" nemá duši.Jen diplom.

hodnocení

0x

Švagr ho také vykastroval, když jsme se ptali jak se změnil - řekli nám - je z něho starý pes.

kejki
hodnocení

0x

Tak je to u psů spíš krajní možnost, znám to od psa, který neustále utíkal za čubinama, samosebou velký vlčák, pro kterého žádný plot nebyl překážka a soupeře válcoval raz dva. Neustálé stížnosti vedly ke kastraci. Tím odpadl problém s utíkáním, ale pes byl chytrý a od té doby ho na očkování musí táhnout dva lidi, protože veta ucítí přes dvě ulice a zabejčí se. Asi spokojený není. ;)

Nechte své psy "zvolit menežment", jeden musí vyhrát a bude pokoj.

hodnocení

0x

Mmimochodem, kastrace má i neanedbatelná zdravotní rizika.

mari2*
hodnocení

0x

Dobrý den. Mám také kastrovaného psa. Přiznám se,že spíše z "pohodlnosti"..Měla jsem ho ještě s jednou fenkou v bytě 1plus1 takže nějaké hlídaní,aby k něčemu nedošlo bylo hodně náročný.. Po prvních neplánovaných štěňatech jsem se rozhodla pro kastraci. Pejsek se nijak nezměnil. Na aport je stále blázen,venku spolu běhají jak o život. Když teď fenka hárá,tak asi jen ty dva "nejplodnější" dny k ní přičichne občas,ale je klid. U mě to byla dobrá volba. Už jen proto,že mám oba psíky bez PP a nemínim dál do světa pouštět bezpapíráčky. Toť můj nazor :).

Také si myslím,že většina kastrátů přibere jen díky tomu,že mu to majitel dovolí. Pes má větší chuť k jídlu a páníček mu proto přidává jídlo a s klidem ubere pohyb a pak si stěžuje,že jeho vykastrovaný pes je tlustý a,že za to může kastrace!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]