Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Něco šedého v oku

Od: sedyoblacek odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,
už několik dní pozoruji, že kočičce se dělá na levém oku uprostřed něco šedého. Je to takový šedý flíček, který je vidět ze správného úhlu a při bližším pozorování. Z dálky (půl metru) vidět ale není, mamka to třeba vůbec nevidí ani zblízka, taťka ano a já také. Je to hrozně malé, přesně uprostřed oka (na panence) a já se hrozně bojím co to je . Je to jako nějaký malý, jemný, ne sytý (nevím jak to říct) obláček. Kočička na oko často mrká. Jenže já sem taková, že si dělám strach ze všeho kolem zvířat a rodiče říkají že to nic není. Vím, že by jsme měli jít k veterináři, ale napřed se ptám tady.
Děkuji moc!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle popisu to vypadá na začínající zákal. V takovém stádiu, jak popisuješ, jí to nejspíš ještě vůbec nevadí.

drejdl*
hodnocení

0x

Popis je poněkud nepřesný - v tomto případě by se mohlojednat buď o zánět rohovky (proto by kočička častěji mrkala), nebo o šedý zákal - ten je v čočce až za zorničkou. Tam by ale kočička neměla důvod častěji mrkat. Zdá se Vám očko podrážděné, slzí? Jestli ne, je to spíše šedý zákal - katarakta, která kočkám dost vadí, zrak je pro ně jedním z hlavních smyslů. Už jsme operovali i kočičky i pejsky, pokud je to kočka vzácná původem či vztahem mezi ní a V ámi, lze to řešit. Váš veterinář Vám poradí jak.

hodnocení

0x
My jsme měli jednou ve škole osmáky(myši) a jeden to také měl. Myslím si, že blbě vyděl, takže může třeba oslepnout. Šla bych k veterináři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]