Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Andulka - co jí je?

Od: jahoda315* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

máme doma andulku - samečka. Umí více než 50 slov, je ochočený a moc hodný. Máme ho už asi 10 let, za tu dobu jsme si na něho dost zvykli. Takže nám dělá starosti, co s ním je. Už od víkendu byl takový nafouklý (myslím jako peří), pospával, nebo byl na dně klece, pokud byl na bidýlku, tak se dost kolébal, jakoby se na něm nemohl udržet. Nejí, ani nepije. I když to má v dosahu, asi nemá sílu se tam dostat. Z ruky se napije i vezme proso, ale jen trošičku. Teď už asi dva dny hrozně divně piští, je to takové žalostné pískání, jakoby ho něco bolelo. Zdá se, že se moc trápí. Ach jo. Dnes to dělal celou noc a přes den také, neustále. Nevím, jak mu pomoci. K veterináři jít nechci, zřejmě je to už věkem a asi se to už nezlepší. Můžeme mu ale třeba ještě nějak pomoci. Prosím, poraďte.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Andulka se doziva 10-18 let, prumerne 12, tudiz s vekem to urcite souviset muze. Pokud je to ale Vas mazlik a bolestne piska, vemte ho k vetovi - jak muzete vedet, ze se to nezlepsi?

susenka*
hodnocení

1x

Vzala bych k veterináři. Aby posoudil co jí je a jak pokračovat. Když takhle piští zašla bych za ním ať se ptáček takhle netrápí.

lady*
hodnocení

1x

Naše andulka, sice mlaďoučká, ale dělala to samé, co ta Vaše. Byla načepýřená, pořád spala, nic ji nezajímalo, často byla na zemi, když byla na bidle, jako by se kolébala, přesně jak říkáte. Už to vypadalo, že umře. Zašli jsme k veterináři, dostala léky a teď je živá až moc, proto Vám radím, určitě s ní k doktorovi zajděte, ty dvě stovky, co u něj zaplatíte za to určitě stojí! ;)

raadek*
Jen tak plácnu, protože si to přesně nepamatuju, ale mohou to být paraziti. Jde to nějak poznat podle ozobí. Určitě zajeďte k veterináři jak radí lady. R.
doplněno 06.04.11 20:49: A susenka.
doplněno 06.04.11 20:58: A martina.

jahoda315*
hodnocení

0x

U veterináře jsme byli. Veterinář mu chtěl dát injekci B12, ale prý by tu aplikaci nemusel přežít. Když mu prohmatával bříško, tak totiž strachy úplně vytuhl, tak by prý mohl dostat třeba infarkt. Tak jsme to nechali tak.

No a právě před chvílí mi před očima umřel. Bylo to hrozné. :( Já vím, že už byl starý. Ale i tak jsem ho obrečela. :( Chudáček.

Jinak, děkuji všem za odpovědi.

raadek*
Je to smutné, ale další andulka vám zase bude dělat radost. Jenom nezapomeňte klec, krmítka a hračky vydezinfikovat. R.
lady*

Jej, tak to mě mrzí, chudáček :(

krkovicka*
hodnocení

0x
Když jsem si tohle četla někdy podvečer,napadlo mě Vám napsat,že do rána nepřežije.Příznaky k tomu nasvědčovali.Nechtěla jsem Vás ale stresovat,nebo rozesmutnit.Stejně se stalo.Nebuďte smutny.Tak to prostě v životě chodí.Udělal jste maximum,odchoval ji,naučil mluvit :(
trol*

Dobrý cečer, dneska se mi stalo úplně to samé. Andulka měla úplně ty samé symptomy, cchvíli to bylo lepší a dneska umřela. Doktor si myslí, že to bylo vlivem nějaké infekce trávení a nebo dostala nějaký bacil od lidí.*plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]