Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit doternych holubu

Od: poupatka odpovědí: 15 změna:

Dobry den prosim pradte jak e zbavit holubu,kteri nam stale vyzobavaji omitku a zaletavaji az pod schodiste kde delaji skodu.Souseda jsme upozornili,ale nic s tim nedela a nam tu opravdu vadi nebot mame pokalene vse a vyzobane kolem dokola.Děkuji Badurová

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pozvat souseda na holubí hody.

barbakan*
hodnocení

0x

První rada: upozornit vedení obce - nepomůže -li,tak druhá rada: použít vzduchovku!

krkovicka*
hodnocení

0x
V dokumentu na Discovery jsem viděla jak natahují elektrické ohradníky na střeše kostela a podél fasády,aby odradili holuby.U nás to asi není...Jde vidět že nemáte v okolí dravce.Co fotky zvětšdné např.káně,sokol.Možná že by to zabralo.Rozvěsila bych to na kritické místa.Pokuď je tam krmíte,tak se rádi vrací.

ewka69*
hodnocení

0x

můj přítel pracuje ve firmě zabývající se regulačním odchytem holubů a zabezpečování majetku proti poškozováním od holubů. to se natáhne buď síť, přes kterou holubi už nepřeletí, tzv. zasíťování např balkonů na sídlištích nebo se nalepí takové bodlinky, aby se holubi nezdržovali v nežádoucích místech. je třeba uvědomit obec, pokud je holubů moc a ona si objedná tyto práce. nebo si pomoci sám a mrknout na práci takovéto firmy. anebo firmě zavolat a ona se o vše postará;)

martinaa*

U nas leta nekolik vycvicenych postolek, co holuby u domu odchytavaji. Treba mate v okoli neco podobneho:)

lidus*
hodnocení

0x

Vznesla jsem tu stejný dotaz asi před rokem a pomohlo až vyhrožovat dvěma důchodcům co jim stále házeli z balkónu krmení. Poštolky tu máme každý rok 3 páry a na tu spoustu holubů nestačily. Letos se tu sice nějaký holub vyskytne ale není jich hejno jako dříve.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Na holuby velice dobře fungují straky.

jabraka*
hodnocení

0x

Někde jsem se dočetl,že kvuli těmto problému začal majitel jednoho hotelu chovat dravce.Neobjeví se tam dnes ani jeden holub široko-daleko.

JABRAKA

Nebo použít tento návod z vtipu:

V jednom městě vypsala městská rada soutěž o 300 000Kč pro toho,kdo zbaví město holubů.Pro řešení se přihlásila řada občanů města i přespolních,ale jediná rada nefungovala.Nakonec se objevil cikán se žlutou krabicí a tvrdil,že má zcela jistý prostředek.Sám starosta ho pobídnul aby to vyzkoušel.Cikán vzal žlutou krabici,kterou přinesl pod paždí a přistoupil k oknu.Z krabice vylétl žlutý holub,vznesl se k obloze a za ním všichni holubi z celého města a odletěli neznámo kam.Starosta vyplatil odměnu a vzal cikána pod paždí a doprovázel ho k radničním vratům.Mezi veřejemi mu pošeptal do ucha:

"Neměl bys tam také žlutého Cikána?"

Je to prosím jen vtip.Omlouvám se předem,jestli by se to někoho dotklo.

lidus*

*hej**hej*pro Jabraku, tento jsem ještě neslyšela.

vinnia

Dobrý vtip :)

mrnousek*
hodnocení

0x

Paní Badurová, řeknu Vám jednu věc z vlastní zkušenosti. HOLUBŮ SE NEZBAVÍTE! My bydlíme hnedka vedle polorozpadlé pekárny, ve které tihle opeřenci hnízdí. Máme jich všude plno. Jednou můj otec přinesl z letiště poštolku. Že je prý vyžene, a co nevyžene sežere. Sežrala dva, pak jsme ji našli na zahradě mrtvou s rozklovanou hlavou a křídly. Ti ptáci ji UKLOVALI! Holubů se nezbavíte, a když, tak možná na měsíc...

pepa87*
hodnocení

0x

Pochopil jsem to tak, že ten soused ty holuby chová? To by toho dravce ještě zlikvidoval. Žádný strašák asi nebude po delší době účinný, takže jen si stěžovat na obecní úřad. A nevím jak je to s tou omítkou, ale vzhledem k jejich slabým zobákům nejspíš mohou vyzobávat jen už poškozenou vydrolující se omítku, si myslím.

ambiente*
hodnocení

0x

Před kanceláří se nám zahnízdil páreček v zákoutí parapetu, takže jsme zavěsili CD a to nějakou dobu fungovalo. Bohužel asi po dvou měsících si na to holubi zvykli, takže to chce čas od času obměnit, třeba přidat kousek staniolu, nebo jiné lesklé předměty.

doplněno 28.06.14 12:36:

Zkoušeli jsme i jiné metody, ale tahle byla nejúčinější.

hodnocení

0x
Jeden známý tvrdí, že na odpuzení stačilo zavěsit jednoho mrtvého holuba jako strašáka.
Já s tím nemám zkušenosti.

elissa
hodnocení

0x

No a když škodu na omítkách domů dělají jiní ptáci (datli, vrabci, strakapoudi a jiní), tak to nikdo neříká "zastřelit", co? To je musí člověk jenom trpět a nedělat nic, jinak by to bylo trestný... fakt logika...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]