Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Papoušek žako - jaké jsou Vaše zkušenosti

Od: topka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, ráda bych si pořídila Žaka. Co všechno potřebuje a chováte jej někdo? Křičí? Čím se krmí? Kam jej dáváte na dovolenou? Tedy když jedete nadovolenou. Mluví Vám? Je chytrý? Děkuji za všechny rady a zkušenosti. Uvítám i zážitky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zaka ma moje teta, papousek je pekne vychytraly:) zasadne napodobuje mnoukani kocky, abychom ji hledali, nebo piskani varne konvice:) neco o chavu mate zde zako.biz/.... Jinak zako je velmi ukecany, ale s tim uz si ho musite poridit, je spolecensky, rad si vyklada a predvadi se. Kdyz se na me diva, vidim, jak mu to mysli, co by zase provedl:)

Pocitejte s tim, ze papousek je velice hlucny, kvili, piska, vresti a napodobuje ruzne zvuky. Nesmite na nej ovsem kricet, aby toho nechal, jinak se Vas zacne bat nebo naopak byt agresivni. To vse peclive vzazte, zda ustojite denodenni ramus, protoze zako potrebuje pozornost.

Co se tyce te dovolene, pokud je to jen na tyden, staci nekdo, ke komu zaka date na krmeni a povidani. Uklidite mu, az prijedete. Jak ale mate psano v odkazu, zako je velmi spolecensky a nema rad samotu, takze pokud by mel zustavat sam casteji, bude smutny, muze prestat zrat a bude mit zdravotni potize.

Vice v odkazu:)

hodnocení

0x

Před časem jsem si koupil žaka. V prodejně mě ale podvedli, nebylo to mládě, jak uváděli, nýbrž starší jedinec. Odhalil to jeden znalec u mě na návštěvě, zejména podle barvy oka. Navíc měl přestřižený kroužek, pak se zjistilo, že byl kradený. Pokud máte v úmyslu jej něco naučit, tak jedině mládě, starší pták se už nic nenaučí. Je skutečně hlučný a ani se nehodí do místnosti, kterou udržujete vzorně uklizenou. Okolo klece budete mít rozházené zbytky potravy a v celé místnosti prachové peří. Ale pokud máte podmínky pro chov a hlavně trpělivost, tak proč ne.Je s ním skvělá zábava. V prodeji jsou dva poddruhy: žako kongo a žako liberijský. Ten první je větší, druhý levnější. S inteligencí a schopnostmi jsou na tom podobně, v obou poddruzích se najdou jedinci schopnější i méně zdatní.

stirecek*
hodnocení

0x

Jestli nemáte zkušenosti s nějakým menším papouškem, nedoporučuju kupovat hned velkého. Ono to není "chvilková" záležitost, takový žako se dožívá mnoho let (klidně i padesát) a vyžaduje opravdu velkou ochotu se mu věnovat hodně často. Není to jen, že se s ním pohraju několik minut denně když třeba mám čas a zavřu ho do klece, potřebuje neustálou společnost. Když se mu člověk nebude věnovat hodně často, nebo ho bude po čase přehlížet, papoušek na člověka zanevře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]