Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny tady na poradně, ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s frisbee.
Máme skoro pětiměsíční štěně zlatého retrívra. Je to náš třetí pes a s fenkou jsem dělala agility, takže základní výchovu zvládáme. Prcek je šikovný, učenlivý a hravý, zdá se, že hrozně rád aportuje. Vždycky se mi líbilo chytání frisbee, ale nevím, jak ho to naučit. Talíř se mu líbí a běhá za ním, ale nechytá ho, i když ho hážu v pro něj přijatelné výšce. Vždycky zpomalí a nechá ho spadnout na zem, odkud ho pak sebere.
Na netu jsem nějaké rady našla, ale ráda bych vaše osobní zkušenosti. Třeba tam radili stát naproti psa a házet talíř na něj, ale do toho se mi nechce. Mám strach, že prcka praštím a on se pak bude bát. Myslíte, že to chce jen víc času a začne chytat sám? Nebo je dobrý nějaký trik, který to ulehčí? Bylo by mi líto, kdybych ho to nenaučila kvůli tomu, že jsem něco "zapinkala", jak říkám, aportuje rád a tohle by bylo fajn oživení.
Díky všem
Moc pospícháte! Naše borderka (!) běhala pro talíř také až po jeho dopadu, na to, že se dá chytat z luftu přišla snad až v roce. Nyní (ve dvou letech) nás naopak dusí, protože chce, abysme jí ho házeli hlavně tak, aby jej mohla chytat ve vzduchu. Pak jí zase dusíme my, protože požadujeme, aby jej nejen chytla, ale také nám ho donesla do ruky! A jsme spokojení všichni...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.