Nejste přihlášen/a.
Zdravím chytré hlavičky, mám 7 měsíčního jorkšíra a když spolu jdeme ven běhá a hledá kde by co spapal. Ať už jde o nějaké hovínka, nebo vysypané kousky rohlíků, apod. Krmím ho pravidelně, přesto mi příjde jako kdyby venku vyhledával další jídlo. Prosím Vás tedy o radu, jak ho toto odnaučit? Předem moc děkuji za Vaše rady
Já jsem to dělala tak, že jsem řekla důrazně fuj a cukla s vodítkem. Dneska stačí říct fuj. Nedostatkem jídla to není, pejsek je prostě zvědavý, i když.. čím krmíte? Je možné, že mu něco chybí ve stravě.
Krmíme našeho Rockyho royal canin junior+ovoce zelenina co zrovna jíme mi.Tak myslím,že by v tých granulích mělo být vše opsáhlé?
To jsou dobré granule, spíš je psíček zvědavý, co by kde mohlo být dobrého. Důrazné fuj a cuknutí s vodítkem, pokud se bude hodně vzpouzet, třepněte ho přes prdelku a odneste kousek dál od té dobroty. Mnoho pejskařů nebude souhlasit, já taky psy nebiju a to mám jednoho kliďase - 5 let, který to taky zkoušel a jednoho lumpa - 2 roky, který to občas zkusí. To třepnutí myslím lehký dotyk rukou, já to neumím popsat... prostě jemně, ale aby bylo jasno.
My máme psa - nalezence. Před 12 lety si ho tchyně vzala. Ale nepodařilo se nám ho odnaučit žrát venku "kde co". Nepomohlo nic. Prostě nějakou kostičku "ulovil" a sebrat mu ji? To by bylo skoro na kousnutí. Teď už mu v 17 letech slábne zrak, tak už ty různé dobroty nevidí. Prostě to v něm bylo - ten pocit věčného nedostatku, kdyby byl náhodou zase tulákem.
Ale se štěňátkem to bude určitě jiné. Přeji hodně úspěchů a trpělivosti.
Já jsem s odnaučováním dopadla tak, že se naučila sežrat uleželou dobrotu naprosto nepoznaně. Žádné zastavení a očuchávání, mlaskání, žádné olizování, pohybování čelistí! Nene, nic takového. Za pochodu zblajzne a pochoduje dál. Z odnaučování si vzala jediné ponaučení-může se, ale jeden se nesmí nechat nachytat. Nepomohlo cukání, křik, házení kamínkama nebo klíčema. Nic, ani svěcená. Jsem jako ostříž, ale někdy mám pocit, že si budu zoufat. Je to vepřula vepřová, čuňas jeden kudrnatý!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.