Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krmení VOK

Od: pegin* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

tak sem píšu jelikož si už nevím rady,jak krmit výmarskou ohařku.Krmím granulemi,ale občas dostane mlsík,vepřové ucho apod,rohlík... Ale...má 30 kilo,když jsme byli na výstavě zjistili jsme že je trošku tlusčí než by měla být.Nechtěla bych aby byla obézní,krmím jí jednou denně,někdy dvakrát krmivem Brit. které jí vyhovuje.Dávám 290 gramů jak je na obale granulí i na internetu.Fenka ale by jedla dál a dál,vypadá že má hlad,venku občas něco slupne,i když ví že nemá,neustále prosí u jídla.Nechci jí trápit hlady ale bojím se že zachvíli by měla 50 kilo.Pohyb má normální,Hodinu venku ráno,hodinu odpoledne,stačí jí to,zbytek dne pospává,hraje si.Jak ji mám krmit?jak krmíte vy?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

1x

No snížit krmnou dávku nebo zvýšit pohyb. Pokud přibírá, hlady asi nebude. Dávku rozdělte a dávejte jí půl ráno zbytek večer. Někteří psi jsou hold nenažraní...není to hladem.

marenka*
hodnocení

0x

Taky doporučuji rozdělit menší dávku, ale já mám ověřené odpoledne a večer. Je to kvůli tomu, že v tu dobu jíme i my. Naši psíci nežebrají, protože z našeho jídla jim vždycky kousíček nechám, to jim dám na granulky. Vědí, že něco dobrého dostanou a tak čekají. (jedná se fakt o kousíček) U granulí může hned po jídle pejsek vypadat hladový, je to díky tomu, že má hned po jídle prázdnější žaludek, než se granule stihnou nasáknout vodou, pak nabydou na objemu. Jinak já se psy chodím ráno, odpoledne a ještě večer.

Čím víc jídla jí budete dávat, tím víc bude chtít, je to jak u lidí. Někomu stačí jeden rohlík k večeři, někdo jich sní i 6. Hádejte, který z nich je obézní. Ale oba se cítí stejně sytí. ;)

pegin*
hodnocení

přemýšlela jsem už o tom,že jjí dám plnou misku a když jí sní tak jí přidám,prostě dokud bude jíst,aby neměla hlad,a na nějaký dávkování granulí se vykašlu,ale co když pak ještě víc přibere?jako ohař má být krásně hubenoučká.neříkám že taková musí být,ale aby neměla 50 kilo,známá má ohaře a ten má nejmín 45 a vypadá to úděsně.

Co říkáte na taktiku neomezené misky?pomůže to?Jinak fenka granulky moc ráda baští,nemá k nim vůbec odpor jak jiní psy.

katerina77*

Tuhle taktiku bych urcite nedoporucila, u zravych psu, coz evidentne je i vase fenka, je to nejrychlejsi cesta jak ze psa udelat kouli. To ze ma pes chut k jidlu jeste neznamena, ze ma i hlad. Presne jak uz bylo receno, jestlize vam fenka po soucasne davce tloustne, tak je potreba bud pridat pohyb nebo snizit davku, je jasne, ze to kolik energie dostava je vic nez ze sebe vyda, takze proste dostava moc. Spousta psu se tvari hladove at sezerou kolik chteji a zebrani u stolu a hladove pohledy, kdyz vy jite, jsou otazka vychovy a ne skutecneho hladu.

marenka*

Já dávala plnou misku, Tobiášek si chodil přes den sem tam zobnout, večer to snědl. Někdy dostal i přidáno, když on měl takový hlad! *zed*

Mops má mít 8,5 kg. Víte, kolik jsem dosáhla tímto způsobem? 13 kg. Nedělejte to. *modla*

borax*

Na dávkování určitě nekašlete, váš pes je PŘEŽRANÝ on nemá hlad. Na tom není nic k nepochopení. Dobře vám tady radí...nevymýšlejte dávno vymyšlené. Uškodíte svému psu.

ann*
hodnocení

0x

Mám taky VOK psa, bude mu 6 let a váží 33 kg, žral bí kdykoliv a cokoliv, ale jsem soudná, kupuju mu, dle mého kvalitní granule a ty mu dělím 1/2 ráno a 1/2 večer, občas mu při nenasytnosti navařím rýži, která mu "zaplácne žaludek" pamlsky nedávám žádné, občas kousek sirového či vařeného masa. Pes je v kondici a když jíme, snažím se ho udržet v jiné místnosti, na tento režim si zvyknul, ale je to především o důslednosti majitele. Pes všeobecně němá hladovou záklopku *smich* ještě bych zkusila změnit granule, třeba jí nedávají dostatek výživné hodnoty?!

pegin*
hodnocení

ano,máte všichni pravdu,plná miska je cesta do pekel.Ona by žrala pořád a zachvíli by byla kulička. Tam to určitě dotáhnout nechci! Začala sem jí dávat ráno a večer,dávku dělím dvěma.Ale ona má mít nějak 290 gramů na den! takže když jí dám takovou trocuh ráno a večer nesežere mě? :-D Krmím granulemi Brit ted přecházíme z Junior na Adult. Rýži je taky občas uvaříme,dáme i kuřecí ořez.

katerina77*

Ryze zrovna jako obilna priloha neni uplne to nejlepsi, v Brit granulich mate toho obili uz tak hodne a je to hodne energie. Krmim sice masem, ale princip je stejny - kdyz chci aby mi pes pribiral, zacnu pridavat prilohy, kdyz chci aby hubnul, davam jen maso a zeleninu. Byt vami tak se navic i kouknu po kvalitnejsich granulich s vetsim obsahem masa a s minimem rostlinne vyplne a bez vedlejsich zivocisnych produktu, Brit neni zrovna to nejlepsi co muzete psovi davat.

ann*

Tu rýží nedávat samosebou několikrát denně, ale já mu ji dávám, když občas chci aby měl plný bříško :D ana je rýže sice spíše "hladová" ale v tu chcíli to splní účel.

doplněno 27.02.11 14:01:

Jinak se mi 290 g zdá hodně málo - na váhu psa 30 kg, na to, že o kvalitě Brit granulí bych polemizovala!?

borax*

Ono je to těžko s těma granulema. Známá též krmí Britem. Má Slovenského čuvače 50kg a granulí dává asi 340 g. Pes v pohodě. Každému sedí něco jiného. Dokonce kamarád měl psa jak víno po delikanu! Ten jsem dávala, když potřeboval můj pes zhubnout(co sežral- to vys*al)

A zrovna dneska na cvičáku byla border colie, hubená jak lunt, krmí Hillsem, evidentně psovi nesedí. Tak si vyberte *zed*

ann*

Já musela taky vyzkoušet řadu - dle mého ne špatných výrobců a nakonec jsme spokojeni s Hillsem, tím ho nechci nikomu nutit :)

jen se mi to množství zdá opravdu malé, na to, že pes přestane vyžadovat jídlo ve chvíli, kdy má plný břuch a z té uváděné hmotnosti o tom pochybuju, je ela pravda, že spoustu granulí je dost savých, ale to bych viděla spíše jako nevýhodu, protože dokud se dostatečně nanapijou, tak nemají pocit plnosti a pak to stejně všechno vys.rou *zed*

marenka*

Pozor na to, on je Brit a Brit Care. Care je kvalitnější. ;) S tou rýží na zaplácnutí žaludku děláte chybu, tím jí žaludek akorát "roztáhnete". Vezměte jí po jídle ven, ona zapomene, že by si ještě dala nášup. Já to tak dělám taky.

doplněno 27.02.11 18:27:

Borax, díky za doplnění. *modla* To víte, mě to nenapadlo, protože ti moji hafani právě po jídle řádí doma jak tajfun. *smich* Asi z radosti, že konečně dostali najíst. :D

borax*

No, ale pozor na skákání a běhání, torze žaludku je svinstvo...spíš bych jí dala nějakou žvýkací kost, ať se baví, ale leží.

almira*
hodnocení

0x

Myslím,že je dobře,že se snažíte problém řešit dokud ještě není tak závažný. Pokud Vaše fenka funguje na principu vysavače ,kdy slupne misku granulí jako nic a ještě hladově kouká tak to neznamená,že ten hlad opravdu má :) Nám se výtečně osvědčuje krmení masem :) Pokud dáte čubině hovězí žebra (ne jen kosti - obalené masem) v syrovém stavu tak uvidíte,že se jejich obíráním zabaví třeba i na hodinu či dvě! :) Naši milují vykusování i těch nejmenších kousků masa z kostí. K tomu povaříte zeleninku (pokud vám ji bude baštit syrovou máte vyhráno) a máte pro fenku kvalitní a relativně dietní stravu při které se i zabaví a je pro ní přirozená. Pokud budete chtít přibrat tak přidáte přílohu (těstoviny, rýži, kuskus,..). Mě se výborně osvědčují těstoviny s mořskou řasou určené přímo pro pejsky krmené masem. Držím palce ať se daří! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]