Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hárá stará fena?

Od: mari2* odpovědí: 5 změna:

Dobrá den. Máme teď doma měsíc asi 12ti letou fenku retrívra "na dožití"..Předešlý majitel ji chtěl zabít na maso-opravdu "inteligent"! Takže sme se o ní skoro žádné informace nedozvěděli. Měla krev v moči. Myslela jsem,že hárá,ale zdálo se mi to jak dost dlouhá doba na to,aby tekla krev. Tak se ptám jestli fenky hárají do konce života nebo jestli v určitém věku přestanou-jako lidé?

Dále: Už se občas těžce zvedá,když si přeleží nohu,tak se ani nezvedne,hodně se zadýchává..I když je v klidu,tak dýchá s otevřenou tlamkou-a to není venku teplo..Mám starost jestli to není slabým srdíčkem..Dále má tvrdou bouli u jedné "bradavky" nejspíše "nádor" mléčné žlázy? Podobnou "ztvrdlinu" má i na hrudi když sedí-když je v jiné poloze tak ji nenahmatám.

Takže stáří se projevuje,ale ptám se-je rozumné ji v tomtu věku trápit operací když jinak se zdá spokojená?*nevi*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
Dle mého je to artróza, zánět močových cest, nezhoubný nádor mléčné žlázy a opravdu nedostatečnost srdíčka. Nechte ji vyšetřit u veterináře a on nejlépe usoudí co a jak léčit. Je to od vás moc hezké, že jste si babku k sobě vzali. R.

shaari*
hodnocení

1x

Máme sedmnáctiletou fenku jezevčíka a má veškeré příznaky jako fenečka, o níž píšete. Na kloubíky dostala injekci, trošku se to zlepšilo, ale když dlouho leží, tak si tlapky přeleží a kulhá. Hárá nám už téměř měsíc a bulky u mléčných žláz má taky. Vzali bychom ji k doktorovi, ale má z nich panickou hrůzu. A já se trošku bojím, aby mi tam nedostala infarkt. Jinak je veselá, hraje si a žere, takže ji doktorem nebudu zbytečně stresovat. Jinak Vám držím palečky, ať se Vám podaří té chudince zpříjemnit alespoň stáří!

hm*
hodnocení

0x

Dle mých informací feny nemají přechod, hárají pořád. Obtížné zvedání z lehu, to budou kloubní potíže. Zadýchávání může být slabým srdce, ale taky to prostě může být stařím. Tvrdé bouličky asi budou nádory, jestli zhoubné, nebo ne, to se neví, záleží na tom, zda rostou.

Zajděte k veterináři, on Vám řekne, co a jak. Nějaké tabletky třeba dá, ale radikální léčbu už asi doporučovat nebude.

mari2*
hodnocení

Právě já už bch ji asi taky nechtěla nijak moc zatěžovat-myslím operaci.. Kdo ví jestli by se mi probrala vůbec*plac*.. Jestli se zvětšuje ta boule zatím nevím,máme ji doma měsíc a zatim se zdá,že je to stejné.. Všeho se strašně bojí. Mesela být bita. Mám ještě doma dva jorky a jeden strašně rád aportuje a nemužu mu před ní ani hodit,protože se hned krčí když natáhnu ruku.. Např. teď v týdnu sem s ní šla po ulici a z ruky mi vypadlo vodítko,aby nešla do silnice přichytla sem ji zezadu za zadek a jak se mě lekla,okamžitě si lehla na chodník jak mrtvola,všude kolem lidi,koukali jak kdybych byla nějakej tyran,ale nemohla sem ji přemluvit aby se zvedla:))..Někdy je to vtipné,ale většinou je ji mi líto.. Nikdy nechodila na procházky.. Neměla ani obojek,nic..prý byla pořád zavřená a vždy ji jen vypustili na 2 minuty ven a zase zavřít..To kloubům taky nepřidalo..Nechápu tyhle lidi!

raadek*
Nebojte, co se týče bývalého majitele, oni mu to jednou nahoře všechno spočítají. Věřte, že takový člověk nezná opravdové štěstí a lásku. Je to jen prázdné zlo. Babka vám časem začne důvěřovat a ztratí tu přehnanou úzkost i za pomoci vašich jorků. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]