Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čurání u štěnat

Od: knedlik01* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
mám 4 měsíční fenku Ridgebacka. Potřebovala bych poradit jakým způsobem jí mám odnaučit čůrat a kadit doma. Když jsem s ní celý den doma a věnuji se jí, tak se mi nepočůrá a ani nepokadí, ale musím s ní chodit skoro každou hodinu ven. V pracovní dny je doma přibližně 6 -9 hod. doma sama, to je vždycky skoro všude načuráno a nakadíno.Občas se mi i stane, že když s ní přijdu z venku, tak se mi doma za 10 min. vyčurá, nebo vykadí. Nevím co s tím. Dobrůtky za čurání a kadění venku dostává. Tohle dělá i v případě, že si jí třeba doma chvilku nevěnujeme, skoro jakoby si tím vyžadovala pozornost. Prosím poraďte, jak nejúčiněji odstranit tento zlozvyk. vím že to je štěnátko a že nějakou dobu to ještě bude trvat, ale nerada bych za pár měsíců měla neústále ten stejný problém. děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

matejka*
hodnocení

1x

Dobrý den, no ve 4 měsících už by mohla vydržet déle, ale je to hodně individuální. Pokud vám přijde, že si tím vyžaduje pozornost, tak bych v případě, že se doma počurá ve vaší přítomnosti toto chování úplně ignorovala. Naopak venku, když se jí podaří vykonat potřebu, tak musíte jásata udělat divadlo, píšete že dáváte mlsky, což je dobré, ale chce to opravdu jásat a chválit ať z vás tu radost cítí. V pracovní dny předtím než odcházíte do práce, ji pořádně vyvenčete a utahejte, ať většinu času prospí a pak hned zas ven a opět na dýl (myslím že ve 4 měsících můžete klidně i na hodinku, pokud nejsou tuhé mrazy, ale nedělat velké tůry, spíš s ní jen blbnout a hodně se jí věnovat). Držím moc palce, ať se to zlepší, někdy je to běh na dlouhou trať, ale určitě se to naučí. Hlavně vše v klidu, bez trestů.

milka1*
hodnocení

0x

Dobrý den, nedávno jsme to u štěněte také řešili a někde jsem se dozvěděl že štěňatům se vyvíjejí svěrače až po 4. měsíci života a opravdu se dá říct že tento problém přestal takřka ze dne na den takže bych se nebál, ono to přestane i když to teď´tak nevypadá..

03.03.11 16:11
hodnocení

0x

#wind *kafe*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]