Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pejsek pro alergiky - Vaše zkušenost?

Od: topka* odpovědí: 23 změna:

Který pejsek je vhodný pro alergiky?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cookie*
hodnocení

3x

Doporučuji pudla ;). Z vlastní zkušennosti - chovám je. Jsou za 1. pro alergiky, nepadají jim chlupy, za 2. patří k nejchytřejším psům na světě. Tento pes má velmi dobré uplatnění ve sportu - agility, dogdancing, flyball, atd.. Jsou to skvělí společníci a nic se nevyrovná jejich opravdu skvělé povaze. Nejsou to agresivní psi - opravdu doporučuji.

topka*
hodnocení

Děkuji. Jámám alergiina sliny, ne na srst. Proč je pudl pro alergiky? Vím, že jsou nejchytřejší. Jsou trpasličí pudlíci uštěkaní?

cookie*

Pudl je vhodný pro alergiky už z důvodu nelínavosti a tím pádem není alergenní. Trpaslíky právě chováme a ani bych neřekla. Samozřejmě také závisí na vašem výcviku a důslednosti, ale uštěkaní rozhodně nejsou i když si někteří hájí své teritorium :) závisí na jejich vztahu k cizím lidem, což je skoro u každých psů. Máme dva pudlíky, jednoho trochu přerostlého trpaslíka a ten je naprostý kliďas a máme druhého, který je oproti cizím lidem opatrnější a také si zablafne :). Ale uštěkaní nejsou.

topka*
hodnocení

To je fajn, je zajímavé, že ti přerostlí jsou vždy klidnější. Jestli si pořídím pudlíka, tak budeme dbát na rozvoh svalové hmoty;).

cookie*

Tak tomu přerostlejšímu už je 7 let, není se čemu divit ;). Ale na agility má pořád dost energie :D :), jinak je velmi vitální.

Uštěkaní nejsou, až na toho našeho.

Ale od štěněcích dob se to přeci jen malinko, ale opravdu malinko zlepšilo.

katerina77*

ono to s temi alergiemi neni tak jednoduche. Jeden z mala psu, kteri mi spousteji alergii je pudl moji babicky. A to mam doma dva velke psy, kteri mi nepusobi sebemensi problem. Alergii totiz nezpusobuji chlupy samy o sobe, ale kuze, kozni supinky, sliny, roztoci atd., takze bych si rozhodne netroufla tvrdit, ze pes, ktery nelina, je pro alergika vhodny.

annyfi*
hodnocení

3x

Předně je důležité zvážit, co s pejskem, pokud se reakce objeví. Myslete i na toho pejska, nejen na sebe. Neberte to ode mě zle, ale spousta lidí touží po mazlíčkovi a pak se vyskytne problém a "problému" se zbaví. Jsem od narození ekzematik a bydlím s pejskem v bytě a v poho. Máme bígla, ale k dětem bych vybrala naháče, nebo plemeno, které nelíná - boloňský psík, bišonek,...

cookie*
05.05.11 21:02

a PUDL ;)

borax*
hodnocení

1x

Pokud máte alergii na sliny, žádný pes pro vás není vhodný.

tlapka*
hodnocení

0x

Obecně se doporučují plemena bez vrstvy srsti, zvané podsada. To je třeba pudl nebo bišonek. :)

Bišonka máme doma a syn mamčiny kamarádky, který je alergik a astmatik, na něn nikdy reakci neměl. Může si ho hladit, hrát si s ním i mazlit se. Z chlupů druhého psa (retrívr), už reakci měl.

martinaa*
hodnocení

0x

Uvadi se jorksir, maltezky psik a cinsky nahac. Kazdy alergik ale reaguje jinak, mamce udajne vadi i ten bezalergenni jorsksir:) Jorksir ani maltezak totiz nelinaji, tudiz se chlupy zachyti pri vycesavani na kartaci a nikde jinde by byyt nemely. Nahac skoro zadne chlupy nema, tomu zas musite do pokozky vtirat ochrannou emulzi, v lete opalovaci krem.

helr*

Tak nevim. Bud delam neco spatne, nebo to neni az tak pravda. Mame Maltezacka (sice smrncnuteho se Shi-tzu), ale chlupy mame snad i jidle. Po byte by byly zavoje chlupu, kdybych aspon 3x denne nezametala (koberce jsme zrusili hned pri jeho prichodu k nam). Cesu kazdy druhy den a chlupu uz by bylo nejmin na 3 svetry *ee*. Jinak je to milacek (i kdyz trochu palicaty). I kdyz jsem ho porizovala prave s ohledem na nelinavost, pryc bych ho k vuli tomu nedala. Jen to tu uvadim na pravou miru, vsude jsem cetla, ze nelina, ale neni to tak. Nebo ze by fakt byla chyba nekde u mne?

asminkam*
hodnocení

0x

Zkuste si přečíst toto, píší zde, že nejvhodnější je čínský naháč. nahaci.cz/...

Zkuste najít nějakou léčbu, máma byla alergická na kočky, ale teď jí něco pomohlo, bohužel nevím co. Nebo se poradit v lékárně, co tlumí projevy alergií. Já používám Zyrtec na slunce, nevím však, jestli je i a zvířata.

martinaa*

Ja jako alergik astmatik beru dlouhodobe Xyzal, Zyrtec je jen takova podpurna lecba, kdyz je to treba sezonni. Xyzal pokryva siroke spektrum alergickych spoustecu, pyly, prach, travy, roztoce, srst, peri... kocici alergeny jsou hodnoceny jako nejagresivnejsi.

Cinsky nahac je vhodny, ale pripada mi hnusny, nemuzu si pomoct:)

asminkam*

Aha, mě se objevuje právě alergie z jara a v létě (slunce, tráva), takže Zyrtec je dostačující.

Jinak mě se naháči líběj, sice víc labutěnky, ale..každej pes je nějak krásnej ;)

pegin*
hodnocení

0x

pro alergiky?žádný pes není vhodný,´jedině úplně bez srsti ale i čínský naháč má chlupy na hlavě.a maltezákům a podobně bych moc nespoléhala na účinnost,chce to vyzkoušet jak moc silná alergie je.

matinanka

My jsme skoro celá rodina alergici-:) vybrali jsme si pražského krysaříka

cookie*

Tak toho bych asi nebrala ;)

riky99*
hodnocení

0x

Jsem alergik a mám doma maltézáčka, alergie mám jen z jara na pyly, na psa nic. Než jsem si ho pořídila, tak jsem byla několik let hodně v kontaktu s různými plemeny psů . Maltézáčka doporučují pro alergiky spíš proto, že se dá častěji koupat a nelíná, ale podlě mně, když proběhne zahradu, tak musí nasbírat do srsti ještě i ty pyly:). Je to bílý pes a když ho necháme venku vyřádit dovede se opravdu velmi rychle proměnit v šedivého, či černého , tudíž nezbývá nic jiného než koupel a tím se z něj smyje prach i pyly, které by mohli alergikům vadit.Je třeba vědět, že jde o psa náročného na údržbu srsti a to i po ostříhání. Nicméně pro nás je to zlatíčko a miláček celé rodiny a jeho pořízení byla nejlepší věc, kterou jsme mohli udělat.*slunce*

doplněno 14.04.11 20:54:

opravuji "mohly alergiků vadit " . Mozek ještěmyslí , ale oči už nevidí*bzum*.

lilil
hodnocení

0x

Máme doma maltézačku, je jí už 15 a musím říct že jsou to strašně chytří a učenliví psi. Srst je náročná na údržbu a padá jako lidské vlasy.

bena*
hodnocení

0x

Pro alergika je jakékoliv zvíře tabu. Alergie není jen o srsti a chlupech, ale i o jiných věcech, například o slinách, výkalech, moči a dalších "produktech" zvířat.

martinaa*

Nesouhlas. Uz deset let chovam hady a pred ctyrmi lety pribyly jesterky. Toto jsou idealni zvirata pro alergiky. Do kontaktu s vykaly a moci prijdete pouze pri cisteni, tato zvirata neprasi (pokud mate kvalitni podklad), neodlitava z nich kuze a ani Vas moc neposlintaji:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]