Nejste přihlášen/a.
Poradí mi někdo,co použít proti klíšťatům.
Měla jsem elektronický obojek,různé obojky,i pipety Frotline.Má někdo s něčím dobrou zkušenoat.Psi se prohání po zahradě každý den.
Díky.
Díky za radu,jenže bohužel zahrada je na seno.Já bych sekala,ale manžel nechce ani slyšet
Nám Frontline zafungoval docela dobře. Ještě se k tomu řídíme "babskou radou" a to odvarem z rozmarýnu. (1L vroucí vody, zalít balení rozmarýnu, po zchladnutí přidat lžíci vinného octa, to vše do rozprašovače a do ledničky). Stačí nastříkat tlapky (a nám nohy) a zatím jsme si žádná klíšťata nedonesli. Možná to je štěstí, ale za zkoušku nic nedáte.
Mě se osvědčil duowin - pejsek měl za minulé léto pouze jedno klíšťě. Působí tak, že klíště by se nemělo přisát a když už by se přisálo, tak samo odpadne. Tento přípravek mi doporučil veterinář a jsem maximálně spokojená. Frontline jsem také používala, ale výsledek nic moc. Veterinář mi řekl, že tento přípravek nepůsobí vůbec na klíšťata, že je účinný pouze na blechy. A s difusilem mám nejhorší zkušenost - ten nepomohl ani na blechy ani na klíšťata.
Ahoj, dám Ti babskou radu, která opravdu funguje. Koupíš si lahvičku francovky, trochu odliješ /aby tam bylo místo/ a přidáš asi 20 - 25 celých hřebíčků. Zašpuntuješ, občas protřepeš /stačí tak jednou za 2 dny/, francovka se postupně zbarví dohněda, vypadá to jako rum. Asi po týdnu či 10 dnech to můžeš na pejska nastříkat rozprašovačem. Je to vhodné i pro lidi - namazat na kůži. Opravdu žádné klíště se nechytne, navíc neobtěžují ani mouchy či komáři. Pak to v té lahvičce můžeš nechat a používat až do vypotřebování. Včas si pak nalož další.
Já byla na borůvkách v tričku, šortkách a pantoflích - tím natřená. Byly tam starší babky, tepláky, dlouhé rukávy, vysoké boty. A všechny tvrdily, že jsem blázen, takhle ustrojená v lese, že budu mít večer nejmíň 20 klíšťat. Neměla jsem ani jedno - tak to asi opravdu dobře funguje. Jaga.
Já osobně dávám svým psům protiklíštěcí obojky. Známí mají irského setra - fenu a koupili jí, myslím, Frotline?... nebo něco takového, jako dávají občas v televizi - upoutávku. A prý to nezabralo a jsou to jen vyhozené peníze. Ovšem nic Vám nepomůže na 100%. Obojky jsou podle mě asi nejlepší cestou . Nejsou nijak drahé a celkem působí. Naši psi je mají už 2 roky a jsou naprosto bez problémů. Tak to vidím já, ale nemám zkušennosti v něčem jiném.
Frontline není špatný. Ono sice někdy klíště na psa vleze, ale jakoby seschne a jde lehce odstranit. Dobrá je také ta babská rada z internetu. Rozmarýn.
doplněno 29.04.11 16:15:Ještě doplnění. Mám malou čivavku, tak jí dává paní veterinářka Frontline pro kočky. Navíc je to přípravek, který je nejméně toxický. Dává se zjara, když klíšťata začnou a na podzim, nebo na sklonku léta ještě jednou. A drahé to moc není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.