Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stipave musky

Od: juglans® odpovědí: 5 změna:

Dobry den vsem,rada bych se dozvedela co to muze byt za druh stipavych,drobnych musek,ktere se nejspis lihnou z bahna.asi o tom nekdo takhle nepremysli,staci,ze vi,ze jsou drobne,desne stipave a litaji hlavne na vecer v uplnem rojeni.Zajimalo by me, jestli budou otravovat takhle celou sezonu,nebo jestli si daji nejakou pauzu.Proto me zajimama nazev a jijich bio...Nejde vubec delat na zahrade.Soused totiz,neudrzuje louku a udelalo se tam v jednom miste ,dost slusne bahniste.Co delat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

3x
Jih Moravy zaplavily agresivní muchničky, jejichž nebývalý výskyt má podle odborníků na svědomí deštivé počasí. Malé mušky se objevily prakticky ve všech okresech, píše brněnská příloha Mladé fronty Dnes.

"Muchniček je teď dokonce daleko více než komárů a bohužel se s tím nedá nic dělat. Zatímco proti komárům se lidé mohou bránit postřiky nebo hubením larev přímo v tůních, proti muchničkám podobnou ochranu zatím nemáme," řekl listu Oldřich Šebela z břeclavského pracoviště Zdravotního ústavu v Brně.
Píchnutí od nepatrných mušek jsou bolestivější než od komárů, svědí a více otékají

. V kalamitě lidi
neochrání ani repelent

. Odborníci však ubezpečují, že pokud si píchance od muchniček lidé nerozškrábou, nehrozí jim žádné infekce.

"Bolest a následný otok způsobuje jed obsažený ve slinách muchniček. Mušky ale v našich podmínkách
nepřenášejí žádné nemoci

," vysvětlil Milan Pejčoch ze Zdravotního ústavu v Brně. Někteří lékaři lidem doporučují
jíst rajčata nebo vitamín B, obsahující látky, které mušky a komáry odpuzují.

hodnocení

Dekuji Des,mozna,ze to budou,ono tech potvor je mnoho,jdy se lihnou v bahne,jine zas v ciste vode.Asi bych se mela soustredit na alergie,ktere me letos nici a jindy nevadily.stipance mam mesic a nemizi,stale svedi a vcera nove na novo.

des*

Ony potvory,jsou i v trávě,když se seče seno,tak jich na člověka jdou mraky.Nevadí jim ani motorová kosa.Ten Bkomplex na ně fakt zabírá,ale někdy pomůže jen útěk.Já na alergie beru Flonidan.

asminkam*
hodnocení

1x

Jednou jsem měla zkušenost a už nikdy víc, od té doby se jich docela bojim. Byla na mě přisátá snad půl dne, kdežto místo mi nateklo a začalo bolet jako bych měla modřinu. No děs, až když jsem pak ve vaně zjistila, že to je ,,jen nějaká muška, byl to celkem šok.

janice*
hodnocení

0x

Dobrý den, mohou to být muchničky i různé druhy komárů. Existují stojné i přenosné odpuzovače. Článek na toto téma naleznete zde: prima-receptar.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]