Nejste přihlášen/a.
Chtela jsem se zeptat jestli konik co zije celorocne venku potrebu nejakou deku?
Vetsinou konaci rikaji ze je dobra novozelandska deka,ale nekteri si mysli pravy opak!
Jo a co si myslite o sitce na seno?
Mov vsem dekuji za odpoved! )
Koník, který je venku celoročně, by si měl vytvořit před zimou odpovídající osrstění. Ovšem v tom, jak koník snáší zimu hraje roli i plemeno. Určitě bude rozdíl třeba mezi haflingerem a arabem. Rozhodně bych však v případě velkých mrazů měl koníka pod dohledem a deku případně poskytnul. Lepší než pak platit veta (v tom lepším případě)...
Síťka na seno je šikovná věc, koník si vytáhne jen to, co vzpětí sešrotuje, ze sena se nestává zbytečně drahá podestýlka. Většinou si koně na tento způsob krmení rychle zvyknou, ovšem jsou i výjimky. Potom je větší spotřeba sítěk než sena, jednou jsem takovou kobylku viděl v akci...
Předpokládám, že koník venku má nějaký přístřešek proti dešti a větru, a zajištěný přístup na nezamrzlé vodě!
Zdravý kůň v přijatelném věku rozhodně deku nepotřebuje. Pokud by jste viděla,že se koník třese můžete mu ji dát ale preventívně je to naprosto k ničemu pokud vám nevadí,že budete mít v zimě medvídka Pokud mají na pastvině přístřešek kam si může dle libosti chodit pak dekování neřešte a kochejte se přirozeným životem koníka
Síť na seno jsem preferovala až do minulého měsíce,kdy si do ní moje kobylka zamotala dost nešťastně nohu (kdoví jak se jí to povedlo) a byli jsme rádi,že jsme to zvládli ve zdraví. Takže za mě síť spíše ne i když teď jsem ovlivněná negativním a hrozným zážitkem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.