Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je nožný někde na internetu ověřit původ vepřového? Koupil jsem si koleno a zajímá mě původ.
Děkuji
To je snad nějaká nová epidemie v poslední době. Zákaznící chodí do obchodu div ne s lupou, dlouze studují etikety na zboží a předstírají, že tomu rozumí. Přitom skočí na kdejaký blábol, který je jim naservírován v médiích nebo na internetu. Dobré i špatné zboží může mít původ kdekoli a obchodní řetězce stejně neprozradí ani výrobce ani původ. Jaký je např. původ masa, které se z ČR doveze do Polska, tam se zabalí a doveze se zpět? Než nad tím dlouze hloubat, tak je lepší při koupi a konzumaci používat zdravý selský rozum.
Internet je všemocný, ale nevím, jestli vyvěští původ vepřového kolena. Ptát se tam, kde kupuji. - stařenka
To není fór, chci se jen ujistit. Psali že pochází z českého chovu,ale i mezi obchodníky jsou svině co lžou.A ptát se nemusím, malej příklad, novinky.cz/... ale tady maso a uzeniny nekupuji .
To nevím, zda je to nějaká epidemie, ale nevidím na tom nic špatného že lidi zajímá co jedí a odkud to pochází. Mě to taky zajímá, a hlavně chci podpořit českého výrobce a né podporovat zahraniční výrobce. Kteří jsou neskutečně zvíhodńováni.A likvidují naše zemědělce.
Na každém baleném mase máte původ napsán v našem řeznictví mají u masa lístky- země původu, chov (velkochov nebo méno chovatele pokud je z ČR), z jakého zvířete maso je (pravda, téměř každé hovězí je mladý býk s nápisem stará kráva jsem se nesetkala). Osobně to nezkoumám, maso je hezké, není drahém a jako zákazník koukám spíš po ceně.
Navštivte farmářské trhy, na těch našich se prase zabíjí a dělá zabíjačka ale i tak nemáte jistotu, že to prase nedovezl chovatel z jiného státu. Naše zemědělce zlikvidoval stát a EU, už ani ve výrobě mléka nejsme soběstační a to se mléko sušilo a vyváželo. Malo- zemědělec nemůže nikdy konkurovat JZD ta nám svět záviděl a proto jsme je po revoluci zlikvidovali zrovna tak jako zbrojní průmysl a spoustu dalšího.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.