Nejste přihlášen/a.
Bydlíme v rodinném domě po rekonstrukci. Bydlíme tu asi rok a za tu dobu se nám nepodařilo vyhubit mravence, co tu s námi "žiji" objevují se na podlaze, kde se hloužkují a v podstatě denně lítám s vysavačem a vysávám je. Vrchol byl, když mě po ránu pokousali v posteli. Máme koupený jakýsi jed, takový bílý prášek. Ten je zabije, ale to bych musela posypat celý byt. Je nějaká jiná možnost?
Měl jsem podobný problém ve starším domku (on vlastně trvá, ale já už tam nebydlím). Příchod jara jsem neomylně poznal podle zástupů mravenců (těch obyčejných, ne faraónů) putujících nejrůznějšími směry po bytě. Jejich trasy se po několika minutách nepředvítalně měnily. Nikdy se nepovedlo zjistit, odkud a kam vlastně jdou. Vrchol byl, když mi tehdy malá dcera v noci vzbudila, že má v posteli mravence. Řekl jsem jí, ať ho zamáčkne a spí. Ona ale s pláčem odpověděla "no jo, ale ono je jich moc". Rozsvítil jsem - měla černé prostěradlo. Než jsem ale stačil cokoliv udělat, byli pryč. Jestli čekáte řešení, obávám se, že nezbyde, než si zvyknout (já si taky zvykl). Zhruba po měsíci vždycky kamsi zmizeli a byl na rok pokoj (i když občas se jich pár objevilo).
v domě bydlíme rok a je to pořád stejné. Všude jsou nové podlahy, omítky. Teď mi lezl jeden za uchem. Už toho mám fakt dost!
Tak se zdá že někdo stále žije v minulém století,,,,vždyť přípravků na mravence jsou plné drogerie.
Drogerie jsou plné nesmyslů, které ty mravence nedokážou vyhubit. Tak opatrně s těmi unáhlenými soudy, evidentně "mravenčí" zkušenost nemáte.
Neblábol,máme je doma jako každý.Jen ponich jdu vystříkám je biolitem a je půl roku pokoj,ty mravencologu.
Je nutno si uvědomit,že mravenci,jako společenský hmyz,mají královnu,hterá se zabývá pouze plozením.To,co vidíme na povrchu,jsou pouze dělnice,kterých královna denně produkuje ke své obživě celé stovky.Pokud se vám nepodaří zahubit královnu,budete mít haldy dělnic v bytě neustále .Vše je o tom,že se jed dostane dovnitř hnízda a ke královně.
JABRAKA
Taky se u nás několik let proháněli. Chemie drahá a krátkodobý účinek. Tak jsem koupil kyselinu boritou (bílý prášek), vodným roztok vystříkal podél zdí, místně připravil návnady s cukrem a mravenci postupně zmizeli. Snad se už neobjeví.
Mírové řešení dle Ivana Mládka:
Mravenci v kredenci, to prý nemá být,
žiju sám nechávám všechno živé žít.
Lezou mi sem zvenku, našli i cukřenku,
každý mlsá rád,
tak buď, jak buď,
dobrou chuť,
přece nebudu lkát.
Když s pílí k cíli spěchají,
řeknu si: Kéž mi kousek nechají... A kdyby
kusadly ukradli vše, co k žití mám,
já s mravenci v kredenci nikdy nebudu sám.
Mě pomohl v kuchyni normální nerozdrcený hřebíček, ale musí být nový! Dáte ho všude, kde se mravenci pohybují a pak čekáte. Než se odstěhují trvalo asi týden. Ale postupně jich bylo uvnitř míň a míň. Ovšem první den se jich asi stovka přestěhovala v noci na přední dveře myčky. Setřel jsem je hadrem, zbytek rodiny se odmítl takové práce účastnit. A ted už je asi čtvrt roku pokoj, takže jsem, doufám zvítězil. Hřebíček jsem odstranil ze zadních krajů kuchyňské desky asi před měsícem, předtím jsem ho ale jednou vyměnil za nový, brzo vyčichl. Hodně štěstí. P.
Bydlíme ve starším cihlovém domě s prkenými podlahami a už 5 rán bojuju s mravenci.V půl čtvrté mě vzbudí tím, že po mě lezou, a když rozsvítím, tak to v ložnici vypadá jak v hororu, všude po zdech jsou 100 létajících mravenců a mezi nima lezou ti normální, dnes jsem od nich měla černé prostěradlo, takže nastartuju vysavač a vysávám, většinou je jich v nádobce kolem 1/2 litru. Vyzkoušela jsem sáčky s granulkama, ale působnost je až za 6 týdnů, máme všude domečky na mravence a nic,stříkám biolit, zabiju pár mravenců a další ráno je to to samé. Dostala jsem radu vystříkat místo kudy lezou savem proti plísni, zabralo to, jenže začli lézt jinudy. Teď mi známý poradil ať vytrháme podlahy a nalijeme tam beton,že to zabere, ale prkené podlahy nám vyhovují a dřív tu problémy nebyly až poslední týden, žádné stavební úpravy se nedělaly. Jsem těhotná a neumím si představit,že bych do ložnice dala miminko. Budu vděčná za jakoukoliv radu jak vyhubit celé mraveniště, které zřejmě máme pod domem. Díky
Kdysi dávno, jako děcko (už větší), jsem mravence vyhubil úspěšně následujícím postupem:
Vzal jsem léky, které jsme měli doma, od každého druhu léku jednu tabletku, zbytek vrátil. Tyto různorodé tabletky jsem v misce rozdrtil , trochu zalil vodou (vznikla kaše) a nalil do děr, odkut mravenci vylézali. Jestli se otrávili nebo je to zalepilo nebo cokoliv jiného, to nevím. Ale od té doby už se neobjevili.
nevím jak jste po všech radách uspěl, já mám zkušenost - každý rok se mi objevují v paneláku v koupelně - bydlíme v 9 patře - evidentně lezou stoupačkou. Večer a v noci jich byla vždy plná vana tak jsem přes odpor ženy a dcery udělal pravý opak toho kdy je všichni splachovali do výlevky - nasypal jsem na nejvíce navštěvovaná místa bílý prašek (název nevím ale složení je v podstatě u různých výrobců stejné) a abych zajistil maximální návštěvnost tak jsem trochu pokapal kulaté piškoty sirupem a to jsem posypal práškem tak aby se při lezení po piškotech co nejvíce mravenci obalili práškem a tudíš ho co nejvíce nanosili do hnízda ke královně, moje paní se chytala tři dny za hlavu když viděla to hemžení na vaně a nedala si říct ať počká dva tři dny a bude klid. Po třech dnech najednou hemžení zmizelo, spláchli jsme pochcípané mravence - očistili místo od návnad a po mravencích se slehla země. Radím proto nechat je bez postřiku aby si natahali jed do hnízda a máte klid, když je postříkáte mimo hnízdo polezou nový bojovníci stale a stale.
Také jsme měli problémy v kuchyni s mravenci lozili kdesi za lednicí a tam jsme se nedostali.Koupili jsme Raid proti mravencům to jsou takové malé krmítka a to likviduje celou kolonii mravencu.Nejprv je to naláká oni jdou do takového bufetku nažerou se a dotáhnou to mezi všechny ostatní a všichni pojdou.Už nemáme žádného.Stálo to 71kč a jsou v balení dva takové mravenčí bufetky ve tvaru kytiček s otvory.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.