Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyhubit mravence kdyz mam doma Kocku?

Od: lucous* odpovědí: 13 změna:

Prosim o pomoc. Bydlime ve 4.tem patre v byte a nemuzeme se zbavit mravencu. Jsou velmi maly, hnedi. Jsou vsude, v koupelne,na zachode, v kuchyni a ted uz i v obyvaku. Denne vysavam, vytiram podlahu, sbiram drobecky aby nemeli proc prijit.Problem je ze nemohou byt vystrikat nejakym jedem, mame doma kocourka. Prosim poradte jak na ne... :(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych použila Lafarex, který způsobuje neplodnost královny. Vyhubení celé kolonie trvá asi 4 měsíce, je ekologický a pro teplokrevná zvířata neškodný. Stačí smíchat s cukrem a dát mimo dosah kocoura.

des*
hodnocení

0x

Biolit,nástraha na faraony Granulovaná nástraha proti mravencům faraónům k použití v bytech, zdravotnických zařízeních, potravinářských výrobnách a provozovnách apod. Přípravek je možné používat ve všech vnitřních prostorách zamořených mravenci faraóny. Pro jiné druhy mravenců není návnada tohoto přípravku atraktivní a proto je proti nim přípravek neúčinný.K dostání v drogerii.Aby k tomu nemohl kočken,stačí to dát např za nábytek.

lucous*
hodnocení

No ale kdyz ten mravenec vyleze z toho domecku a pujde si na prochazku po byte a kocour ho sezere... nemuze to pak byt nebezpecne? Je to silene kdyz chce clovek zabit jedno zvire a ochranit druhe :(

des*

No protože u tebe vzniká problém s přírodou,Neměla bys řešit mravence.Pokud mravenec vyleze krást tvoje jídlo,které jsi zaplatila,nepochybně není kamarád ale zloděj.Kam patří zloději,ikdyž přírodní,snad víš.Jinak lezoucí mravenec nejen tvého kočkena neohrozí,ani bych řekl ,nebude zajímat.Přípravek je ekologický a pouze na Faraony,jak je poznat z názvu.;)

lucous*
hodnocení

?nevidim zadny problem s prirodou, nebudu si doma prece pestovat mravence...kdyz mi tam chodi kocce neublizi ale samozrejme je tam nechci, tedy problem je jak zabit mravence a neublizit kocce. To byla moje otazka. vsechny spreje v sobe maji silene jedy a kocku si opravdu otravit nechci. proto spreje a ostatni jedy neprichazeji v uvahu. treba mi odpovi a poradi nekdo jiny...

lucous*
hodnocení

btw, faraony doma nemam, je to obycejny maly mravenec

krkovicka*
Promiňte ale vaše číča z jednoho napadenýho mravence neskoná.Všiměte si odkuď lezou a zadělejte jim díru třeba plastelínou.zbytek pobíjte.Když máte doma kočku.nic nesprejujte.
lucous*
hodnocení

no to je prave to ceho se bojim, jestli mu ti jiz otraveni neublizi, tak asi budu muset doufat ze ne,nakoupim krabicky,dam je za troubu a skrine a uvidim. diry jsme jiz silikonovali a lezou dal,uz nevim kudy...sprejovali jsme jednou,kocku jsme dali na vikend k rodicum,ale po tydnu byli mravenci zpet

krkovicka*
Taky bojuji.Jen už mě to přestává bavit.tu a tam si pochoduje jeden,když je jich víc,tasím sprej.Ten má ale krátkou učinost,mam aplikator Raid,gel ve stríkačce.sežerou,donesou královně,pomřou.Jinak čekat do července,pak už nejsou vidět.
des*

btw obyčejní mravenci v paneláku nebydlí,ale respektuji tvůj názor,nebo zkušenost,je mi líto že jsem tě oslovil,omlouvám se.Mimochodem přečetla sis posobě co vlastně v poradně chceš?Z názvu vyplývá,že je chceš vraždit!

doplněno 04.04.11 09:16: Je to silene kdyz chce clovek zabit jedno zvire a ochranit druhe
lucous*
hodnocení

no jasne ze je chci vrazdit, ty co uz v byte jsou...co s nimi polivku? :) a pak jim samozrejme zamezit pristup. treba se najde nekdo se stejnou zkusenosti a poradi. nevim za co se omlouvas...jen misto rady ci nazoru mi rikat ze mam problem s prirodou...asi jsi na spatne diskusi.

reeve*
hodnocení

0x

Mravenci nesnášejí intezivní vůně (pachy). Osvědčilo se mi vystříkávat škvíry, odkud vylézají, např. starými deodoranty (klidně i novými). Účinná je i skořice nebo hřebíček. Funguje prý i jedlá soda a umělé sladidlo aspartam (sice jsem zkoušel, ale výsledek zatím nemohu stoprocentně potvrdit). Důležité je nenechat ty potvory v klidu, ať se časem naučí chodit jinam.

xjanca
hodnocení

0x

Doporučuji tento odkaz: hobby.idnes.cz/...

Já jim nasypala sůl a prozatím zmizeli. Pokud se objeví, dostanou další koření. Ty rady jsou evidentně postavené na logice věci, tak by mohly fungoat, uvidíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]