Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mají užovky zuby?

Od: delif* odpovědí: 3 změna:

především ty, co můžem vidět venku, nemyslím terarijní:) děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

2x

Určitě mají, jen bez jedových žláz.. :)

doplněno 31.03.11 15:44:

Podle wikipedie: Některé druhy užovek zuby nemají, jiné jen malý počet. Hadi z čeledi bojgy - (Boiginae) a vodnářky - (Homalopsinae) mají v zadní části tlamy rýhované jedové zuby.

asminkam*
hodnocení

2x

Jsem si vzpoměla, jak jsem kdysi myslela, že hadi mají jen čtyři (dva nahoře, dva dole) no a jednou mě můj hroznýš kousnul a bylo tam víc šrámů než ty čtyři. A tak jsem to zjistila :D Jinak užovka obojková zuby určitě má a navíc na obranu vypouští neuvěřitelně páchnoucí tekutinu.

martinaa*
hodnocení

0x

Samozrejme maji, temer vsechny druhy - a nezalezi na tom, zda ziji venku ci v terariu:) Temer vsichni hadi maji v tlamce malinke ostre zoubky, jimiz posunuji potravu dale do jicnu. Jsou zpetne zahnute, takze umozni pevne uchopit mrskajici se korist. Treba i Vasi ruku:)

Nedavno me kousla moje potvurka, chvilku to bolelo, zoubky jsou opravdu ostre (asi jako jehly), tri dny tam byly cervene svedive tecky, chvilku to bolelo a pak nic:)

Stejne tak Vas muze kousnout obojkovka nebo stromovka v prirode, ale hadi vzdycky radeji voli utek, kousou teprve tehdy, kdyz jsou zahnani do uzkych. Treba obojkovka na obranu velmi silne syci, aby zastrasila nepritele, kdezto zmije Vas rovnou rafne:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]