Nejste přihlášen/a.
Předem upozorňuji, že moje otázka vznikla po přečtení článku o kafileriích a vzniku tzv. masokostní moučky , přidávané do - nejen - granulí. Nedávno jsme museli nechat uspat naši chlupatou lásku a když jsem si uvědomila, že jí budou krmit své další lásky ostatní chovatelé, je mi ouvej.
Asi před rokem jsem objevila krmení a potřeby ze ZOOPLUS (D) a od té doby krmím jen jejich konzervami a granulemi. Přesto :
chci poprosit vás všechny, kdo jste se tímto problémem už zabývali, jestli jste našli nějaké řešení a jaké.
Nechci přejít na Barf ani vařenou stravu, protože bych nedokázala zaručit potřebné dávky všeho, co pes musí dostat.
Objevil někdo z vás nějaké krmení, kterému bychom mohli věřit? Budu vděčná všem, kdo se se mnou podělí o rady.
Díky všem forpsi
Tak si vyberte krmivo, ktere neobsahuje masokostni moucku (alespon to udava vyrobce), ale moucku z urciteho druhu. Treba moucku z drubeziho masa, z lososa atd. Mezi takova krmiva by mela patrit Acana, Orijen, Platinum, Arden Grange atd.
No já nevím, vy máte strach o psa, že žere nekvalitní granule s masokostní moučkou, ale přemýšlela jste někdy nad tím, co jíme my - lidé? Že to nebude asi taky dvakrát kvalitní ty potraviny nabízené v supermarketech? No a jako proč byste neuměla psovi zaručit, že bude krmen kvalitně, když byste mu jídlo vařila sama? My takto krmíme našeho psa už 14. rokem, srst má nádhernou, zdravotní potíže přiměřené věku (vzhledem k tomu, že je nalezenec, nevíme, jak je přesně starý, ale bude mu více než těch 14 let). Neumím si představit krmit psa jen granulemi, bylo by mi ho chudáka líto, vždyť to vypadá hrozně nevábně, ty granule. Jinak žere vše včetně zeleniny, kterou dostává pravidelně každý den zamíchanou do jídla (vařené maso+těstoviny), sem tam vajíčko. Po ředkvičkách by se například utloukl...
Dobrý den, naprosto s Vaší odpovědí souhlasím. Máme doma velké plemeno (kavkazáky) a nedovedu si představit krmit je pouze granulema, poctivě vařím těstovinky, rýži, kuřata, hovězí,... Ano je to pracnější než nasypat granule do mísy, ale naši psi jsou tak naučení a že by z této stravy strádaly? To tedy rozhodně ne. Spíš naopak. Občas taky granule dostanou a kolikrát jsou tam ještě druhý den... Tahle otázka asi bude věčný boj člověka s leností, nevědomostí a upínání se na slova někoho jiného. Neříkám, že všechny granule jsou špatné, to vůbec ne, ale spoustu lidí nemá na to, aby kupovali drahé granule, tak koupí apušené nic v prvním marketu a ještě si myslí co pro svého psa neudělali. Ale že si pes jen naplní bříško, ale nic z toho nemá už majitele moc nezajímá.
"Nechci přejít na Barf ani vařenou stravu, protože bych nedokázala zaručit potřebné dávky všeho, co pes musí dostat" neboli opakujete, co nám výrobci granulí vtloukají do hlavy, aby své výrobky co nejvíc prodávali, ale skutečnost je jiná. Normální selský rozum napoví, že granule nejsou přirozená strava, je to "mrtvé" jídlo - vydrží měsíce se nekazit a to prostě není zdravé, ať obsahuje cokoliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.