Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás mám takový dotaz. Pořídila jsem si jorkšírského terriéra. Jsou mu 4 měsíce. Při venčení začal při chůzi občas z ničeho nic zvedat pravou zadní nožičku a chodí chvílemi po třech. Myslela jsem, že to je tím že ho zebou nožičky na sněhu, ale dělá to ikdyž je sucho a teplo. Nevíte čím to může být? Mohla jsem to ovlivnit, nebo lze to ovlivnit jídlem pro něj? Předem mockrát děkuji za rady
Haničko, jídlem se dá ovlivnit fůra věcí. Jestli krmíte granulemi, tak u takto malého psíčka není nutné šetřit a kupovala bych ty nejkvalitnější co jsou na trhu. Ale tu nožku bych s jídlem až tak nespojovala, pokud tedy nemá nějaké za pár kaček ze supermarketu.
Já (praktikuji to úspěšně u svých psů) bych v první řadě prohlédla psíkovi packu. Zespoda, roztáhnout prsty. Podívat se, jestli nemá zarudlou kůži (zánět meziprstí - ze soli na silnicích, z bláta). Prohlédněte polštářky prstů, jestli nejsou příliš vyschlé, až popraskané, to se po zimě taky stane. To stačí promazat vazelínou (tou pro lidi, klidně). Potom pejska postavte třeba na stůl a pomalu mu prohmatávejte nožku zespoda nahoru. Klidně přitlačte a sledujte reakce psíka. Pokud u nějakého místa zakňučí, cukne sebou, ožene se po vás, šupem k veterináři. (klouby). To samé udělejte při posazení si psíka na klín, zády k sobě. Promačkejte mu nožku, zkuste jí ohnout, pomalu, ve správném směru a zase pozorujte reakce.
Pokud tohle všechno bude v pořádku, je možné, že pejsek chce zvednout nožku na čůrání, akorát to ještě neumí. Je to brzo, ale zkoušet to může.
Mařenka to napsala úplně přesně. Pečlivě prohlédněte i drápky! Až budete u veta a jestli sami nic nenajdete, řekněte mu o tom. Kamarádův pudlík takhle poskakoval také a měl něco se zádíčky. Ale ten váš prcek je na problém s páteří mladý. Oni jorkínci, jsou bolestínci a stačí kamínek v chloupcích mezi polštářky na tlapce a chodí jako bez nožky.
Dorotka včera také tak poskakovala a úpěnlivě se na mě dívala. Prohlédla jsem tlapku, nic. Za chvíli nožku, nic! Tvářila se zoufale. Až jsme se z procházky vracely, všimla jsem si, že má přehrnutou manžetu na tepláčkách. (Musela jsem psinu už ostříhat a je fakt zima) Ejhle, bylo po kulhání!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.