Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úžovka červená Americká nejí

Od: moonquel odpovědí: 3 změna:

Ahoj,Mám dotaz mám tří ročního hada.Dávám mu najíst 4 myši měsíčně
tet´ jse slýknul,vyprázdnil a nechce mi vůbec jíst nevím jestli nechce pářit nebo co
Díky za odpovědi předem
Moravec Martin

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
O hadech moc toho nevím,ale před svlíknutí a po svlíknutí jsou hadi apaticky a tudíž nejí.4myši měsíčně?není to moc?Žila jsem s přáteli v podnájmu.Taky chovaly užovku červenou a krmily jí jednou měsíčně.
martinaa*

Praveze po vyprazdeni a svleknuti ma had nejvetsi chut na mysku:) a take zalezi na strai hada, mladsi hadi se krmi mensi potravou vickrat, cim je had starsi, tim se mezery mezi krmenim prodluzuji a korist se muze zvetsovat.

martinaa*
hodnocení

0x

Za a) bud uzovka cervena, nebo americka. Oboji je blbost. Nejspise mluvis o gutce (Elaphe guttata)... na trileteho samce jsou ctyri mysi prece jen trochu moc, uber na tri, jinak bude prekrmeny a obezni. A na to hadi umiraji. Ja sveho 12 leteho kluka krmim dvema az tremi mysmi za mesic a pul.

¨Pokud se svleknul v celku, tak by melo byt vse ok, cela svlecka je indikator, ze je had v pohode. Ze nechce zrat, je mozna dano tim, ze ho prekrmujes - jak casto mu mysi davas? Naraz nebo jednu tydne? To je take dulezite. Dalsi problem, proc had nezere, muze byt spatna teplota nebo vlhkost v terarku. Jake mas pro nej podminky? Jaky substrat? Ma nejaky ukryt, kam se muze celY schovat?

Pust sice obvykle s parenim souvisi, ale ne tak u uzovek, spise u velkych skrticu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]