Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravděpodobnost svrabu v seně pro křečky?

Od: sidonie* odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

jaká je asi tak pravděpodobnost, že si se senem koupeným ve zverimexu přinesu do klece s křečky svrab? Mají seno asi třetí den a přijde mi, že se nějak víc drbou, a bojím se, aby to nebyl svrab... :(

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Zkuste se jim podívat na srst,mírně do ní foukněte,někde jsem četla,že křečci můžou mít i vši,broučky,blešky.Pak to konzultujte s veterinářem.

hodnocení

0x

Senem nebo i pilinami můžete nakazit křečky svrabem. Podívejte se do srsti, zda tam nemají větší lupy. Pokud ano, tak se mohli nakazit všenkami, já tomu říkám pochodující lupy. Velmi rychle se množí, což by odpovídalo těm 3 dnům. Svrab se tak rychle nemnoží.

cookie*
hodnocení

0x

No, na to pozor. Já mám doma potkany a zakrslého králíčka, potkani si ale s nějvětší pravděpodobností svrab už přinesli domů. S tou pravděpodobností, že v senu bude svrab nejde určit. Prostě, ve skladu proběhne myš se svrabem a je to tam, totéž je i u podestýlek. Může svrab dostat klidně i z kukuřičné podestýlky, či z hoblin. Pokud budeš mít podezření na svrab (křeček se hodně drbe, holá až strupovitá místa), rozhodně za veterinářem zajít - dává injekce (my už na nich byli a zabralo to - jsou to 3 dávky). Ze začátku se svrab dá poznat z takových jakoby pupínků - mnohdy začíná od brady. Ale raději bych po zjištění, zda o svrab opravdu jde, zašla k vetovi. Cookie

sidonie*
hodnocení

Ahoj,

díky za reakce. Dneska jsem se pokusila trošku jim prohlédnout srst (nebylo to snadné, jsou to potvůrky neposedné, pořád by někde běhali *smich*) a nevypadalo to, že by tam něco bylo. Tak snad to nebude nic hroznýho. :) Budu je pár dní pozorovat a uvidíme. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]