Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana proti klíšťatům

Od: magnosolva* odpovědí: 14 změna:

Poradí mi někdo,co použít proti klíšťatům.

Měla jsem elektronický obojek,různé obojky,i pipety Frotline.Má někdo s něčím dobrou zkušenoat.Psi se prohání po zahradě každý den.

Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Diffusil, nebo i kolínskou, pes i kočky "smrděli", i do pelechu nastříkat a vyčesávat.

ann*
hodnocení

2x

Velmi dobré zkušenosti mám s obojkem - antiparazitní - Scalibor

stafan*
hodnocení

0x

Bob Martin Permetin Dog.

raadek*
Obojek nebo kapky a trávu sekat a sekat a sekat. R.
magnosolva*
hodnocení

Díky za radu,jenže bohužel zahrada je na seno.Já bych sekala,ale manžel nechce ani slyšet*placni*

raadek*
Takže kupte obojky a pinzetu. Po zakousnutí klíště chcípne a pak stačí aby manžel navečer klíšťata vypátral a vytahal. Možná bych pejskům doporučil očkování. Klíšťat je vážně dost a ještě jsou potvory nakažené. Mají vaši pejsci rádi kvasnice? Vitamin B hmyzu smrdí. R.

suzynka*
hodnocení

0x

Nám Frontline zafungoval docela dobře. Ještě se k tomu řídíme "babskou radou" a to odvarem z rozmarýnu. (1L vroucí vody, zalít balení rozmarýnu, po zchladnutí přidat lžíci vinného octa, to vše do rozprašovače a do ledničky). Stačí nastříkat tlapky (a nám nohy) a zatím jsme si žádná klíšťata nedonesli. Možná to je štěstí, ale za zkoušku nic nedáte.

borax*

Ten rozmarýn musím vyzkoušet. Frontline, jsem nakapala kočce, do týdne jsem jí vytáhla 6 klíšťat. Už ho nepořídím...Zkusím obojky, ale nevím jak se jí to bude líbit...

jaanniikk
hodnocení

0x

Mě se osvědčil duowin - pejsek měl za minulé léto pouze jedno klíšťě. Působí tak, že klíště by se nemělo přisát a když už by se přisálo, tak samo odpadne. Tento přípravek mi doporučil veterinář a jsem maximálně spokojená. Frontline jsem také používala, ale výsledek nic moc. Veterinář mi řekl, že tento přípravek nepůsobí vůbec na klíšťata, že je účinný pouze na blechy. A s difusilem mám nejhorší zkušenost - ten nepomohl ani na blechy ani na klíšťata.

hodnocení

0x

Ahoj, dám Ti babskou radu, která opravdu funguje. Koupíš si lahvičku francovky, trochu odliješ /aby tam bylo místo/ a přidáš asi 20 - 25 celých hřebíčků. Zašpuntuješ, občas protřepeš /stačí tak jednou za 2 dny/, francovka se postupně zbarví dohněda, vypadá to jako rum. Asi po týdnu či 10 dnech to můžeš na pejska nastříkat rozprašovačem. Je to vhodné i pro lidi - namazat na kůži. Opravdu žádné klíště se nechytne, navíc neobtěžují ani mouchy či komáři. Pak to v té lahvičce můžeš nechat a používat až do vypotřebování.*smich* Včas si pak nalož další.

Já byla na borůvkách v tričku, šortkách a pantoflích - tím natřená. Byly tam starší babky, tepláky, dlouhé rukávy, vysoké boty. A všechny tvrdily, že jsem blázen, takhle ustrojená v lese, že budu mít večer nejmíň 20 klíšťat. Neměla jsem ani jedno - tak to asi opravdu dobře funguje. Jaga.

cookie*
hodnocení

0x

Já osobně dávám svým psům protiklíštěcí obojky. Známí mají irského setra - fenu a koupili jí, myslím, Frotline?... nebo něco takového, jako dávají občas v televizi - upoutávku. A prý to nezabralo a jsou to jen vyhozené peníze. Ovšem nic Vám nepomůže na 100%. Obojky jsou podle mě asi nejlepší cestou ;). Nejsou nijak drahé a celkem působí. Naši psi je mají už 2 roky a jsou naprosto bez problémů. Tak to vidím já, ale nemám zkušennosti v něčem jiném.

hodnocení

0x

Frontline není špatný. Ono sice někdy klíště na psa vleze, ale jakoby seschne a jde lehce odstranit. Dobrá je také ta babská rada z internetu. Rozmarýn.

doplněno 29.04.11 16:15:

Ještě doplnění. Mám malou čivavku, tak jí dává paní veterinářka Frontline pro kočky. Navíc je to přípravek, který je nejméně toxický. Dává se zjara, když klíšťata začnou a na podzim, nebo na sklonku léta ještě jednou. A drahé to moc není.

cookie*

Jo no, to ještě abych si oblékla babský šáteček a šla do lesa pro rozmarýn a ještě ty lektvary... to teda ne xD děkuji :D...

marenka*

*smich* Ono by stačlo zajít do lékárny. *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]