Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěli bychom na zahradě založit jezírko, ideálně takové, které by sloužilo pro vodní želvy. Bohužel se mi nikde na internetu nepodařilo najít, jak by mělo být minimálně, velké, hluboké, jaké rostliny jsou vhodné atd.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Díky za odpovědi.
Suzinko, podívej se tady akvarko.cz/... můžeš se zeptat přímo tady toho pána. Nebo dalších na stránkách co už mají s jezírky pro želvy zkušenosti. Určitě ti poradí.
Zdravím,
já chovám vodní želvičky již 16let a před 3 roky jsem se rozhodla založit jim jezírko. Myslím že na velikosti ani hloubce zas tak moc nezáleží (teda aspoň těm mým) hlavně aby měly vhodný výlez na souš.Já mám jezírko nejhlubší cca 60 cm a v mělčí zóně 30cm. Koupila jsem již hotovou nádrž o objemu cca 500l, kterou jsem po usazení do země obložila kolem dokola kameny, kam se mi želvy chodí vyhřívat.
V jezírku mám i karasy zlaté a žijí spoju již druhým rokem a v pohodě. Jestli můžu poradit vyhnětě se vodním rostlinám. Já se pokoušela pěstovat lekním a jiné rostlinky a všechny mi ty moje mrchy zlikvydovaly. Jejich nájezdy ustojí pouze pobřežní rostliny zasázené v košíku.
Pokud byste chtěla napište mi svůj mail a já Vám můžu poslat nějaké fotky pro inspiraci.
Přeji hodně zdarů s budováním jezírka.
Monika H.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.