Nejste přihlášen/a.
mám 10 měsíční čivavku a nechce na vodítku,hnedle jak jí dám vodítko tak zalehne a dělá mrtvého brouka ),přitom na zahradě běhá,mám i jiného psa,ale s tímto jsem se nesetkala.Poraďte figl,jak na tu malou potvorku.díky
Já bych zkusila pochvalu a mlsánek (pokud je při chuti - myslím, že kousku párku málokterý pejsek odolá ) - prostě připnout vodítko, dát povel k chůzi, lehce pobídnout popotažením vodítka a každý krok ocenit mlsánkem i pochvalou. A takhle za pochodu prokrmovat a myslím, že si za krátký čas na vodítko zvykne a půjde to i bez těch mlsků. A chválit, chválit, chválit
Vodítko jí připněte doma, třeba před krmením, nevoďte ji, ale nechejte ať ho tahá po zemi. Když zalehne tak ať leží, klidně i celý den...(to stejně nevydrží ) nechlácholte ji, dělejte, že nic. Až ho bude tahat za sebou bez potíží, můžete ho zvednout a psíka vodit. Předpokládám, že použijete klasické vodítko, nikoli flexi...
Dobrý den,děkuji za radu,již jsem to vyzkoušela,ale zalehla,dnes jsem opět zkusila i po zahradě,plížila se jako uličník,je to strašná herečka,je dost malinká a již určitě nevyroste,včerá brzdila po asfaltové cestě,jako o život,když jsem jí s kšírkami chtěla vléct.Totiž,její máma taky nechce nosit obojek,jsem se dozvěděla )
Tak s tímto nemám zkušenost já mám ještě malinkou čivavku ta ještě nechdí na vodítku ale je pravda zkusila jsem jí ho dát a nechtěla ho začala panikařit a vrčet tak uvidíme no snad s tím nebudeme mít problémy
Dobrý den,
včerá jsem jí vzala na výlet a již šla,ale běda,když chcete,aby tam nešla,tak zalehne,ale už je to lepší..děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.