Nejste přihlášen/a.
Přeji pěkný den, mám velmi nepříjemný problém.. mám velkou fobii z pavouků a jako naschvál poslední dobou neustále v noci nacházím ve své posteli velké pavouky.. vždycky mi něco leze po obličeji, schodím to, rozsvítím a je to pavouk.. pak nemůžu spát, protože pořád kontroluji, jestli tam nejsou další.. jsem z toho už docela nešťastná...a doslova se bojím chodit spát... našla jsem spoustu věcí, co se dá na hubení hmyzu koupit.. ale zajímalo by mě, jestli nemáte nějaké finty, co by na to pomohlo... zítra si půjdu už něco koupit, ale dnes je všude zavřeno a chtěla bych se vyspat.. předem děkuji za odpovědi
Pořiďte si chameleona On vám je vychytá:D nebo zkuste ten úklid. I za skříněmi a pod postelí. Vždycky když je vysaju, mám tak 3 měsíce pokoj, než se nastěhují noví
Ale nemeslím, že by síťka do okna zabrala. Možná pro lepší pocit.
Pavouku a hmyzu je na svete asi tak stonasobne co lidi, takze proste k zivotu patri. Ja mam take arachnofobii, ale snazim si tak nejak zvykat, dokonce jsem si poridila domu jednoho smitu
Ale pavouk v posteli? Pokud nebydlite nekde na starem hrade nebo v pristenku pod schody ala Harry Potter, tak to neni normalni. Kde proboha bydlite? Ja najdu v byte asi jednoho pavouka za dva mesice, a to mam pokoj s brachou, takze je zarovnany tunami veci...
Je mozne, ze si nekde kolem Vasi postele udelali hnizdo a vyvedli mlade, touto dobou normalne To by ale nemohli byt velci, byla by to mala miminka. Opravdu mate kazdou noc v posteli velkeho pavouka? To prakticky neni mozne.
A nikdy pavouky nevyhazovat ven z okna nebo na dvorek, oni vedi, kde maji hnizdo a vrati se zpatky, Ani nepomaha splachnout je do odpadu, neutopi se a zase vylezou. Jediny, co se mi osvedcilo, je bohuzel ale pro nekoho neprijatelny, ale fungujici, je v noci rozsvitit, (oni jsou v noci na lovu a cihaji v sitich a nebo je opravuji) pavouka chytit a rozmaznout. Nema smysl porad jenom luxovat pavuciny.
To je fakt ale jako biolog zabijeni nemam moc rada, pavouci nam pomahaji zbavit se vsemozneho obtizneho hmyzu... ale pavuciny doma take nestrpim. Ale nemuzu verit tomu, ze ma slecna kazdou noc v posteli velkeho pavouka
Muze ho tam mit, protoze ho jenom zazene a nezabije, tak se zase v noci vrati na svoje misto, A s tim hmyzem je to pravda, ale ten ubytek zabytych pavouku v byte se nemuze projevit, at si lovi hmyz venku, v byte ho namam, mam site v oknech. Pavouci "potěr" se do bytu dostane pode dverma, klicovou dirkou..., litaci hmyz ale ne, ten nechodi ale jenom leta.
Při různých pracech v interiérech se s pavouky za skříněmi,obrazy,závěsy a pod. dost setkávám.Že bych se s nimi hodlal líbat to zrovna nemusím,ale není problém ho vzít jemně do dlaní a vyhodit ven.Ještě se mi nestalo,že by se mě snažil kousnout.Myslím,že největší invaze je asi na podzim,kdy se venku ochladí.Ti velcí,ti se ani chytit nedají,musí se obklíčit a vyhnat.Ale určitě se v bytě nevyskytuje žádný škodlivý hmyz.Vše vychytají,není je nutno vybíjet.
JABRAKA
"ale není problém ho vzít jemně do dlaní a vyhodit ven" ale to uz jsem psal, vrati se zpatky do svyho hnizda
Pecenkav: teda, studuji biologiii, ale tohle jsem jeste neslysela... naparena samice se vraci do hnizda pouze porodit mlade. Jina situace je u sklipkanu, kteri maji sve velke nory, ale take to neni nejake pravidlo. Proste pavouk se uvelebi, kde mu to zrovna vyhovuje, casto migruje nekam jinam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.