Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat chceme si s přítelem pořídit pejska a mě se líbí hrozně moc bígl přítel četl na internetu pár věcí o něm že neposlouchá že je tvrdohlavý a je hloupý slyší to i od jiných lidí ti co maj zkušenosti a nejsou s tou to rasou spokojeni moc se mi líbí a je moc krásnej a věřím že by se dokázal něco naučit a poslouchat prosím pošlete mi nějaké vaše zkušenosti s touto rasou děkuji chtěla bych sportovního u kola a na běhání bohužel nemáme baráček ale byt
a velký by byl chudáček...
Bígl rozhodně není hloupý, základní poslušnost se dá jakžtaž naučit. Co je ale problém, jsou to notoričtí útěkáři. Jak to jen trochu jde, tak mizí v dáli. Obzvláště když se poblíž vyskytne např. zajíc. Ale dnes není problém navíjecí vodítko, takže se to řešit dá. A jak bylo už řečeno, jsou to sympaťáci, hodní k dětem takž bych je určitě nezatracoval.
sarka, bíglík hloupý rozhodně není. Je tvrdohlavý. Ale to je kokr často také. A toho bych Vám jako sportovního psa mohla také doporučit.To je snad jejich jediná chybná vlastnost. Takže neposlouchají, právě proto, že má často svoji hlavičku , ne proto, že by nechápali co po nich vyžadujete.To chápou velmi dobře. Ale pokud jste trochu volnomyšlenkář, dá se to s nima přežít. Protože pak už mají jen samé plusy .Karina
Za mě Bígla ne Je to bezva pes ale jen pro lidi se zkušenostmi,kteří už vědí ve kterých bodech být důslední
Ono bude to váš mazlík a bude hodný ale nemůžete ho pustit z vodítka.. Pokud vám nevadí tršku věcí pes vzala bych s lehce cvičitené retrievry. Vybrat si můžete mezi 6ti druhy a velikostmi a pokud vyberete psa s PP tak nejsou ani zatížení an nemoce a mají skvělou povahu
Za mě jednoznačně jeden z retrievrů.
Zde ,aby jste nemuseli vyhledávat druhy retrievrů:
Labrador Retriever (většinou klidný, vyrovnaný, hodný, chytrý)
Golden retriever (vyslovenně rodinný pes ale neodmítne delší procházku)
Flat Coated Retriever (temperamentní, akční, milý, učenlivý a stále v pohybu )
Cheespake Bay Retriever ( trošku hře cvičitelný ale nijak podstatně - aktivní a super do vody)
Carly Coated Retriever (kudrnatý jako pudlík, chytrý, aktivní ,spíš trošu zkušenějším)
Nova Scotia Duck Toling Retriever (nejmenší retriever - možná jako bígl, živý, hezký ,poslušný)
Toť moje zkušenosti Pro rodinu i aktivní doporučím jedině retrievry
Teď jsem si všimla,že chcete psa do bytu - to by bígl asi nesl docela těžce, potřebují moře pohybu a jsou sakra hodně uštěkaní. JInak pokud budete chodit denně na procházky tak enní velký pes problém...
Bígl rozhodně není hloupý, právě naopak, jenže se učí to, co mu vyhovuje a spoustu věcí se naučí sám. Náš se naučil otvírat ledničku, normální kliky pro něj nejsou žádnou překážkou. S výcvikem je to horší. Je to holt lovecké plemeno a tak se často rozhoduje sám, co udělá. Ale při troše důslednosti se základní výcvik zvládnout dá. V bytě ho mít můžete, ale vyžaduje spoustu pohybu, velice rád aportuje a běhá. S tím štěkáním to není tak hrozné, sám od sebe neštěká, reaguje však na různé podněty a když se mu něco nelíbí, dokáže být v štěkotu vytrvalý. Jinak je to velice přítulný a nekonfliktní pes. Bez problémů se snese s jinými psy, nebo ostatními zvířaty. Jen zajíci se před ním musí mít na pozoru. Když zachytí stopu, jde veškerá poslušnost stranou a okamžitě se po ní pustí. Takže do přírody jedině na dlouhém vodítku. S tím sklonem k obezitě to je pravda, takže nepřekrmovat a ideálně společně běhat, to bígl miluje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.