Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr žáby

Od: gp* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

uvažuji o pořízení žáby (jedné nebo páru) a do užšího výběru se dostaly tyto:

Litoria caerulea
rosnička včelí (harlekýn)
Agalychnis callidryas

Máte s nimi někdo praktické zkušenosti?

V teráriu mám dvě rosničky zelené a oblovku velkou. Terárium je dostatečně velké a chtěla bych je umístit pospolu. Nemají ale svícení. Je mi jasné že rosnice by vzhledem ke své velikosti asi vhodná nebyla (ta by si na nich zřejmě pošmákla), ale té bych zřídila samostatné terárium. Ty další dva druhy by se svojí velikostí hodily, ale nevím jak by se snesli a jak potřebují/nepotřebují svítit.

Děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Meli jsme rosnice i rosnicky, s tim tretim druhem zkusenosti nemam, ackoli je velmi atraktivni. Rosnice me strasne zaujala tim, ze ji lepi prstiky, protoze na nich ma prisavne terciky. Takze mohla byt prichycena kdekoli v terarku, mohla se bez problemu vzit a uz byla prilepena na ruce:)

Rosnicky vceli jsou zbarvenim daleko hezci a jsou i mensi, tez celkem nenarocne, ale dohromady s temi poslednimi bych asi nedoporucovala. Rosnicky i listovnice pochazi obe z tropickych pralesu, ale jedna je zemni, druha stromovy druh, tz. kazda potrebuje jinak orientovane terarko. Co se tyce teploty, ta je vesmes stejna, ale u rosnicky musite napodobit obdobi sucha a obdobi destu, coz listovnice nevyzaduje. A samotnou kapitolou je take rozmnozovani, tam se rozchazeji uplne.

Obe jsou nocni zabky, krmit se doporucuje az po setmeni, teplota ve dne se udrzuje 22-26°C, ale v zadnem pripade se nedoporucuje topit lokalnim telesem, jako je topny kamen, a rozhodne ne zarovkou. Vhodny je treba topny kabel po terarkem nebo topnou desku. Lze tez koupit terarijni zarovky i pro nocni zivocichy.

gp*
hodnocení

Jak je ta rosnice velká? Našla jsem, že asi 10 cm. To je tedy pořádný macek:) Můžu se zeptat jaké jste měli terárium (topení, rostliny, bazének...)?

Rosničky včelí jsou tedy zemní a listovnice stromové, předpokládám tedy že k mým rosničkám zeleným by se asi hodili více ty listovnice. A navíc jsem našla že i ty rosničky včelí mají taky 10 cm, ty by ty mé drobečky taky sluply jak malinu. O rozmnožování mi nejde vůbec, nepředpokládám, že by se mi to zadařilo.

Asi to vypadá, že si pořídím další terárko a budu je chovat odděleně, to bude asi nejlepší. Z vlastní zkušenosti byste mi doporučila rosnici nebo rosničku včelí?

Díky za vyčerpávající odpověď.

martinaa*

Presne tak, rosnice sina ma cca 10 cm, Ja pro ni mela topne kabely po terarkem, kamarad mel zase vyhrivany bazenek, takze tam byla ona zadana "tepla vlhkost"

Ja bych je chovala oddelene, tyhle druhy se k sobe opravdu moc nehodi:) ale tezko rict, kterou bych Vam doporucila. Obe jsou moc pekne a je s nima sranda:) Rosice ma ty prisavne terciky, rosnicka je zase atraktivnejsi zbarvena (a take umi lezt po skle).

Pro me je momentalne atraktivnejsi ta rosnicka:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]