Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Andulky - nemoc

Od: trol* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, mám problém s papouškem vlnkovaným (andulkou). Jedna z mých andulek nyní začala zobat papírovou výstelku na dně klece. Pokud může, nikdo se na ni nedívá, tak chodí spát místo obvyklého místa na bidle na místo vyzobaného papíru na dně klece. Zdá se mi nemocná, protože se i občas mírně klepe. Andulky dostávají vše potřebné a občas se i proletí. Nesetkal se někdo s tímto projevem? Není to pouze nějaká jarní únava? U minulých andulek jsem to ale nepozoroval. Nejstarší andulku jsem měl starou cca 12-14 let. Díky všem.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katy*
hodnocení

0x

já měla dvě andulky samečka a samici , ta samice tohle začla taky dělat a pak mi začla snášet vejce a pak za pád dní mi umřela :( takže to muže bejt že si dělá hnízdo

trol*
hodnocení

Jo? No mohlo by to být hnízdo, ale dělá to samec z páru (má modré ozobí).:(

trol*
hodnocení

Navíc jsem koukal před chvílí, a klepe se pořád, hlavu otočenou ke spánku a je hrozně načepýřený.

betka*

aha :( tak to nevím já bych vzala co nejdřív k veterináři

trol*
hodnocení

Jj, to jsem se chtěl taky zeptat, jestli to veterinář vezme. Vždycky jsem tam byl s kočkou nebo se psem( souseda), ale s andulkama ne. Tak to vezme taky? Kolik to tak stojí, už jsem tam dlouho nebyl? Asi vezmu celou klec s oběma ptáky, ať se podívá raději na oba ptáčky. Díky.

trol*
hodnocení

Jinak teďka ožil a dává se Sepiovou kost a sedí na bidle a opět dolů na zem.:(

betka*

já nevím je to záhada takhle se chovala ta moje andulka když chtěla snášet vejce :-o

betka*

jo vezme , mam o andulkách knížku a tam píšou že když je andulka načepýřená ,nehybně stojí, má matné oči a nevnímá okolí tak se jedná o nemoc a má se kontaktovat veterinář ... a máte pravdu radši vemte obě to bude nejlepší :) držím palce ať se uzdraví :) jinak cenu bohužel nevím s andulkama jsem u veterináře ještě nebyla ale myslím že to žádná vysoká cena nebude ;)

trol*
29.03.11 16:55
hodnocení

Díky.;)

marenka*

Trole, to víte že vás vezmou. Vezměte si tak tisícovku, to musí stačit. Já byla teď s pejskem a platila 260,- Kč za vyšetření a injekci, ovšem je pravda, že kdybychom jeli o veterinu dál (velmi vybavená a vyhlášená klinika), šla by cena do tisíců. *nevi*

trol*
hodnocení

Ok, tady má ordinaci takový obecní doktor. Paradox je, že moje druhá možnost volby školy byla veterina, ale já šel na auta. No, ale jednou se Vám hodí to a podruhé zase to.;)

ar*

jedině nabídnout opravu auta jako protihodnotu za "opravu" andulky. *smich*

Né vážně, taky jsme kdysi měl andulky, kvůli děckám. Jedna andulka začala takto žrát noviny a později začala být apatická. Tenkrát nám vet. říkal , že noviny nedávat a když, tak obyč papír. Barva na novinách byla jedovatá a andulka přiotrávená. Nevím ovšem jaké barvy se používají dnes, aly myslím , že to bude podoběj sajrajt.

trol*
hodnocení

Ty jo, vy jste na to možná kápnul, já dal na dno papíry, které jsou sice jen řádkem, ale přece potištěné ink. tiskárnou.*hi**modla*

lady*
hodnocení

0x

Já myslím, že brát si tisícovku k veterináři kvůli andulkám je moc. Já jsem byla s naší andulkou na podzim. Byla načepýřená, nic ji nezajímalo, pořád spala. Veterinář ji prohlédl, dal jí léky. Platila jsem něco okolo 280,- Kč za vše s tím, že domů jsme dostali tekuté antibiotika, které jsme jí týden dávali. On té doby je úlpně jak vyměněná ;)

trol*
hodnocení

Dobrý večer, tak dneska i přes veškerou snahu andulka zemřela. Buď to chyba trávícího traktu, či nějaké lidské nachlazení a pod.*plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]