Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zvířátko pro dítě?

Od: honza00s1 odpovědí: 12 změna:

Syn chce nějaké zvířátko je mu 9 , takže je to asi tak jak to u dětí v jeho věku bývá chvíli mu to vydrží a pak ať se postarají maminka a tatínek no chtěl psa toho jsem mu rozmluvil že už jednoho máme a ten je dost velký a pořád po mně chce nějaké to zvířátko ani po měsíci ho to nepřestalo bavit takže se ptám rodičů nebo kohokoliv jaké zvíře?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asminkam*
hodnocení

0x

Zkusila bych králíčka. Jako první zvířátko by stačil, na těch pět let cca by byl klid. Syn by se naučil, jak se zvířaty jednat, a pak by mohl po králíčkovi přijít na řadu pejsek třeba :) A nebo zkusit kočku, s tou moc starostí neni, stačí koupit záchůdek, konzervu a je to.

krkovicka*
hodnocení

0x
Morčátko.Moc náročné není.Na mazlení ideální.Jen v noci dělá bordel kousáním klece.Pes je velky rozhodnutí,za každého počasí venčit,co se psem když někam pojedete a psi se dožívají až 17.let
honza00s1
hodnocení

Vím psa máme Bernského Salašnického

krkovicka*
Promiňte přehlídla jsem ;)

martinaa*
hodnocení

0x

Agamu vousatou (Pogona vitticeps:) nemusi se brat nikam na prochazky, je ucenliva, chytra, krasna:) posledni dobou zacina byt stale vice oblibena a koupite ji v mnoha ruznych barevnych provedenich.

borax*

Agama je plaz. Takže to není zvíře pro dítě, které především touží zvířátko chovat a mazlit se sním. Nehledě na výdaje za terárium, osvětlení atp.

Přimlouvám se za morče. Výborně snáší manipulaci, nekouše, stačí mu bedýnka s pilinama...tráva roste všude. Taky reguje pískáním na zavolání a nejsou vyjímky, že chodí za majitelem jako psík. Můžete pořídit samičku a pujčit si samečka, odchovat mladé. Je to parádní, od narození vidí a běhají.

martinaa*

Zrejme toho o plazech moc nevite nebo jste se nikdy nebyl podivat v tera krouzku pro deti, jak se nadsene mazli s hady. :) Uzasny pohled. Vydaje za terarko jsou jednorazove, pokud mate doma sikovneho tatu, strejdu, tak jsou minimalni, na sviceni zarovka cca 20 kc a topne teleso od 200kc. A pokud chcete nejake zvire, vzdy do neho musite investovat. Kuprikladu had Vas vyjde mnohem levnejsi nez pes:)

Ja mam prvniho hada od 12, dalsi hadi a jesterky postupne pribyvali. Mazlim se se vsemi - samozrejme to neni jak pes, chce to jiny pristup:) Moji hadi nekousou, staci jim jednou za cas vyklidit terarka, pochovat, nakrmit, porosit a jsou spokojeni. Od narozeni vidi a lozi. A mysi je vsude dost:)

Nechtela jsem zvire, co za mnou beha jako pes a musim se mu venovat denne, pac na nic jineho pak neni cas.. kdyz ho dva tydny nekrmim, nechcipne, nesteka, nepiska, nedovolava se pozornosti. Je potichoucku a ceka, az se bude vyhrivat pod mym trickem:)

krkovicka*
Samozřejmě Martino,hájite to co Vás baví.Vy máte ráda hady,někdo zase ne.Máma měla adoptovanýho Leguána,sním se mazlit nešlo,škrábal a když máchnul ocasem tak jste vypadala jak zmalovaný vejce.My máme rybičky,no měli-živorodky,nějak se nám požraly,teď uvažuji co dál,jestli nasadit nové nebo komplet zrušit akvárko,jenže co stím sumečkem?má 12let a 17cm.pak tam máme ještě jednoho,nevím jak se přesně jmenuje ale má ty jakoby ostny.Snažily jsme se je udat,nikdo je nechce.Taky s rybičkami se moc nepomazlím,ale každodenní péče je důležitá.Jako malá jsem v 7.letech dostala suchozemskou čtyřprstou želvu,taky se sní nedalo mazlit.Bohužel po 11letech umřela,vůbec nerostla,nejedla a byla nemocná už od narození.Hada bych já osobně mít nemohla,potkana taky ne.Křečka už ano,máme ho už rok Sýrskýho.Teď zrovna jsem mu měnila piliny.
martinaa*

Me bavi temer vsechna zvirata:) a tazatelka se nevyjadrila, ze nema rada hady. Jenom nesouhlasim s nazory, ze terarijni zvirata jsou neco min, protoze se s nimi neda mazlit. To muze rict leda clovek, ktery tomu nerozumi:) Leguan je ovsem neco jineho, do toho bych nesla... libi se mi, ale nemam prostredky ani misto...

Co se rybicek tyce- no comment. To je akvaristika, nuda, prace, nuda a zase nuda. Tady opravdu nejake mazleni nehrozi a cisteni akvarka neni pro dite taky buhvijake terno. Bohuzel podobny nazor mam i na zelvu, na ni se lze leda divat, posunovat a brat ji za krunyr, jak to maji deti v oblibe:), ale laskyplne omotavani hada (kdyz Vam polozi hlavu na koleno a kouka s Vami na telku), nedozene.

Naproti tomu potkan je velmi inteligentni zvire, zive a mazlive, meli jsme kvuli hadum chovnou skupinu cca 40 kusu. Byli krasne barevni, usidlili se na rameni a kradli teplo...

borax*

Terarijní zvířata nepovažuji za něco míň. Rozhodně nesdílím názor, že mají něco z toho, že je někdo denně vytahujete z terária na mazlení...snad kromě stresu. A váš had se k vám nevine z lásky, ale protože hřejete. Stejně tak láskyplně se omotá kolem teplého radiátoru.

A co se akvaristiky týče...žádnou nudu a práci a nudu tam nevidím..."To muze rict leda clovek, ktery tomu nerozumi:) "

martinaa*

To je prave nejcastejsi omyl i nekterych "chovatelu". Samozrejme hada nelze vlacet cely den po byte, ale proto si ho clovek neporizuje. Z vlastni zkusenost Vam muzu s jistotou sdelit, ze moji hadi me poznaji a skutecne se se mnou mazli:) Samozrejme se nahrivaji, ale poznaji muj pach, nechaji se drbat na hlave a podobne:) Nevypada to, ze by z toho meli nejaky stres.:)

Jako biolog si dovoluji rict, ze tomu rozumim:) a mnoho mych pratel ma doma rybicky, protoze na nic jineho nemaji cas. To je jejich vyhoda, neotravuji, nestekaji, staci jim nasypat zradlo. A kdyz se jich zeptate, co se jim na nich libi? "Jsou zticha a jsou pekne barevny kdyz plavou. Ale to cisteni terarka je sileny..." (odpoved 15 lidi z 22:) )

karina*
hodnocení

0x
font-family:Arial,sans-serif;mso-fareast-font-family:Times New Roman;color:black;mso-ansi-language:CS;mso-fareast-language:CS;mso-bidi-language:AR-SA>Tyhle blbiny co máš tady v otázce se objevují i v příspěvcích stále stejného uživatele ve otázce "Zabil jsem člověka, měl 4 děti..."Napadá tě to co mě? karinaKarina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]