Nejste přihlášen/a.
dobrý den,máme 12letého pejska a má už jen pár zubů a to ještě zkažených a to je příčina velkého zápachu z jeho tlamy.nevíte někdo čím ten zápach zmírnit.jde o malě plemeno křížence.děkuji za odpověd
Náš psí dědeček (16 let) má stejný problém. Smrdí už ale nejen z pusy, ale prostě celý. Nic s tím nenaděláme. 2x do roka koupeme, stříháme, ale že by si nechal čistit zuby, nebo nanášet do pusy nějaké gely, o tom si můžeme nechat zdát I Alavis na artrózu mu musíme balit do buřta
Tak už ho necháme v klidu dožít.
PS: A největší peklo je, jet s ním v autě - to je na plynovou masku
Můžete zkusit koupit psíčkovi velkou morkovou kost (aby jí nespoknul). On jí sice neukousne, ale obrousí si zubní kámen, jak se o to bude snažit. Jinak já svým psům čistím zuby, kartáčkem a pastou. (má se používat enzymatická, speciálně určená pro pejsky). Veterinář by také mohl hodně pomoct pejskovy vyčištěním zubů ultrazvukem.
A ta kost se doporucuje i starsim psum? Nam veterinarka sdelila, ze fenka je proste uz starsi, tudiz zapach z tlamky neni nic neobvykleho... ze leda jeste par zubu vytrhnout... to by ji pak zbyly asi jenom dva zuby tak nevim...
Jednoznačně přeléčit Stomorgylem, viz. třeba vetcentrum.cz/...
Uvědomte si, že je to infekce, ještě blízko mozku.
Já mám brachycefalické plemeno a u nich je narkoza problém i v mladém věku. Jim se doporučuje inhalační narkoza, je šetrnější. Nevím ale, jestli se dá dát i u ošetření zubů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.