Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkažené zuby vs zápach

Od: imaz* odpovědí: 15 změna:

dobrý den,máme 12letého pejska a má už jen pár zubů a to ještě zkažených a to je příčina velkého zápachu z jeho tlamy.nevíte někdo čím ten zápach zmírnit.jde o malě plemeno křížence.děkuji za odpověd

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Náš psí dědeček (16 let) má stejný problém. Smrdí už ale nejen z pusy, ale prostě celý. Nic s tím nenaděláme. 2x do roka koupeme, stříháme, ale že by si nechal čistit zuby, nebo nanášet do pusy nějaké gely, o tom si můžeme nechat zdát :) I Alavis na artrózu mu musíme balit do buřta :-D Tak už ho necháme v klidu dožít.

PS: A největší peklo je, jet s ním v autě - to je na plynovou masku :-D

raadek*
Nechte mu odstranit ultrazvukem zubní kámen dokuď má ještě věk na celkovou anestezii. Uvidíte, že se vám a hlavně jemu uleví. R.

marenka*
hodnocení

1x

Můžete zkusit koupit psíčkovi velkou morkovou kost (aby jí nespoknul). On jí sice neukousne, ale obrousí si zubní kámen, jak se o to bude snažit. Jinak já svým psům čistím zuby, kartáčkem a pastou. (má se používat enzymatická, speciálně určená pro pejsky). Veterinář by také mohl hodně pomoct pejskovy vyčištěním zubů ultrazvukem.

martinaa*

A ta kost se doporucuje i starsim psum? Nam veterinarka sdelila, ze fenka je proste uz starsi, tudiz zapach z tlamky neni nic neobvykleho... ze leda jeste par zubu vytrhnout... to by ji pak zbyly asi jenom dva zuby:( tak nevim...

marenka*

I starším, kamarádky z našeho psího spolku takhle psům zuby čistí. A hodně si to chválí, protože narkózy se v pokročilém věku pejska bojí. ;) Oni si tu kostičku vlastně žužlají, ale na odstanění kamene to stačí. Těmi zoubky po kosti sjedou. ;)

martinaa*
hodnocení

0x

Bohuzel to je vekem... s tim povetsinou nic neudelate. Pokud ma tech zubu par, muzete mu zkusit davat tycinky Denta Stix na cisteni zubu, ale spis se to snazte brat, jak to je. Proste uz to je dedecek:)

kejki
hodnocení

0x

Jednoznačně přeléčit Stomorgylem, viz. třeba vetcentrum.cz/...

Uvědomte si, že je to infekce, ještě blízko mozku.

imaz*
hodnocení

děkuji za radu.už jsem si vše zjistila a tak koupím antibiotika stomorgyl i gel gingisan,

raadek*
Imaz, musíte odstranit zdroj zánětu dásní, tedy zubní kámen! A dávejte pozor na léky. Je to obrovská zátěž pro játra a ledviny. Snad to ještě zvážíte. R.
marenka*

Taky se mi ty antibiotika moc nelíbí. Ano, na zánět ano. Ale zubní kámen nevyřeší a může pak atb brát pořád dokola. Je potřeba léčit příčinu. *modla*

repe
hodnocení

0x

a proč to nejde odsranit bez narkózy? A jakou narkózu pro tak starého psa?

marenka*

Já mám brachycefalické plemeno a u nich je narkoza problém i v mladém věku. Jim se doporučuje inhalační narkoza, je šetrnější. Nevím ale, jestli se dá dát i u ošetření zubů. *nevi*

tysa

Inhalační narokoza lze použít i u čištění zoubků - náš pejsek to tak měl :o))

marenka*

Děkuji, tak to je dobře. *modla*

martinaa*

Jak jste psala vyse koupit mu tu kost na zuzlani, tak u te nasi starenky je to jeste horsi.*smich* To radsi bez ni, smradek je aspon trochu mensi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]