Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět rohovky - pes

Od: marenka* odpovědí: 12 změna:

Nemáte někdo zkušenost? Co vašemu psíkovi pomohlo? Zatím dáváme Garasone, veterinářka je u sebe až v neděli a tak se ptám. Děkuji. *modla*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

2x

Chudak mala, zatim bych vykapavala Ophtalmoseptonexem, jestli je to opravdu zanet rohovky, tak to bude pak chtit atb masticku. At je mrnous brzy zase fit :)

doplněno 08.04.11 21:46:

ted jsem koukla co ze to vlastne prozetim kapete, takze radu s Ophtalmoseptonexem beru zpatky :)

marenka*
hodnocení

Jé Kateřino, jste to Vy? (2 psíčci v nicku) Ophtalmoseptonex máme, ale on se musel v pátek dopoledne škrábnout do oka, ráno nic neměl a odpoledne už měl oko zavřený. Bylo vidět jak ho to bolí, chvílema i dával hlavu na stranu. Udělal se mu na kraji rohovky malý modrý flek, to je zánět, proto jsem zvolila těžší kalibr a nasadila Garasone. ;) Jen se ptám, jestli nemáte někdo zkušenost. (co vet, to jiný názor. Garasone, Tobrex, Mitex...) Někdo říká kortikoidy, jiný ne, tak jsem chtěla být připravená. *frajer*

doplněno 08.04.11 22:02:

Ale pomáhá to. Včera 15 hod. neviděl, bolest. V 19 hod. otevřel oko, najedl se a spal. Dneska ráno už bez ospalků, zarudlé spojivky, normálně kouká, modrá 1/3 rohovky. Odpoledne řádí jak tajfun, stejný rozsah postižené rohovky, ale světlejší.

pt®

Ještě mně napadlo, co mastička Framikoin? Pokud si nechá na sebe sáhnout. Já jsem tak mazala psíkovi ránu /zataženou/ po operaci. - stařenka

doplněno 08.04.11 22:17:

Maruško, já vím, je to starost, jako o dítě. Doufejme, že se to ustálí a v pondělí už bude mít veta a pomoc. - stařenka

marenka*
hodnocení

Framykoin je na recept. *kafe* Trochu mě děsí ta rohovka, hlavně se to nesmí do neděle zhoršit.

katerina77*

Ano, jsem to ja :) Jestli se to zlepsuje, tak bych asi pokracovala v kapani a dala tomu trochu casu. Ale osobni zkusenost s tim nemam, takze to berte s rezervou. Urcite bude v poradku, drzime palce :)

marenka*
08.04.11 22:42
hodnocení

Děkuju. *pusa*

tomason*
hodnocení

2x

Na recept jsou téměř všechny Maxitrol,Tobrex jsou kortikoidy ty se dají brát jen chvíli,ale nám zabíral BONHAREN INTRA-ARTICULAR ale 1ml stojí 100kč.

marenka*
hodnocení

Tomason, díky. Juknu po tom. Ta stovka zas není tolik, pokud zachrání oko. ;)

tomason*

Ještě jste nenapsala důvod zánětu rohovky.Pokud je to selháváním očního filmu tzn. syndrom suchého oka pak se používá cyklosporin A .Ten ,ale míchají co já vím když ho objednávám v Krčské lékárně která je u Ikemu jinde se to prý nedělá tedy já v žádné lékárně neuspěl.je na předpis.

vetcentrum.cz/...

marenka*
hodnocení

Je to po úrazu. Buď se škrábnul sám, nebo ho škrábnul Maxík, když si hráli. V noci, když jsme šli spát už parádně koukal, spojivku má růžovou, bělmo do hněda, ale na té rohovce je pořád modrý flek. Je to přesně s krajem rohovky. Kdybych to měla k něčemu přirovnat, tak jako kdyby mu v oku zůstal kousek kontaktní čočky ve tvaru srpku měsíce.

pt®
hodnocení

0x

Maruško, já neporadím, ale jiná veterina by nebyla, kde mají "non-stop"? To je mi pejska líto. *plac* Posíláme pacinku. - stařenka

marenka*
hodnocení

Stařenko, jedna tu sice je, ale to bych musela vykrást banku. On to zas tak hrozné nemá, zlepšuje se mu to, tak to vydrží. *modla*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]