Nejste přihlášen/a.
Nemáte někdo zkušenost? Co vašemu psíkovi pomohlo? Zatím dáváme Garasone, veterinářka je u sebe až v neděli a tak se ptám. Děkuji.
Chudak mala, zatim bych vykapavala Ophtalmoseptonexem, jestli je to opravdu zanet rohovky, tak to bude pak chtit atb masticku. At je mrnous brzy zase fit
ted jsem koukla co ze to vlastne prozetim kapete, takze radu s Ophtalmoseptonexem beru zpatky
Jé Kateřino, jste to Vy? (2 psíčci v nicku) Ophtalmoseptonex máme, ale on se musel v pátek dopoledne škrábnout do oka, ráno nic neměl a odpoledne už měl oko zavřený. Bylo vidět jak ho to bolí, chvílema i dával hlavu na stranu. Udělal se mu na kraji rohovky malý modrý flek, to je zánět, proto jsem zvolila těžší kalibr a nasadila Garasone. Jen se ptám, jestli nemáte někdo zkušenost. (co vet, to jiný názor. Garasone, Tobrex, Mitex...) Někdo říká kortikoidy, jiný ne, tak jsem chtěla být připravená.
Ale pomáhá to. Včera 15 hod. neviděl, bolest. V 19 hod. otevřel oko, najedl se a spal. Dneska ráno už bez ospalků, zarudlé spojivky, normálně kouká, modrá 1/3 rohovky. Odpoledne řádí jak tajfun, stejný rozsah postižené rohovky, ale světlejší.
Ještě mně napadlo, co mastička Framikoin? Pokud si nechá na sebe sáhnout. Já jsem tak mazala psíkovi ránu /zataženou/ po operaci. - stařenka
doplněno 08.04.11 22:17:Maruško, já vím, je to starost, jako o dítě. Doufejme, že se to ustálí a v pondělí už bude mít veta a pomoc. - stařenka
Na recept jsou téměř všechny Maxitrol,Tobrex jsou kortikoidy ty se dají brát jen chvíli,ale nám zabíral BONHAREN INTRA-ARTICULAR ale 1ml stojí 100kč.
Ještě jste nenapsala důvod zánětu rohovky.Pokud je to selháváním očního filmu tzn. syndrom suchého oka pak se používá cyklosporin A .Ten ,ale míchají co já vím když ho objednávám v Krčské lékárně která je u Ikemu jinde se to prý nedělá tedy já v žádné lékárně neuspěl.je na předpis.
Je to po úrazu. Buď se škrábnul sám, nebo ho škrábnul Maxík, když si hráli. V noci, když jsme šli spát už parádně koukal, spojivku má růžovou, bělmo do hněda, ale na té rohovce je pořád modrý flek. Je to přesně s krajem rohovky. Kdybych to měla k něčemu přirovnat, tak jako kdyby mu v oku zůstal kousek kontaktní čočky ve tvaru srpku měsíce.
Maruško, já neporadím, ale jiná veterina by nebyla, kde mají "non-stop"? To je mi pejska líto. Posíláme pacinku. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.