Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké plemeno loveckého psa zvolit?

Od: evina* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

manžel je začínající myslivec a rád by si pořídil psa, nejlépe barváře, protože ten tady ve spolku chybí...

Nicméně máme malé děti, tak mám trochu obavy, můžete mi nějakou rasu doporučit a které se naopak vyhnout, aby nebylo tak náročné, bude to manželův první pes. Líbí se mu border terier, mě výmarský ohař.

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

almira*
hodnocení

2x

Dobrý den,

můj první lovecký pes byl Flat Coated Retriever a je ve spolku k nezaplacení, velice rychle vyhledává a přiáší zvěř, je neúnavný a vše dělá bez nucení, práce ho baví a velice snadno se v něm lovecké schopnosti rozvíjejí. A k dětem je prostě skvělý :) Nikdy nelituji,žr jsem si na myslivost vybrala právě tohoto psa. Koukněte k nám na stránky mám tam nějaké i povídání o našich psech :)

www.canniger.com

evina*
hodnocení

Dobrý den,

ten je nádherný *hej*, no já už mám vybráno ;). Plánujeme koupi na příští rok, nevíte kolik chtějí za štěně - kluka?

Něco jsem si o této rase přečetla a líbí se mi čím dál víc.

Děkuji za tip.

Eva

katerina77*

Flatici jsou nejuzasnejsi, taky doma jednoho mam a je to superpes :) Cena stenat je v prumeru kolem 10 tis.

almira*

Ano ano za 8-10 000 seženete pejska po zdravých rodičích se všemi předpoklady pro myslivost :) Klidně napište mail až t bude aktuální a ráda vám poradím,kde zrova mají štěňátka :)

katerina77*
hodnocení

0x

Jestli chcete psa na myslivost, tak hrozne zalezi na tom k cemu konkretne budete psa vyuzivat, kazdy ze psu, ktereho jste zminila, se hodi k necemu jinemu. Pokud jde o deti, tak toho bych se nebala u zadneho plemene, jak si psa vychovate, takoveho ho budete mit. Co myslite tou narocnosti? Slozitost vycviku nebo pozadavky psa na vas cas? Dobre vycvicit loveckeho psa da hodne prace u vsech plemen, u nekterych, jako treba zrovna u border teriera, jeste o neco vic :)

hodnocení

0x

Já bych šel do výmarského ohaře. Je to nádherný pes a pro myslivost podle mě ideální.

jara210*

Nevím ale co znám výmaráky tak jsou dost tvrdí. Hodně často se perou s ostatními psy. Já výmara nemmám,mám NKO fenku. Ono taky záleží k čemu bude psa potřebovat. Pokud je u nich dost drobné volil by jsem maďara, němce,výmara. Pokud bude norovat tak bordera,foxe,atd. Barváře pokud není v jelenářské oblasti by jsem asi nevolil.Velká plemena se dají naučit na barvu tak i malá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]