Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je lepší krmit psa ráno nebo večer?

Od: elbarto* odpovědí: 29 změna:

Zdravím.

Mám doma dvouletého zlatého retrívra. Ze začátku dostával nažrat 4x denně, pak 3x denně a teď 2x denně. A já bych mu chtěl začít dávat jídlo už jenom jednou denně.

Co si myslíte, že je lepší? Když mu budu dávat jídlo ráno, nebo večer, nebo je to jedno? Děkuju moc

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Elbarto, já krmím odpoledne a večer. Doporučil mi to veterinář. Mám sice malé psy, kde nehrozí tolik torze žaludku, ale přeci jenom. Pes krmený granulemi porci sežere a je v pohodě, ale když se napije, granulky nabobtnají. Pak mu může být špatně, když je naládovaný. U velkých plemen hrozí i zmíněná torze, přetočení žaludku, já bych to nedělala. *nevi*

ar*
hodnocení

1x

Každopádně ráno není dobré, lepší je k večeru 18-19 hod

borax*
hodnocení

1x

Já krmím večer po procházce, po žrádle by měl pes dvě hodiny odpočívat, obzvlášť tak velký pes. Takže je to asi nejlepší řešení. Dávám ve 20:00 a jde se spát.

gp*
hodnocení

1x

My máme také zlatého retrívra (6let) a dáváme mu ráno než jdeme do práce. Jí si to ale kdy chce, nikdy to nesní na posezení, to by muselo být něco lepšího než granule:D já mám pocit, že se pes nají když má hlad

drich*

tak to by chtělo změnit značku granulí jestli to žere takhle s nechutí =)

zima*
hodnocení

0x

Já mám zlatýho retrívra i labradora. Dostávají menší porcičku ráno a pak po čtvrté hodině večer hlavní jídlo. Zvláště labrador je velký jedlík, který by u misky strávil klidně celý den, takže dostanou dvakrát denně. Pokud chcete krmit jednou denně je lepší až odpoledne, kdy pes během dne vyvinul nějakou aktivitu. Jídlem doplní energii. Náš labrador si na tento režim tak navykl, že je přesný jako hodinky. Vždycky, když už se blíží zmiňovaná čtvrtá hodina, dojde si za páničkem a běží ke své misce. Pokud si ho nevšímáme začne na nás štěkat a doprošovat se jídla. Za dvanáct let, co ho máme už nemusíme ani sledovat čas krmení, přihlasí se nám sám :-D

almira*

a to od čtyř hodin odpoledne leží doma a spí? Já krmím ve 20:00 jelikož to pak jdeme spát a pes je v klidu ale představa ve 4? To bych je pak v klidu neudržela ..

myse*

já krmím kolem 6 večer...ale čubina to jí až do rána, jelikož nemá čas...*smich* je hyperaktivní a pořád někam odbíhá...

zima*

Samozřejmě, že po čtvrté hodině neleží na jednom místě. Ale u nás je pořád někdo doma, takže jsou třeba od rána s někým na zahradě. Takže nejsou aktivní třeba až odpoledne, jako psi páníčků, kteří se vrací z práce třeba po třetí hodině. Když pak dostanou kolem čtvrté jídlo, tak se pak sami automaticky zklidní. Starší labrador polehává a zlaťák, když s ním není nikdo venku, tak jsi jde lehnout taky. A pokud je někdo v jeho přítomnosti, tak si stejně poletuje sem a tam ať jsou čtyři nebo půlnoc. Důležitý je hlavně nenechat ho skákat a neházet mu hračky nebo podobný zátěžový aktivity.

maca11
hodnocení

0x

Já vlastní dva psy velkých plemen a jejich denní dávku rozděluji do dvou - tzn. krmíme ráno a večer - 1/2 hodiny před a 2 hodiny po jídle musí být v klidu - prevence na torze žaludku. Retrívra bych zařadila do rizikové skupiny, co se týče torze, takže já bych rozhodně krmila 2x denně.

alf*
hodnocení

0x

lepší je to před klidem, tedy pokud má být přes den aktivní tak večer, pokud má být aktivní v noci tak ráno.

pecenkav*

Jak by se vam libilo nakrmit vas na noc a pak vas nechat cely den o hladu? Pes ma mit nasypano cely den, aby se mohl jit najist kdyz ma hlad a ne kdyz si vy myslite ze uz ma narok, ale pokud sï ho od zacatku ucite hladovet, tak se nemuzete divit, ze po nasypani to sezere hned, vyuzije okamziku, ze uz ma neco k jidlu a boji se, ze kdyz to nesezere hned, tak mu to zase na 24 hodin seberete. Pak jsou prezrani a tlusti a ne kvuli tomu, ze dostavaji moc casto. Vsem bych vam tady zamknul kuchyne a nasadil vam jednou denne pridel na pul hodiny a co nestihnete, to dostanete az zitra. To by jste byly radi?

ar*

pecenkav®, místo nesmyslného rozčilování doporučuji nastudovat nějakou literaturu o chovu a krmení psů. "Pes ma mit nasypano cely den" Bez komentáře.

pecenkav*

Nic ve zlem, nerozciluju se, rikam jenom muj nazor, ale nebudu studovat neco, kde nekdo rozhodnul za psi, ze budou hladovet, protoze vic nepotrebujou. To delali nemci v lagrech taky a lidem se to moc nelibilo, i kdyz nebyli taky tlusty.

doplněno 01.04.11 16:01:

A chapu, ze budu podle vas demagog

sebod*

pecenkav. Psi jsou šelmy. Když žijí v přírodě,tak uloví "větší porci bifteku" , nažerou se a pak třeba dva dny tráví. To je pro ně přirozené...

krkovicka*
Někde jsem viděla prodávat bezedný dávkovače na granule.
marenka*

Pecenkav, máte psy? Náš starší měl celý den nasypáno tak do svých dvou let. Jen tak chodil a uzobával. Je tlustý. Aha? Když mu dnes nasypete jakou chcete porci, sní to najednou a pokud byste chtěl docílit "nasypáno" celý den, musel by mít automatické krmítko. Přiblížil by se a granule by se jen sypaly. Výsledkem by bylo to, že by se řádně přežral, vyzvracel, přežral, vyzvracel...A mě tu kuchyň můžete klidně zamknout. Jím odpoledne a večer ve stejnou dobu, jako naše zvířátka. *frajer*

pecenkav*

Psi jsou v nasi rodine 50 let, nikdy nebyli zavreny v kotcich, vzdy se pohybovali na zahrade i v baraku a nikdy nebyli tlusty a nemeli problemy.

A jelikoz nemam v umyslu se hadat, jak vam to asi tady pripada, pouze rikam svuj nazor a svoji zivotni zkusenost, tak koncim debatu.

almira*

O psech víte prd. Klidně si tak krmte ale nepoučujte ostatní ,když nemluvíte pravdu.

Můj pes dostává jendou denně a ,když to nedojí tak mu to vezmu a další den má hladovku, Taky je v kotci. Jsme to ale tyran :))

alf*

hladovka se doporučuje ať žere nebo ne 1x do týdne. Můj nežere zcela dobrovolně, když to spočítám, tak 3 týdny v roce. Ne v kuse, prostě některé dny zůstane miska netknutá.

doplněno 01.04.11 22:41:

doporučuje se i lidem, také nebyly doby kdy bylo jídlo každý den z marketu na rohu v dostatečném množství, ovšem v dnešním konzumu ...

almira*

Já mám obecně psa nejedlíka takže jakmile jednou nedojí tak další den nedostane a pak mám jistotu,že třeba týden jíst bude.. Pokud mu dám každý den tak se mi na to vyprdne a nejí...

karina*

pecenka, mýlíte se.

Psa je nutno krmit v určitou pevně danou dobu. Po roce života 1 - 2x denně, u starších psů a psů s choulostivým trávením se doporučuje podávat krmivo rozdělené zpravidla do 2_3 denních dávek, aby žaludek nebyl drážděn žaludečními šťávami vyráběnými "naprázdno".Pro mnoho psů je stresující, když nikdy přesně neví, kdy něco dostanou.Nesnědené zbytky potravy se mají ihned odklidit,, aby si pes zvykl, že jídlo je podáváno jen ve stanovený čas a nezačal si vybírat. Naopak, pokud misku vyprázdní nezvykle rychle a ještě nad ní postává , je třeba trochu denní dávku zvednout, aby byl sytý. Rozhodně se mu však nenechává v misce jídlo celodenně . Není to dobré pro jeho trávení a ani z hygienických důvodů. Vodu v misce mu vyměňujeme ale několikrát denně za čerstvou.Jestli jste měli v rodině 50 let psy, krmených způsobem, který popisujete, tak to nebylo dobrých 50 let psího života. Karina

borax*

Naprostý souhlas.

hodnocení

0x

my máme doma pejska křížence, střední velikost, před 8 lety jsme si ho vzali z účtulku. Krmíme po večerní procházce, tj. cca mezi 17.30 - 18,30 hod.

cocinkamichalka*

Taky kříženec, taky z útulku, krmíme po večerní procházce cca v 19h. Někde jsem slyšela, že psi mají uzpůsobené trávení na trávení v NOCI - takže krmit večer je OK.

koa58
hodnocení

0x

Já krmím dvakrát denně, ráno se jdeme proběhnout, pak ho nakrmím, pejsek si jde na dvě hodinky lehnout, pokud nesloužím/pak jdeme nakoupit, na návštěvy, na zahradu, když se večer vrátíme dostane tak v 18,00 večeři a pak ho ještě večer pustíme do zahrady.A mám taky zlatého retvívra

eulalie*
hodnocení

0x

No kdybyste se zeptal svého psa, tak vám štěkne, že by rád žral pořád. Já bych krmila asi dvakrát denně po menších dávkách (prostě tu jednou velkou porci rozdělit do dvou menších). Jednou mi to přijde málo, pes věčně hledí, kde je co k snědku, a pak se dojí nějakých hnusem posbíraným venku...

barcaaa*
hodnocení

0x

Jednou denně se mi zdá docela málo. My máme labradora a to je vlastně to samý jen s krátkejma chlupama a krmíme ráno a večer, ale třeba menší porce. Třeba to není pravda, ale přijde mi blbost krmit psa večer, když už nebude mít moc tý aktivity.

katerina77*

Je to uplne naopak, pokud se krmi dvakrat denne, pak vetsi porce se dava vecer. Organismus psa je nastaven na traveni pri spanku a klidu, takze spat se chodi s plnym brichem. Pokud se krmi i behem dne, pak je dulezite dodrzovat po jidle klidovy rezim, uz jen kvuli torzi, ktera hrozi. Je pravda, ze ohrozenejsi jsou velka plemena, ale i u mrnousu se to muze stat, takze je lepsi to dodrzet u jakehokoliv psa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]