Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám několik dotazů.Máme 10týdenní štěně jezevčíka.Byl zvyklí čůrat na noviny,ale já chci,aby se to naučil venku.Jenže při tříhodinové procházce se nevyčůrá a jen přijdeme domu je to samá louže.Co s tím?
V noci má spát v chodbě na svém místě.Spí tek do dvou hodin v noci a pak se snaží dostat ke komu koliv kdo je vzhůru.Jenže jeho škrábání,štěkání a vití budí i sousedy.Co s tím?
A poslední dotaz je na téma skákání.Při jakékoliv situaci skáče na děti a dospělé.Vím,že si chce hrát,ale někoho to může obtěžovat.Děkuji za odpověď.
Bene, tohle je snad hloupý vtip. Probůh, kéž by. 10 týdenní štěně je dle mého na úrovni půl, až ročního dítěte. V tomhle věku buďte rád, že chodí na noviny. Venku se to bude učit tím, že pokud půjde na ty noviny, tak ho prozřetelně vezmete do náruče a půjdete s ním ven. Tam jej pochválíte. Jestli se vyčůrá na noviny a vy ho vezmete ven, co má jako čůrat? Do dvou v noci spal i náš Tobín, přibližně od 23 hodin a pak nás taky budil. On tedy spal s námi v posteli, ale budil nás. Víte proč? Potřeboval čůrat. S takhle malým pinďou jsme chodili každé 2-3 hodiny. A děláte si vrchol srandy, že s takovým miminem couráte v té zimě 3 hodiny v kuse? To se nedivím, že pak doma čůrá, protože musí být chudák nastydlý až hrůza. Skákání ani neřeším, je malý jak myš a to vadí dětem i dospělým, neumíte ho zvládnout? Já říkám pořád, že než si někdo opatří štěně, měl by si dělat obdobu řidičáku...
Sice mám dva psy, další se mi sem nevejde, ale věřte, že kdybych věděla, že bydlíte v našem městě, tak od vás bez pardonu pejska vezmu. Zamyslete se nad sebou, prosím.
U 10 týdeního štěněte , nemůžete čekat že hned po první procházce začne chodit čůrat jen ven, mimo jiné tříhodinová procházka na 10 týdeního jezevčika je až dost. Raději na kratší dobu a častěji. U toho čůrání se to musí prostě hlídat a jak "přičupne" , že bude čůrat tak honem ven. Chce to jen trpělivost. S tím vytím, nevím jak je pesan u vás dlouho ,ale nejspíše si ještě nezvykl a nechce být sám. Já jsem musel mít štěně vedle postele na zemi v pelíšku jinak také brečelo. S tím skákáním je to projev úplně normální a chce ho jen vždy napomenout, že nesmí. Je to jen štěně a chvilku mu to bude trvat než se vše naučí . Z vaší strany to chce jen a jen trpělivost.
Pravopis je jedna věc, to bych tady asi neřešila, ale nechápu, proč tazateli nadáváte, když si evidentně napsal o radu - já to vidím spíše jako pozitivní - asi to nebude úplný ignorant, to by se neptal. Tazatel chce účinně poradit a místo toho se mu tady dostává urážek a nadávek - nebo je tady někdo dokonalý a nedělá nikdy žádné chyby? Tak to vás tedy, dokonalí poradci obdivuju, to tedy klobouk dolů - nerada někoho kritizuju, ale tohle se mi vůbec nelíbí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.