Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkoušky se psem bez PP

Od: klariijanovcova odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda můžu na zkoušky se psem bez PP, jedná se konkrétně o Zlatého retrívra.

A od kolika let se jaká zkouška dělá a jaké jsou pořadavky nebo jak taková zkouška vypadá. (klidně i www stránka, nic jsem nenašla)

Děkuji a přeji krásný den. :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pegin*
hodnocení

2x

se psem bez PP zkoušky oficiálně dělat nemůžete.Nebo myslím že například myslivci kteří nemají psa s PP zkoušky můžou dělat,ale psovi se to nikam nezapisuje /logicky když nemá PP) ale určitě nějaké zkoušky nypříklad lovecké můžete trénovat i psa který PP nemá,já taky fenku připravuji na lovecké zkoušky a bud to vyjde a nebo ne.ale já mám psa s PP.někdy to upevní vztah i psa s pánem když společně trénujete například číhání na zajíce a nebo jak ho od těch zajíců odvolat,tím se pes učí v praxi.na netu je toho hodně,dejte si do googlu lovecké zkoušky a tam se něco dočtete.nebo výcvik loveckých psů.

katerina77*
hodnocení

2x

Jestli mate na mysli zkousky lovecke, tak ty se psem bPP opravdu delat nemuzete, ale pokud jde o poslusnost, tak tam bez problemu, stopovani pokud vim taky. Zalezi na tom co presne budete chtit cvicit, moznosti je hodne. Nejake zkusebni rady najdete napriklad tady sportovni-kynologie.ic.cz/... nebo tady kynologie.cz/...

borax*
hodnocení

2x

Pokud máte na mysli zkoušku základní ovladatelnosti (ZZO), nebo zkoušku upotřebitelnosti psa (ZUP), jestli pes zvládne obranu i zkoušku základního minima (ZM) popřípadě ZVV1, klidně můžete, tuším stáří psa je 15 měsíců. Musíte být členem některého kynologického klubu, který je registrován u ČKS nebo MSKS. Také vám na cvičáku pomůžou s výcvikem a ohledně zkoušky poví vše kolem.

Na zkoušce cvičíte podle daného zkušebního řádu, chodí s váma rozhodčí, který posuzuje jestli je cvik proveden správně. Pokud ne, strhává body, za co všechno je uvedeno právě v tom řádu stejně tak je tam uvedeno jak má který cvik vypadat. Pokud nemáte zkušenosti, určitě se přihlaste ne cvičák.

Držím palce, ať se vám daří.

doplněno 10.04.11 18:53:

oprava...na cvičák...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]