Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
obracím se na zkušenější chovatele s prosbou kolem váhy jorkšírky.
vždy byla velmi drobná,pod 2kg v dospělosti.je jí 3 roky a rozhodla jsem se pro štěňátka.Je ve 41 dnu březosti,ale váží jen 2.1kg.
není ohrožen její život,popřípadě nebude třeba nějaké zvláštní péče?zdá se mi,že málo přibírá,ale zato žere za 2
byli jsme na ultrazvuju,štěňátka budou 3-4,veterinářka nezmínila,že by byla v nějakém ohrožení,přesto se mi váha nezdá.Na druhou
stranu ji nechci překrmovat,držím se pravidla,2krát více žrádla.
Díky za rady,diskuse pro chovatele jorkšírů jsou zavřeny pro další dotazy,v knize zmínky nejsou...Martina
Je normalni, ze fenecka zacne "poradne" pribirat az posledni 3 tydny. Tech prvnich 5-6 tydnu vetsinou jeste neni vubec nic videt. Chovame jorksirky 8 let a uz jsme u pismenka "Z". Videla jsem tech maminek tedy uz dost. S timhle si rozhodne starosti delat nemusite. Co ale muze byt pricinou problemu pri porodu nebo i pozdeji pri kojeni je velikost vasi holcicky. Ja bych se neodvazila chovat na fence pod 2.5 kg. Jestli ceka 3-4 stenatka, tak je odvapneni (eklampsie) skoro jiste. Hned po porodu podavat vapnik a pri nejmensim podezreni na eklampsii (fenka se mota, pada, ma krece atd.) hned k vetovi. Bez infuze vapniku Vam fenecka behem par hodin umre. Zazili jsme odvapneni parkrat u nasi Lucinky a neni to zadna legrace. Proto jsou nase mladsi maminy vsechny nad 3 kg - a je pokoj - porody lehke a stenatka vychovavaji "levou" a bez ohrozeni sveho zdravi a zivota...
Dobrý den,děkuji za vaši odpověď,která mne bohužel vystrašila ještě víc...Pravda je ale ta,že je dobré něco vědět navíc...
Situace se nám navíc ještě zkomplikovala v pátek večer,kdy jste s Julkou byli na veterině,odcházel jí hlen,v pondělí jdeme na
SONO,jinak prohmat i vyšetření OK,jen se paní doktorce zdálo,že na 43 dní má malé příško...
Zítra se zeptám na to odvápnění,samozřejmě bych ihned udělala,co bude třeba...Máte mnohem více zkušeností,tzn.jste ve
výhodě...Já jsem konzultovala váhu s doktorem,nic nenamítal,přesto se ale více chovatelů asi přiklání k Vašemu názoru...
Byla bych strašně moc ráda,kdyby se nám ty 2 týdny ještě podařilo donosit a hlavně kdyby se našel veterinář,který by dojel k
porodu.Z osmi mě 8 odmítlo,jeden je ochotný být na telefonu...Snad vše dobře dopadne...M
Jinak ještě malá poznámka...všechny štěňátka jsou pro nás - jedno pro moji mamku,pro peníze to rozhodně nedělám,jak je zvykem u mnoha lidí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.