Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupírování oušek

Od: nickname* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den chci se zeptat jestl iněkdo nevíte kde se dají kupírovat usši mám 9 mesicni fenku amstafa a stojí jí uši nebo jestli se to dá vyřešit jinak děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

5x

Promiňte, ale vám by se líbilo, kdyby vám někdo vaše uši ustřihl, jen abyste byla hezčí? Máte psa pro radost, nebo se s ní chcete chlubit? Já osobně bych takto psa neprznila.

borax*

Myslím, že ochranáři by se měli zaměřit na daleko horší případy týrání. Je s podivem, že chov slepic v klecích, kožešinových zvířat na roštech, nevadí. Víte kupírování se provádí v narkoze, rozhodně to nepovažuji za týrání...co kastrace fen, jen pro pohodlí majitelů, aby ji nemuseli hlídat. I když je to daleko větší zásah do oganismu nikomu nevadí? To už se neřeší, ono to totiž není vidět, takže se asi není na čem zviditelňovat. Taky návrh čipování mladých želv a některých druhů hadů...postavené na hlavu, je to jako by vám pod kůži implantovali čip velikosti rohlíku. Mám pocit, že se svět zbláznil, všecho postavené na hlavu.

marenka*
hodnocení

2x

Nevím, jestli už není pozdě, ale můžete jí ty uši lepit. Ony se za nějaký čas sami zformují do žádaného tvaru. ;) Tady máte parádní návod, jak na to.

zkatu.eu/...

lidus*
hodnocení

1x

Pokud se nepletu je kupírování zakázané, pokud má pes mít uši -špičky dolů jako neměla naše šeltie tak náš vet říkal, že jde o jednoduchý zákrok co bolí jako píchnutí dírek na naušnice u lidí. Dík ale mě píchali uši ve 30ti letech a tak náš pes dožil s těma špatně postavenýma.

susenka*
hodnocení

0x

Uši se kupírují psům který mají uši dolů a tak se jim to kupíruje aby je měli nahoru. A když je vaše fenka má nahoru tak vám kupírování nepomůže.

Máte napsaný že máte fenku amstafa , takže předpokládám že ta blbost je plemeno Mastif?

susenka*

*že to amstafa je plemeno Mastif

tlapka*

Spíš půjde o amerického stafordšíra, řekla bych já. Ale to není podstatné. :)

Jinak máte pravdu, až na detail, že kupírování je tuším zakázáno tak jako tak.

nickname*
hodnocení

je to fenka Amerického stafordšírskeho teriéra a vždicky se ji špatně poskládají uši tak jí to chci kupírovat,ale nevim kde

susenka*

A vám to nějak vadí že má ty uši jinak postavený? Kupírování je zakázaný a jestli je má nahoru tak vám to nepomůže!

almira*

Jestžli ej kupírování zakázaný nevím (viděla jsem ted na výstavě dobrnamy štěňátka s ušima nahoru) ale pokud chcete opak - uši dolů tak se to Am.Staffů dělá tak,že prouřkem izolepy slepíte ucho. Jakoby ve špičce ho přeložíte a přelepítew, tím,že špičku zatížíte tak ucho spadne.. lepte dokud nebude mít ouška dolů.. doporučuji nějakou vzdušnou náplast, jsou na to i speciální přípravky ale jsou skoro i zbytečné..

cookie*
hodnocení

0x

Upřímně řečeno... nikdy by mě nenapadlo, že se najdou lidé, kteří takto dá se říct "týrají" psy... nechutné

kler*

týrání?! :D :D ha... Stačí zajít k veterináři, on dá potvrzení že to lze ze zdravotních důvodů a klidně se mu dají kupírovat uši... Sice už nesmí na výstavy, ale vypadá to dobře.. Co je na tom za týrání?! Dělávalo se to tak po desítky let, nevim co vám na tom vadí.. Moje Argentinská doga je nádherná s krátkejma ušima.. S dlouhejma vypadá jak vořech..

cookie*

Pak jsi nesprávný chovatel. Omezuje se tím přirozenost psa a nejsem zastáncem kupírování. Kámo, dělej si co chceš, ale ošklivé to je. Pro nějaký účel ten pes ty uši snad má, ne? ;)

joshua*

A k čemu mi asi bude pes který sice "vypadá" dobře ale nesmím s ním na výstavy?. To mu ty uši tak rovnou můžu nechat. Taky si myslím že je to zbytečné týrání. Mám doma štěňátko a rozhodně bych mu to neudělal ani kdyby mi nabídli milion. Přirozený pes je nejlepší pes. Nenapadlo vás, že to může být pejskovi nepříjemné? Ani se nedivím že je to zakázané. Vám bych rozhodně svýho pejska nesvěřil *bzum*

pegin*
hodnocení

0x

kupírování je již zakázáno a nebo příští rok bude každopádně,aspon u krácení ocasů myslím ano.

almira*

Bohužel bude zakázáno téměř 100%. Za mě Uši zakázat, ocasy nechat

katerina77*

Kupirovani usi z kosmetickych duvodu je zakazane od roku 2004, pokud si spravne pamatuju rok. Kazdopadne uz to plati hodne dlouho :)

almira*

No "je" ale stálůe ej to i na výstavách docela často vudět i u mladých psů.. Je pravda,že vystavujeme na Slovensku hlavně ale nějaké vyjímk tam asi budou jinak nevím...

katerina77*

Jak je to na Slovensku, to nevim, ale v Cechach se kupirovani psi nevystavuji a oficialne nemaji ani na vystavy a dalsi akce pristup.

almira*

Aha tak to se omlouvám, na Slovensku ej tomu tedy jinak. Tam se i vystavují

borax*

Od roku 1993...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]